anawa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='GoskaGoska']to chyba wprowadzali jakies chore zmiany,bo zawsze oglaszalam na rozne miasta - a ja z gumtree zawsze mam najwiekszy oddzew:roll:- to nic jak moze zrob mu na wawa- jak cos to sie znajdzie transport Właśnie to nie bardzo wiem, skąd oni wiedzą, że ja jestem z Warszawy. Przejrzałam swój profil i nie ma tam miejsca zamieszkania. Nie pamietam, czy przy rejestracji trzeba było podać adres. Przypuszczam, że namierzyli mnie bo dawałam jednego dnia ogłoszenia na Wrocław i Trójmiasto. Dobra, zrobie Warszawę. Cytat z regulaminu cholernego Gumtree: "Prosimy o zamieszczanie ogłoszeń na stronie najbliższej pod względem geograficznym własnemu miejscu zamieszkania. Tego typu lokalne podejście stanowi charakterystyczną cechę serwisu Gumtree" Quote
anawa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dodałam jeszcze tu: [FONT=Times New Roman]http://www.rozglos.net/ogloszenie-114106.html[/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.ogloszeniaonline.com/index.php?page=zobacz&id=5301[/FONT] [FONT=Times New Roman]www.e-zwierzak.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php/ogloszenia_zobacz,978919,,,,,,,,2/taki_piekny_owczarek_w_schronisku[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Do e-zwierzaka przyjdzie aktywacja na podany mail. Quote
bros Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 wczoraj byłyśmy z dziewczynami w schronisku , wyciągnęłyśmy Atosia na trawkę, chłopak bardzo bardzo wąchał dziewczyńskie zapachy :diabloti: ten piesio jest przekochany, czesałyśmy go na 2 ręce a on ze stoickim spokojem stał sobie i rozglądał się wokoło. Bidulek kochany , nikt go nie chce :-( Quote
xmartix Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 śliczny, zaraz mu allegro zrobię http://www.allegro.pl/show_item.php?item=815749183 jakie on ma jeszcze ogłoszenia? Quote
GoskaGoska Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 sliczne to nowe zdjęcie - oby się wreszcie ktos w nim zakochał Quote
anawa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Piękne nowe zdjęcia. Juz uzupełniłam w swojej gratce. Nie ma cudów, ktoś go w końcu zauważy. Na pocieszenie: dwa podobne psy ze schroniska w Dąbrówce (pomorskie) niedawno znalazły swoje domki. Jeden był starszy od Atosa a drugi nie tak piękny :p Quote
bros Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Atosiu kochany , dobry piesku , skacz po domeczek :multi: Quote
Koperek Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dziewczyny- dzięki przewielkie za ogłoszenia, bo realnie działają :) Szkoda tylko, że nie zawsze fajni ludzie dzwonią. Dziś miałam telefon od dość młodej osoby, która ma suczkę ON (pseudo oczywiście) i chciałaby Atosika niewykastrowanego, bo ma już zamówienia na szczeniaki :))))) I po takiej wypowiedzi zaliczyłam lekki zgon przy słuchawce, ale szybciutko się opanowałam i grzecznie, acz stanowczo wytłumaczyłam, że Atosik w takim razie JUŻ JEST WYKASTROWANY :P, a kundli się nie rozmnaża, bo zasilają właśnie nasze schronisko dokładnie tak, jak Atosik. Pani niby zrozumiała, aczkolwiek zadzwoniła powtórnie z pytaniem, kiedy mogą się psiaki zapoznać i czy jest taka możliwość w schronisku. Odpowiedziałam, że oczywiście i nie będzie żadnego problemu, bylebym o tym wcześniej wiedziała. Także jutro z samiuśkiego raneczka dzwonię do schronu i umawiam na kastrację ATOSKA naszego, kochanego. Jeżeli byłby ktoś jutro na żywo w schronie to niech też o tym pamięta!!!!! Bo ja się często gęsto do schronu dodzwonić nie mogę wrrrr Quote
GoskaGoska Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Tylko wogóle ciekawe czy on jeszcze jest, ostanio jak byłam w schronisku to go wogóle nie widziałam - zapomniałam jaki ma nr , ale p.Lidka mówiła, ze jej się coś ostatnio też w oczy nie rzucił - być może ktoś go w między czasie adpotował. Quote
anawa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='GoskaGoska']ATOS - Owczarek niemiecki - jego nr schroniskowy 1050/09 Nr schroniskowy podany wyżej i przy obroży ma jeszcze jakiś inny numerek. Sprawdżcie, proszę bo może już po sprawie. Quote
Agata79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Witam serfdecznie :( aż mi się włos zjeżył kiedy przeczytałam "jak dobre" wrażenie wywarłam na Pani po naszej wczorajszej rozmowie :/ Chyba "troszeczke" źle mnie Pani zrozumiała ale ocenienie mnie po jednej rozmowie to chyba troszke za szybko. Ja NIE SZUKAM psa rozpłodowego tylko psa który będzie towarzyszem mojej (psełdo oczywiście) ONKI oraz moim i męża. Twierdzenie, że tylko pies z rodowodem jest rasowy .. nie komentuje. A juz zupełnie nie rozumiem co w tym dziwnego, że chce żeby psy się poznały zanim zdecydujemy się na adopcje... Ja aprawde szanuje wszytko co robicie dla psiaków ale nie wszyscy ludzie są źli więc po raz kolejny prosze poczekać z oceną. Proszę ATOSA wykastrować jeśli uznajecie to za konieczne i do zobaczenia w sobote. Zadzwonie jeszcze w piątek i umówimy się na konkretną godzine :) Pozdrawiam Agata Walera Quote
anawa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Oj, widzę, że konkretny domek szykuje się dla Atosa. Pani Agato79, skąd Pani wiedziała o istnieniu Atosa? Takie informacje przydają nam się do wybierania odpowiednich portali internetowych czy gazet do ogłoszeń o psich adopcjach. Wierzę, że dobro psa weźmie górę ponad ludzkimi emocjami i czekam na dalszy ciąg historii psiaka. Pozdrawiam. Quote
Agata79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ATOSA wypatrzyłam już dawno tenu ale troche trwało zanim sprawa została dobrze przemyślana :) Podziałało allegro i wyszukiwarka google:"owczarek do adopcji" ;) Mam nadzieje, że wszystko dobrze się ułoży i okaże się że piesek jednak jest jeszcze w schronisku (egoistka ze mnie wiem ale nic nie poradze to po prostu miłość od poierwszego wejrzenia) Już od dawna zastanawialiśmy sie z mężem nad "uratowaniem" jakiegoś pieska, a przy okazji moja sunia nie bedzie sie nudziła :) Bardzo prosze o telefon z informacją czy piesek jeszcze jest 694-746-623 o każdej porze :) Pozdrawiam i dziękuje :) Quote
anawa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Bardzo dziekuję za informację. A więc jednak Allegro..... Ja jeszcze nigdy nie miałam do niego szczęścia..... Mam nadzieję, że pies na Panią czeka i jego opiekun odezwie się do Pani. Ja tylko pomagałam w ogłaszaniu Atosa i nie jestem w stanie nic więcej pomóc bo nie ja decyduję o jego losie. Mogę tylko podziękować za dobre serce i życzyć powodzenia w tej adopcji. Quote
Agata79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 :) dziekuje za miłe słowa i pozdrawiam Quote
GoskaGoska Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Atosa nie ma - zostal adpotowany, ale jest masa innych psiaków, ktore potrzebujá domu Quote
xmartix Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Gosia sprawdzałaś osobiście? bo Pani Agata dzwoniła do mnie dzisiaj, bo w schronie właśnie powiedzieli jej że Atos adoptowany, ale wolałam sprawdzić jednak osobiście jutro, nie wiem więc teraz czy jest sens się wybierać Quote
GoskaGoska Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 tak bylam przy tym i sprawdzała w książce p.Lidka 1050/09 - 15.XI poszedł do adopcji na boksach tez go nie widać ,więc nie ma sensu zebyś jechała Quote
GoskaGoska Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 są z to 3 śliczne sunie - każdą bym do domu zabrała :) Quote
anawa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Koperek ma problem z wejściem na forum i prosiła mnie o potwierdzenie, że Atos został adoptowany 15 listopada ale zaprasza Agatę79 w sobotę do schroniska bo jest tak kilka młodych ON-ków, które też chcą do swoich domków :) Quote
Agata79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 :) Zjawie się oczywiście i jeśli tylko psinka dogada się z moją ON-ką to pojedzie z nami do domku :] Niestety suczka nie wchodzi w gre ponieważ Nora jest dosyć dominująca i nie toleruje innych suczek :( Zobaczymy może się uda :) Pozdrawiam i do zobaczenia w sobote. Quote
Agata79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Poradzcie mi proszę bo nie chce jechać z pustymi rękoma.. co kupić aby trafiło to do piesków a nie do kieszeni innych :/ Quote
anawa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Agata79 napisał(a)::) Zjawie się oczywiście i jeśli tylko psinka dogada się z moją ON-ką to pojedzie z nami do domku :] Niestety suczka nie wchodzi w gre ponieważ Nora jest dosyć dominująca i nie toleruje innych suczek :( Zobaczymy może się uda :) Pozdrawiam i do zobaczenia w sobote. Z pewnością znajdzie się jakiś "chłopak". Już cieszę się na myśl, że następny pies będzie miał swój szczęśliwy dzień. Agata79 napisał(a):Poradzcie mi proszę bo nie chce jechać z pustymi rękoma.. co kupić aby trafiło to do piesków a nie do kieszeni innych :/ Może jakieś psie przysmaki? Quote
GoskaGoska Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 szczerze to nic nie kupuj - jesli chce to mozesz nam pomoc , bo mamy psiaki w hotelikach itd , a tak to generalnie do schroniska nie ma co kupowac - jak cos to obrozy brakuje ostatnio. Quote
Recommended Posts