Asiaczek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Na razie prezentuj maluchy na wystawach. I to dużo, reklamuj maluchy w pismach psiowo-kocich, rozdawaj ulotki informacyjne zainteresowanym + swoje wizytówki. W ten sposób możesz liczyc na reklamę rasy. Ale i tak przy I miocie możesz mieć trochę problemów. Zawsze tak jest z wprowadzeniem nowej rasy. Lecz nie rezygnuj. Ciągnij dalej ten wózek i sama zobaczysz, że potem może być już tylko lepiej i lepiej i lepiej... . My tak mieliśmy z baskami. :) Pzdr. Quote
agabass Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 A ja wiem jeden pójdzie do lothi a na reszte jeszcze się ktoś znajdzie może Asiaczek się skusi nigdy nic nie wiadomo, a może i mi coś strzeli do głowy jeszcze dużo czasu i nie ma co się teraz tym przejmować, wiadomo co będzie za dwa trzy lata, trzeba być dobrej myśli i tyle, a wszystko samo się ułoży. Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Tak jest. Na razie propagowanie rasy. I wszystko w swoim czasie, nawet problemy, prawda? Pzdr. Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 No nie Asiaczek, mnie nie o to chodzilo. Chetni na cirneco to sie zawsze znajda, nie da sie ukryc ze rasa robi wrazenie i zainteresowanie budzi ogromne, nawet w zwiazku wszyscy wstaja jak wchodzimy i nas opada tlum ciekawskich :). Moim problem bedzie nie znalezienie chetnych, ale wybranie odpowiednich ludzi. Quote
agabass Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 karenina wiesz Asiaczek z baskami też przeprowadza ślectwo w stylu KGB jeżeli chodzi o szczeniaczki, więc to chyba normalne. Pyta o wszystko i jak nie jest pewna co do ludzi to swoich baskowych dzieci nie oddaje. Tak to już jest. Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 No, ja mam dosc dobre przygotowanie po zakupie wlasnych ostatnich trzech maluchow, to i bede wiedziala na co patrzec a na co nie :), ale ja jestem lekko paranoidalna w temacie psow, i nie wiem jak to bedzie.. Na szczescie mam czas . O :) Quote
Asiaczek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Zgadza się; śledztwo i dochodzenie w jednym. Potem ostra selekcja i rozmowa kwalifikacyjna :)) Ale pamiętaj, przy sprzedaży ras psów pierwotnych mogą być problemy. Albo - jak ludki są nieprzygotowane na ten specyficzny charakter - po sprzedaży. Obyś nie miała takich problemów. Pzdr. Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 A no wiec trafilas w sedno z tym, ze ludzie moga nie byc przygotowani na charrrakter.. I tego sie glownie obawiam. Bo jakby potem ktos mial mi sie wydzierac na malucha, albo jeszcze go bic co gorsza to bym zatlukla na miejscu.. I dlatego nie bede sie spieszyc to raz, a dwa ze bede starala sie pisac o nich jak najwiecej, zwlaszcza o charakterze, bo to jest kluczowa sprawa. I mam nadzieje ze maluchy trafia do dobrych domow w koncu.. Wiele zlego w tej sprawie robia niestety portale psie niektore, tak jak wspominane tu gdzies naszepsy, na ktorych opis rasy to jest taki ze smiech powala na podloge jak sie czyta.. Niestety admin portalu pozostawil moje propozycje wspolpracy przy rzetelnym opisie rasy bez odpowiedzi :evil: Nie to nie.. Poki co to ja juz teraz mam mnostwo przemyslen i wnioskow, zwlaszcza z porownania Rudiego i Kerttu, bo to dwa inne charrakterki i dwie rozne osobowosci sa, no ale poki co to nie mam ani czasu ani sily na glebsze przemyslenia i opisywanie tego wszystkiego. Moze w sobote sie zbiore i napisze co wywnioskowalam.. Quote
agabass Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 ja sobie tak myślę, ze Etny mają bardzo podobny charakter do basków i temperament i żywiołowość i też niezależność, ale wszystko zalwży od wychowania i miłości. A ja tego swojego wariata kocham bez pamięci. Opisuj opisuj charakterio sycyliczyków napewno jest głośne i pikantne :lol: Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Karenina - opisuj i pisz dla nas jak najwięcej. Twoje uwagi będą dla nas bardzo cenne i z wielka uwagą będziemy je czytali. Tak więc - czekamy. I nie denerwuj się na innych, że nie podzielają Twojej pasji. Trudno, tak bywa. Pzdr. Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Agabas.. Akurat glosne w domu i na spacerach to one nie sa, ale przy misce ( to chyba norma), i np. przy wizytach w oddziale u nas.. Rudi nadaje jak katarynka :). Kerttu to cicha woda..ona siedzi patrzy i knuje:). Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Asiaczek, mnie to akurat brzydko mowiac zwisa ze nie podzielaja mojej pasji, nikt nie musi. Ale uwazam, ze jak sie juz cos napisze na swojej badz co badz wielce reklamowanej stronie to powinno sie to kupy trzymac, a jak sie nie trzyama to powinno sie przyjac propozycje pomocy :). Ale nie to nie. Nic na sile :). Ja nie zamierzam popularyzowac rudych w polsce na sile, nie dlatego nawet ze mnie cieszy ze ja mam i tylko ja, ale dlatego, ze im mniej takich psow trafia w nieodpowiednie rece tym lepsza rasa ma jednak opinie. A tu wiadomo: czlowiek to 75 % sukcesu w zyciu i ulozeniu takiego psa. A kazdy dziki i zniszczony, niezadbany cirneco to szkoda dla rasy w ogole. Ja jestem bardzo szczesliwa ze zaufalo nam dwoch hodowcow jednoczesnie, i jak mysle sprawdzamy sie w tym zaufaniu. Poki co przynajmniej :). Ale znam juz teraz wiele osob ktorym nie dalabym rudych w rece na zadne pieniadze.. Quote
Asiaczek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Jasne. Ja to wszystko rozumiem, bo z baskami juz ten fragment gry przerabialiśmy. Trzymaj się! Pzdr. Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Asiaczek napisał(a):Jasne. Ja to wszystko rozumiem, bo z baskami juz ten fragment gry przerabialiśmy. Trzymaj się! Pzdr. To juz wiem komu bede mogla ponarzekac na ludzi :). Pocieszylas mnie tym ze juz to przerabialiscie :) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 I, uwierz mi, obecnie jest zdecydowanie lepiej. My nabraliśmy doświadczenia i wiemy , jak postępować z "dziwnymi" ludźmi. Będzie dobrze, Karenina. Pzdr. Quote
karenina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 [quote name='Asiaczek']I, uwierz mi, obecnie jest zdecydowanie lepiej. My nabraliśmy doświadczenia i wiemy , jak postępować z "dziwnymi" ludźmi. Będzie dobrze, Karenina. Pzdr. Hahaha, to ja czekam na wiecej informacji o tych "dziwnych ludziach", jacy sa? O co im biega? Quote
asher Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 [quote name='karenina'][quote name='Asiaczek']I, uwierz mi, obecnie jest zdecydowanie lepiej. My nabraliśmy doświadczenia i wiemy , jak postępować z "dziwnymi" ludźmi. Będzie dobrze, Karenina. Pzdr. Hahaha, to ja czekam na wiecej informacji o tych "dziwnych ludziach", jacy sa? O co im biega? Hahaha, jest gdzieś na Dogo (chyba w dziale "Hodowla") topik pt. "Maile do hodowcy - ręce opadają" (czy jakos tak). Poczytaj sobie - poprawa humoru gwarantowana, ale tylko pod warunkiem, że się do tego podejdzie z dystansem :wink: Myślę, że ludzie piszący takie rzeczysą dośc uniwersalni - zdarzają się w każdej rasie :lol: Quote
Basenji Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Karenina, wyglada na to, ze bedziesz doswiadczala na sobie "blogoslawienstwa" wprowadzania nowej rasy w Polsce. Proponuje, abys jak najwiecej pisala o swoim piesiaku na naszym forum, daj fajne, reprezentatywne foto w avatarku a pomalu przynajmniej dogomaniacy stana sie bardziej oswojeni z Etnami. W razie czego pisz. Zdrowko :D Quote
Asiaczek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='asher'][quote name='karenina'][quote name='Asiaczek']I, uwierz mi, obecnie jest zdecydowanie lepiej. My nabraliśmy doświadczenia i wiemy , jak postępować z "dziwnymi" ludźmi. Będzie dobrze, Karenina. Pzdr. Hahaha, to ja czekam na wiecej informacji o tych "dziwnych ludziach", jacy sa? O co im biega? Hahaha, jest gdzieś na Dogo (chyba w dziale "Hodowla") topik pt. "Maile do hodowcy - ręce opadają" (czy jakos tak). Poczytaj sobie - poprawa humoru gwarantowana, ale tylko pod warunkiem, że się do tego podejdzie z dystansem :wink: Myślę, że ludzie piszący takie rzeczysą dośc uniwersalni - zdarzają się w każdej rasie :lol: Asher - masz rację. To nie przesada, ręce i nie tylko ręce opadają. Karenina poczytaj sobie ten topik, a przy okazji wystaw - jeszcze pogadamy. I zastosuj się do tego, co napisał Basenji. Pzdr. Quote
karenina Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Dobra, poczytalam, dzieki za nakierowanie. REWELACJA, naprawde odprezajace :). Basenji, Asiaczek, dzieki za rady.. pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Nie ma sprawy. Jesteśmy do dyspozycji. Pzdr. Quote
karenina Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Dzis male dzielnie przesiedzialy 4 godziny z nami na wystawie. Bylam zaskoczona ich rewelacyjnym zachowaniem. Nie bylo pisku, wrzasku, szczekania. Zachowaly sie bardzo ladnie. Generalnie sa bardzo ladne :) Rudi Kerttu Psiaki wzbudzily ogromne zainteesowanie. Nie wiem ile razy odpowiadlam na pytanie a co to za rasa, a skad to, a czy to jakis mix? :evilbat: W kazdym razie duzo, bylismy oblezeni. :) A pieski jak to pieski olewaly otoczenie zajete przekopywaniem sie chyba do chin :) Quote
asher Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Jak ja lubię takie ryże psie nochale :iloveyou: Quote
Recommended Posts