Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniak najpierw jadł josere, potem przerzuciłam go na RC Small Dog, później na zwykłego Juniora. Teraz kupiliśmy Juniora Ultra Sensible, a psina nie chce jej jeść. Czasami jak najleje troche wody do niej, żeby napęczniała to zje, a tak to ani rusz :niewiem:

Posted

Mój psiak jest na tej karmie( RC junior z serii weterynaryjnej ) od 7 tyg życia, nigdy nie lubiła jej specjalnie, albo tez jest po prostu niejadkiem, w tej chwili jest na etapie "łeeee znowu to samo!", próbuje jej dosmaczać (posypuje kilkoma ziarenkami ryżu, otrębami), albo moczyć, zawsze to jakieś urozmaicenie, a micha prawie znika. Myśle o zmianie karmy, choć szkoda bo to dobra jakościowo, służy psu, jest zdrowa a sierść jej lśni

Posted

emue napisał(a):
Szczeniak najpierw jadł josere, potem przerzuciłam go na RC Small Dog, później na zwykłego Juniora. Teraz kupiliśmy Juniora Ultra Sensible, a psina nie chce jej jeść. Czasami jak najleje troche wody do niej, żeby napęczniała to zje, a tak to ani rusz :niewiem:

a Josere jadł chętnie?

• 2 months later...
Posted

Ja tez mam problem z karmieniem psa.Odkupilam 4 miesiecznego pudelka od babki , ktorej sie znudzil:angryy: i ona karmila go resztakami z obiadu, wedlinkami ,rosolkiem. Ja mu gotuje ryz z warzywami i dodaje surowe zmielone mieso z kurczaka.Niestety nie za bardzo mu to wchodzi.Nie wiem teraz co robic ,czy go przeglodzic czy szukac innego jedzenia np. suchego, ktorego w ogole nie zna:niewiem:

Posted

Moja mała(samoyed, 6 miesięcy) również gardzi jedzeniem odkąd się u nas pojawiła- bosh nie, acana nie, obecnie barf-wybiórczo, łaskawie coś uszczknie, jeżeli jej mięsko pokroję na drobne kawałeczki, kości czasem pomiędli ale bez przekonania. ogólnie nie chce gryźć, próbowałam ją skłonić dając z ręki, ale też połyka... Nika jest zaprzecz\eniem psiej natury! nie je, nie gryzie... najgorsze jest to, że nadal jest szczeniakiem, więc powinna jeść, bo przecież rośnie ;/
ach zapomniałabym-chyba że nasze jedzenie, jako że jest żebrakiem strasznym! wszyscy w domu mają zakaz dokarmiania psa, ale niestety tata się wyłamuje czasami. Nie zmienia to jednak faktu, że nie dokarmiana też nie chce jeść ;/