Agama Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 MAGUS zycze pieknych panienek dla TOFFIKA:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
LeksA Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 uswiadomcie laikowi ... jak to wyglada... zaluzmy ze pies otrzymal wymagana ilosc ocen doskonalych na wystawach...to co dalej ? trzeba zlozyc jakis wniosek z ZKwP ? dostaje sie jakis paier ze pies jest wpisany na liste reproduktorow?? czy jak ?? (nie smiejcie sie z pytan ja od poczatku tylko kundelki mam w domku ) a dalej ... krycie sie rejestruje w ZKwP tak ? i pozniej przeglad i na przegladzie komisja stwierdza czy miot nie ma wad i wydaje metryczki tak ? czy metryczki dostaja wszystkie? ( no bo w koncu metryzcka to potwierdzenie pochodzenia a wszytkie maja takie samo pochodzenie ? ) poprawcie jesli sie myle. przed przegladem tatuaze tak ? a pozniej trzeba wyrobic rodowod tak ? ufff papierkow pelno i pelen formalizm...szkoda tylko ze czeste sa przypadki tego o czym piszecie...ze przepisy nie sa przestrzegane a zwiazek nie jest zbyt restrykcyjny (tak samo jak [przy kopiowaniu...ale to zupelnie inny temat) Quote
asher Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Leksa, znam odpowiedź tylko na jedno pytanie :lol: Tak, metryczki dostają wszystkie szczenięta, nawet te, u których od razu widać, że z powodu jakichś wad (np. w wyglądzie, typu złamany ogonek, zła szata, itp) nie są hodowlane. Quote
Gonia Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='LeksA']uswiadomcie laikowi ... jak to wyglada... zaluzmy ze pies otrzymal wymagana ilosc ocen doskonalych na wystawach...to co dalej ? trzeba zlozyc jakis wniosek z ZKwP ? dostaje sie jakis paier ze pies jest wpisany na liste reproduktorow?? czy jak ?? (nie smiejcie sie z pytan ja od poczatku tylko kundelki mam w domku ) a dalej ... krycie sie rejestruje w ZKwP tak ? i pozniej przeglad i na przegladzie komisja stwierdza czy miot nie ma wad i wydaje metryczki tak ? czy metryczki dostaja wszystkie? ( no bo w koncu metryzcka to potwierdzenie pochodzenia a wszytkie maja takie samo pochodzenie ? ) poprawcie jesli sie myle. przed przegladem tatuaze tak ? a pozniej trzeba wyrobic rodowod tak ? ufff papierkow pelno i pelen formalizm...szkoda tylko ze czeste sa przypadki tego o czym piszecie...ze przepisy nie sa przestrzegane a zwiazek nie jest zbyt restrykcyjny (tak samo jak [przy kopiowaniu...ale to zupelnie inny temat)Po uzyskaniu trzech ocen doskonałych(pies musi je uzyskać po ukończeniu 15 miesięcy),dokonuje się wpisu w rodowód psa na podstawie kart ocen w macierzystym oddziale ZKwP.Do rozrodu dopuszcza się psa,który ukończył 18 miesięcy,dlatego nie ma co się spieszyć z wizytą w oddziale,jeśli pies nie osiągnął wymaganego wieku,bo wcześniej nikt mu nie wpisze"PIES REPRODUKTOR":lol: Reszta tak jak piszesz,z tą różnicą,że szczenię dostaje metrykę na podstawie której nowy właściciel,rejestruje szczenię,ponosi opłaty związane z rejestracją,płaci wpisowe,składkę i składa metrykę na podstawie której ZG wystawia rodowód,za który też płaci:loveu: Quote
LeksA Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 dziekuje bardzo : wreszcie mam jako takie pojecie jak ta droga do reproduktora wyglada :0 a to ze pieniadz rzadzi swiatem (rowniez psim) to przeciez wszyscy wiemy :) Quote
Recommended Posts