Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agabass, pisałam strone wczesniej, Rams to czeska Etna z którą spotkalismy sie w Raciborzu. Prywatnie to wujek Kerttu. Ale bym sie nie pogniewała nawet gdybym miała ich 5 sztuk :) ( tylko nie mam ich gdzie pomiescic, ale za rok ... kto wie ... )

Posted

Asiaczek napisał(a):
No, mądre psiaki!
I jak miło było spotkać kogoś z Rudej Rodziny, prawda?
Pzdr.

No Rude psiaki są generalnie bardzo madre.

Ja sie teraz tylko zastanawiam po cichutku, czy koleżanka Kerttu nie ma ochoty zobić mi niespodzianki, i np. dostać niedługo cieczki.. :evilbat: Mam nadzieje ze jeszcze na nią za wczesnie ( 2. wrzesnia skonczyła 5 mcy)..

Asiaczek, jak jest z baskami? Kiedy orientacyjnie mają pierwszą cieczke?

Posted

Jest generalna zasada: im później, tym lepiej.
Gdy suka dostanie wcześnie cieczkę (np. w wieku 5-6 miesięcy), to jej wzrost i budowa zostają zatrzymane. Przy małych rasach, powiedzmy, nie ma to aż takiego znaczenia, ale w rasach, gdzie sędziowie potrafią chodzi z centymetrem, ma to znaczenie.
Pzdr.

Posted

Karenina - już nie mogę się doczekać Łodzi i Twojej obietnicy zalizania:))) zwłaszcza Twojej laleczki jestem ciekawa bo ten wyraz jej pyszczka po prostu mnie powalił... i wiele przypomniał......
a co do cieczek u suczek baskowych to dostają przeważnie pierwszą cieczkę w wieku 8-10 miesięcy, choć oczywiście występują odstępstwa od normy;)

Posted

[quote name='karenina']Lothia, warszawe mam w planie na weekedn przełom wrzesien/pazdiernik. Moze wtedy uda nam sie umowic?
A Nando to jest chyba młodszy niż Twoja grzywka, on ma dopiero 5 mcy :). Ale charciki tak juz podobno maja ze są strasznie do przodu w tych sprawach :evilbat:

A jak sie zmieniają.. W sumie niewiele. Rosną w góre :). Charakterologicznie wielkich zmian nie widze. Własnie wrócilismy z czestochowy gdzie wystawiałam Agiego ( starszy charcik, bez szaleństw, standardowe Zwyc.Młodz :evilbat: ), rude godzinke którą spedzilismy przy ringu wykorzystały na wykopanie wielkiego doła... :evilbat: Znowu prosto do chin..
mam nadzieję że się uda
rzeczywiście młodszy, Demon ma 9 mies. :lol:
hymm taki młody a jaki wyedukowany , no no no .Demcio co najwyżej trawkę posuczkową wylizuje i zapachy wciąga, ostatnio próbował zgwałcić moją kocicę[choć jest po sterylce]:roll: . Może powinniśmy do Nando na uświadomienie podjechać :wink:
Rude coraz piękniejsze o ile to możliwe żeby jeszcze wypiękniały

Posted

A Rudasy ostatni weekend spedziły bardzo pracowicie debiutujac na wystawie, i to od razu na podójnym cacib w Kecskemet . Oczywiscie są wielce obiecujace :). Fotki bedą jak dojdziemy trochę do siebie :)

Posted

karenina napisał(a):
A Rudasy ostatni weekend spedziły bardzo pracowicie debiutujac na wystawie, i to od razu na podójnym cacib w Kecskemet . Oczywiscie są wielce obiecujace :). Fotki bedą jak dojdziemy trochę do siebie :)

:D
Byle szybko!
Zdrówkko :lol: