Asiaczek Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Karenina, to wstaw takie, jakie masz! Wielu z nas z chęcią poogląda sobie Rudzielce. Tak ich mało widujemy na wystawach. :( I wciąż czujemy niedosyt... Pzdr. Quote
karenina Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Asiaczek, na Twoje zamówienie specjalnie :) Kerttu, Rudi i Rmas Rudi i Rams Rams Rudi i Rams Rams i Nando Rudi Rudi i Kerttu Quote
Ypsylon Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Karenina - wyraz pyszczka Twojej Kerttu... hmm, zakochać się mozna!:) Quote
karenina Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No, taka mała kochana łobuzica :). Juz niedługo poznasz ją osobiscie :). Quote
agabass Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 karenina to co ty masz dwa czy trzy etniaste psy? :lol: Quote
karenina Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 agabass, pisałam strone wczesniej, Rams to czeska Etna z którą spotkalismy sie w Raciborzu. Prywatnie to wujek Kerttu. Ale bym sie nie pogniewała nawet gdybym miała ich 5 sztuk :) ( tylko nie mam ich gdzie pomiescic, ale za rok ... kto wie ... ) Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Super fajniutkie Rudzielce! Dwa jaśniejsze i jeden ciemniejszy. Po zdjęciach sądząc, nie było chyba problemów z zaprzyjaźnieniem się Rudych, prawda? Słodkie pycholce! Pzdr. Quote
agabass Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 karenina musiałam nie doczytać a dla mnie to mogłabyś ich mieć i 10 Quote
Basenji Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Piękne są a kształt głowy przypomina ten najładniejszy, czyli baskowy. Zdrówko Quote
karenina Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Nie problemów nie było wcale. Wrecz był taki moment, że wydawało mi się ze Rams poznał ze to pobratymcy .. :). Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No, mądre psiaki! I jak miło było spotkać kogoś z Rudej Rodziny, prawda? Pzdr. Quote
karenina Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Asiaczek napisał(a):No, mądre psiaki! I jak miło było spotkać kogoś z Rudej Rodziny, prawda? Pzdr. No Rude psiaki są generalnie bardzo madre. Ja sie teraz tylko zastanawiam po cichutku, czy koleżanka Kerttu nie ma ochoty zobić mi niespodzianki, i np. dostać niedługo cieczki.. :evilbat: Mam nadzieje ze jeszcze na nią za wczesnie ( 2. wrzesnia skonczyła 5 mcy).. Asiaczek, jak jest z baskami? Kiedy orientacyjnie mają pierwszą cieczke? Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Jest generalna zasada: im później, tym lepiej. Gdy suka dostanie wcześnie cieczkę (np. w wieku 5-6 miesięcy), to jej wzrost i budowa zostają zatrzymane. Przy małych rasach, powiedzmy, nie ma to aż takiego znaczenia, ale w rasach, gdzie sędziowie potrafią chodzi z centymetrem, ma to znaczenie. Pzdr. Quote
Ypsylon Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Karenina - już nie mogę się doczekać Łodzi i Twojej obietnicy zalizania:))) zwłaszcza Twojej laleczki jestem ciekawa bo ten wyraz jej pyszczka po prostu mnie powalił... i wiele przypomniał...... a co do cieczek u suczek baskowych to dostają przeważnie pierwszą cieczkę w wieku 8-10 miesięcy, choć oczywiście występują odstępstwa od normy;) Quote
lothia Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='karenina']Lothia, warszawe mam w planie na weekedn przełom wrzesien/pazdiernik. Moze wtedy uda nam sie umowic? A Nando to jest chyba młodszy niż Twoja grzywka, on ma dopiero 5 mcy :). Ale charciki tak juz podobno maja ze są strasznie do przodu w tych sprawach :evilbat: A jak sie zmieniają.. W sumie niewiele. Rosną w góre :). Charakterologicznie wielkich zmian nie widze. Własnie wrócilismy z czestochowy gdzie wystawiałam Agiego ( starszy charcik, bez szaleństw, standardowe Zwyc.Młodz :evilbat: ), rude godzinke którą spedzilismy przy ringu wykorzystały na wykopanie wielkiego doła... :evilbat: Znowu prosto do chin.. mam nadzieję że się uda rzeczywiście młodszy, Demon ma 9 mies. :lol: hymm taki młody a jaki wyedukowany , no no no .Demcio co najwyżej trawkę posuczkową wylizuje i zapachy wciąga, ostatnio próbował zgwałcić moją kocicę[choć jest po sterylce]:roll: . Może powinniśmy do Nando na uświadomienie podjechać :wink: Rude coraz piękniejsze o ile to możliwe żeby jeszcze wypiękniały Quote
karenina Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 A Rudasy ostatni weekend spedziły bardzo pracowicie debiutujac na wystawie, i to od razu na podójnym cacib w Kecskemet . Oczywiscie są wielce obiecujace :). Fotki bedą jak dojdziemy trochę do siebie :) Quote
Basenji Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 karenina napisał(a):A Rudasy ostatni weekend spedziły bardzo pracowicie debiutujac na wystawie, i to od razu na podójnym cacib w Kecskemet . Oczywiscie są wielce obiecujace :). Fotki bedą jak dojdziemy trochę do siebie :) :D Byle szybko! Zdrówkko :lol: Quote
karenina Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Basenji, dziś wziełam "Zdrówko" bardzo do siebie :). Juz jestesmy w połowie dochodzenia do siebie :). Pzdr :) Quote
Basenji Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 To nieźle się działo, że to dopiero połowa! :lol: zdrówko Quote
lothia Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 BRAWO i dużo zdrówka u nas niestety też choróbska sie panoszą Quote
Asiaczek Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Karenina - wielkie gratulacje i dochodź do siebie szybko, bo sama widzisz, jaka długa kolejka chętnych do oglądnięcia Twoich Rudzielców!!! Pzdr. Quote
karenina Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Dziękuje kochani za zyczonka, dopadło mnie po prostu jakies paskudne uczulenie, i mało na oczy widziałam, juz jest duzo lepiej :). Zdjecia juz poddaje obróbce :) Quote
karenina Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Tak wystawialismy sie w sobote: Kerttu Rudi A to niedziela; Rudi Kerttu I małe odprezenie juz po ocenie :) Quote
Recommended Posts