Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']Klubówkę mam wpisana w grafik wystawowy :lol: A więc powinnam być.

Jak na razie bliższego rozeznania co do tej wystawy nie mam. W ubiegłym tygodniu wchodziłam na stronę O/Łodź i jeszcze nic nie było. Po prostu trzeba co jakiś czas wchodzić i sprawdzać, już lada moment powinna być szczegółowa informacja.

Karenina i Basenji - widzimy się w Łodzi?
Pzdr.

Jasne.
6/7 sierpnia jestem na TicoMatizAcji.
Atrakcji będzie co niemiara. I będzie basenji - ale ten rudo-złoty.
Zdrówko

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morrisonka napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
W ubiegłym tygodniu wchodziłam na stronę O/Łodź[...]

Wybacz moją ignorancję, ale to O/Łódź ma wreszcie swoją stronę :oops: :o ?

Sorki. Myślałam o informacjach o wystawach, a nie o stronie O/Łódź, bo tej ostatniej oczywiście jeszcze nie ma. Niestety.
Pzdr.

Posted

Tak, z tego co jest na stronie z grafikiem wystaw klubowa jest 18 wrzesnia. Mnie interesuje raczej czy bedzie na niej klasa"baby" :), bo Rudi w szczeniaki wchodzi dopiero 27 wrzesnia. Jesli babiki beda, to widzimy sie w lodzi.:)

Posted

Klubowa V grupy jest 18 września br.

Wydaje mi sie, że na wystawach klubowych jest klasa baby. Trzeba byłoby zajrzeć do regulaminu wystaw. Poza naszymi granicami ta klasa jest prawie wszędzie, tylko u nas, jak zwykle na odwrót...

Wyobraźcie sobie, że pierwszą w życiu wystawą Gusia-pręgusia była wystawa CACIB-Budapeszt w ub.r., gdzie był prezentowany właśnie w tej klasie. Dlaczego? Mniej więcej w tym czasie w PL wszedł w życie przepis "regulujący" sprawę klasy baby. I dlatego musiałam wycofać Gusia z wystaw, na którą już był zgłoszony jako "bejbik". Szkoda. Za granicą nie przeszkadza, a w PL przeszkadza.Paranoja.
Pzdr.

Posted

Asiaczek, tak jak ja rozumiem reg wystaw, to klasa baby moze ale nie musi byc na klubowej. Na innych natomiast nie moze wcale. Mysle jednak, ze baby w lodzi beda, i Rudi zacznie swoja wystawowa przygode :)

Pzdr.

Posted

[quote name='karenina']Lothia, jasne ze beda fotki z wystaw :).

A dzis.. Dzis z duma przedstawiam kolejne cirneco w polsce.
Moja mala dziewczynka :

Kerttu:

Rudi i Kerttu :

piękne naprawde no to za 2 lata oczekujemy szczeniąt super ale musisz mieć wesoło z nimi w domu i więcej fotek po ile mają miesięcy

Posted

Basenji napisał(a):
A 17 września jestem w Szwecji.
Sorrry.
Zdrówko

No i co z tego? Przyjeżdżasz 18-go, prezentujesz psa, zgarniasz, co Twoje i Fingala i możesz sobie jechać do Szwecji. To nic trudnego, naprawdę.
A może Młody zaprezentuje Fingala?
Jeżeli Was nie będzie, to będzie mi baaaardzo smutno. Tak ważna dla mnie wystawa, a tu nie ma jednego filara, no, po prostu płakac mi się chce. :cry:
Pzdr.

Posted

karenina napisał(a):
Asiaczek, tak jak ja rozumiem reg wystaw, to klasa baby moze ale nie musi byc na klubowej. Na innych natomiast nie moze wcale. Mysle jednak, ze baby w lodzi beda, i Rudi zacznie swoja wystawowa przygode :)

Pzdr.

Ja też uważam, że klasa baby będzie w Łodzi. No bo, jak nie na klubówce, to gdzie mamy pokazywać nasze maleństwa, prawda? Do zobaczenia na wystawie i, oczywiście, trzymam kciuki za debiut.
Pzdr.

Posted

Maluchy są śliczniusie i bardzo smakowite. I to spojrzenie w typie: "Czy my robimy coś złego?"
Agabass ma rację: za 2 lata spodziewamy się jeszcze smakowitszych maluchów, prawda? Tfu, tfu, tfu - oby nie zapeszyć.
Pzdr.

Posted

Asiaczek czy za dwa lata to nie wiem, moze raczej za trzy :). Ale to sie zobaczy jak sie okaze jaki cykl ma szanowna dama:).

agabass: oba mlode sa w prawie tym samym wieku, Rudi urodzil sie 27 marca, a Kerttu 2 kwietnia, wiec roznica prawie zerowa jest.
Wesolo mam z nimi bardzo, zwlaszcza od wczoraj czyli od przyjazdu Kerttu. Chlopcy sa nia wszycy zainteresowani, najlepszy jest moj charcik malutki, ktory tez jest w ich wieku dokladnie(24 marca), Nando juz stwierdzil ze to jego zona jest.
Generalnie to trzy mlode szaleja non stop, i nawt nie ma kiedy tych zdjec porobic wyczekiwanych:)

Pzdr.

Posted

No i bardzo dobrze, że maluchy szaleją. Przynajmniej Wy nie macie czasu na głupoty :D Piesiaczkami trzeba się zajmować i już, bo inaczej będą niezsocjalizowane i kołki. A na spacery wychodzą wszystkie razem?
Pzdr.

Posted

Brak socjalizacji to im nie grozi chyba genetycznie :) Trafily mi sie tak przyjacielskie stworki, ze mijajac cokolwiek zywego (czlowiek maly, duzy, pies czy jez :) ) musze sciagac smycze bo skakanie odchodzi na odleglosc. Ale to dobrze, chociaz nie bedzie na wystawach klopotow z dzikoscia:). Na spacery wychodza roznie. Troche w zaleznosci od ich potrzeb (najwiekszy lejek jest Rudi), a troche w zaleznosci od moich sil 8) . Najlatwiej wychodzi sie w parach oczywiscie, i tego staram sie trzymac, z tym, ze pary zamieniam tak, zeby wychodzily kazdy z kazdym na zmiane..

Posted

oj my też uwielbiamy szaleć choć już 1, 7 m-cy mamy, ale się nie poddajemy, choć i lenić się lubimy życzymy wielu radosnych zabaw i niewielu zniszczeń :lol:

Posted

karenina napisał(a):
Brak socjalizacji to im nie grozi chyba genetycznie :) Trafily mi sie tak przyjacielskie stworki, ze mijajac cokolwiek zywego (czlowiek maly, duzy, pies czy jez :) ) musze sciagac smycze bo skakanie odchodzi na odleglosc. Ale to dobrze, chociaz nie bedzie na wystawach klopotow z dzikoscia:). Na spacery wychodza roznie. Troche w zaleznosci od ich potrzeb (najwiekszy lejek jest Rudi), a troche w zaleznosci od moich sil 8) . Najlatwiej wychodzi sie w parach oczywiscie, i tego staram sie trzymac, z tym, ze pary zamieniam tak, zeby wychodzily kazdy z kazdym na zmiane..

No to rzeczywiście trafiły Ci się dobre stworki. W tym momencie masz już kilka procent pracy przedwystawowej za sobą (kontakt z ludźmi).

A ja na spacery z moimi baskami też wychodzę w parach i też zmieniam "zestawy", żeby im się nie nudziło no i żebym ja miała nieco lżej. To znaczy, do jednego bardziej energicznego psiaka dobieram drugiego spokojniejszego. Bo ja mam wybór! :lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek, ja tez mam w koncu wybor :). U mnie to nie wszystkie sa takie torpedy szalone, zwlaszcza spacerowo:) Dwa mlode chlopaki to wscieklizny, Kerttu i Agi mniej daja popalic :)

Posted

Agappe, wg mojej wiedzy, z tego co tu napisali znawcy z V gr i i po wizycie na sekcji u nas, wynika ze sa tylko dwa moje.

Basenji, a baski to uszy moze maja takie inne niz cirneco? :), tez jak zajace :)

Pzdr.