magda19 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Witam wszystkich miłośników zwierzaków:multi: w te wakacje stwierdzono u moje psa rasy PON podaczkę.Nagłe niespodziewane ataki sa stresem zarówno dla psa jak i członków naszej rodziny.Studiuje weterynarie lecz nie jeszcze na takim poziome zeby znac sie na lekach itd.Podajemy mu mizodin i czopki w razie ataku,Tak sie zastanawiam czy te leki to juz bede musiala mu podawać dożywotnio czy tez istnieje mozliwość ich odstawienia????????:-opozdrawiam wszystkich Quote
Dominisia Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Cześć.Bardzo Wam współczuję i nie poddawajcie się.Padaczka jest chorobą nieuleczalną.Trudno dojść przyczyn jej powstania.My walczyliśmy z tą chorobą ponad rok i przegraliśmy tę walkę pomimo podawania luminalu, mezodinu potem bromku potasu .Ataki mojego psiunia dzięki tym lekom występowały co dwa tygodnie i trwały tylko kilka minut.Żałuję że nie zrobiłam tomografi komputerowej jego głowy (bardzo żle znosił podróże ).Niestety ostatniego dnia jego życia ataki nasiliły się i kiedy zaczęły występować co dwie godziny i przestał się orientować gdzie jest nastąpiło najgorsze.Nie mogę się z tym pogodzić tak bardzo mi go brakuje i tak bardzo za nim tęsknię dlatego proszę walczcie o każdy dzień życia waszego psa .Wierzcie że warto Quote
KRYSKA_Z Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Witajcie Dominisia! Współczuję Ci. Nie męcz się myślą, że nie zrobiłaś ktg - co by Ci to dało, wymęczyła byś tylko psa. Magda 19 Myślę, że przy ataku skuteczniejszy i szybciej działający jest Diazepam RecTubes. Przeczytaj historię mojego padaczkowca opisaną w wątku wyżej. Jak na razie u mojego psa jest spokój i tego wszystkim padaczkowcom życzę. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts