bahlsa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 zgodnie z deklaracją przelałam pieniążki na Bossa czy są już jakieś uzgodnienia co do transportu i miejsca w hotelu dla psiaka? Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 bahlsa napisał(a):zgodnie z deklaracją przelałam pieniążki na Bossa czy są już jakieś uzgodnienia co do transportu i miejsca w hotelu dla psiaka? Odnośnie hotelu- jak najbardziej- ma zaklepane miejsce..tylko gorzej z transportem..:razz:Moze dzis cos sie wyjasni..?? Quote
2010 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Trzeba zapytaj Zbójini , proponował transport, może jest aktualny? Trzeba do niego napisać . A Boss nadal w Olkuszu ? Na moim bazarku uzbieraliśmy już prawie 350 zł:multi: Quote
anett Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Jestem na chwilkę, przepraszam ale nie mam dostępu do sieci. Wyjaśniając od razu - DT u Czarodziejki był od początku ale z uwagi na jej konieczny wyjazd przeciągała się kwestia transportu Bossa do DT. Od samego początku dzwoniłam do Missiieek - i nie tylko - z prośbą o sprawdzenie czy Boss jeszcze jest, w jakich warunkach - czy na 100% został przeniesiony do oddzielnego boksu, żeby "zarezerwować" psa, i z prośbą o przetrzymanie go kilka dni. Niestety do dziś nic:shake: Ponieważ możliwość transportu do Czarodziejki się przeciągała - zarezerwowałam wczoraj miejsce dla Bossa w hoteliku z lecznicą w Radomsku. Dzisiaj rano po Bossa w ciemno pojechał TZ Wiosny - niestety Bossa w Ol już nie ma.. Podobno został przeniesiony do pojedynczego boksu i po dwóch dniach adoptowany przez małżeństwo z Wolbromia.. Pracownik poszedł nawet sprawdzić w jakiś ich zapiskach... W związku z tym zdecydowałam o zabraniu innego biedaka - też ONka, który pojedzie na miejsce Bossa do Czarodziejki. Pies jest już bezpieczny u Wiosny, podobno jest prześliczny, ONek z klapniętymi uszami:lol:, grzeczny. U Wiosny będzie odpchlony, odrobaczony, wykastrowany a następnie pojedzie do DT u Czarodziejki. Mam nadzieję, że Boss naprawdę jest już w nowym, dobrym domu a my możemy uratować następnego... Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ick napisał(a):Trzeba zapytaj Zbójini , proponował transport, może jest aktualny? Trzeba do niego napisać . A Boss nadal w Olkuszu ? Na moim bazarku uzbieraliśmy już prawie 350 zł:multi: Na moje konto tez przyszly nowe pieniazki dla Bossa, tylko ze bylam na chwilke na koncie i nie spisalam...zrobie to za chwile jak poukladam rodzinke do snu..ale z tego co pamietam, przyszlo tego troszke:loveu::loveu::loveu:chyba ponad 300zl:p:p Quote
anett Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Wiosna na pewno przekaże szczegółowe informacje z pobytu w OL oraz zdjęcia i info o wyciągniętym psiaku. Mam nadzieję, że wszyscy darczyńcy zgodzą się przekazać środki na wyciągniętego psiaka. Ponieważ nie mam dostępu do sieci mój tel. 501702550; najlepiej smsa bo zasięg też mam mocno ograniczony - oddzwonię! Quote
2010 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 To prosimy o dokładniejsze informacje o nowym Onku i fotki. Czy można się czegoś więcej dowiedzieć czy psiak w Wolbrzymiu ?Dochód z mojego bazarku przeznaczony będzie na uratowane psiaki z Olkusza ... Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 O Jezuuuuu..:-(JAK przeczytalam ze Bossa juz tam nie ma krew mi odplynela z głowy i zrobilo mi sie goraco....napiszcie prosze- czy jest jakikolwiek cien..szansa choc najmnijsza, zeby sprawdzic czy rzeczywiscie Bos jest w nowym domku..???Tylko sprawdzic czy tam jest...znajdziemy kogos stamtad albo zoklicy..tylko zeby dostac jakis kontakt tam...pliiissssssss...dla spokoju sumienia.... Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 I zeby nie bylo niejasnosci- ja jestem bardzo szczesliwa, ze zostal wyciagniety nastepny Onek..ale mam tez ciagle przed oczami ten smutny..zrezygnowany wzrok Bossa...chcalabym tylko wiedziec zze jest szczesliwy..nic wiecej.... Quote
bahlsa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Mnie szczególnie zależało na tym ONku, na Bossie. Widziałam go jak odbierałam innego psiaka z O. Rzeczywiście siedział w budzie i bronił się przed dwoma oszczekującymi go małymi psami. Osoba która pomagała mi zabrać sunię miała iść do właściciela schroniska poprosić o przeniesienie go do innego boksu. Myślę, że może jak był sam w boksie to mógł spokojnie chodzić i rzeczywiście spodobał się komuś bo naprawdę był ładny. Też chciałabym przekonać się "naocznie" że znalazł dom, tylko czy to w tym przypadku jest możliwe? Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 bahlsa napisał(a):Mnie szczególnie zależało na tym ONku, na Bossie. Widziałam go jak odbierałam innego psiaka z O. Rzeczywiście siedział w budzie i bronił się przed dwoma oszczekującymi go małymi psami. Osoba która pomagała mi zabrać sunię miała iść do właściciela schroniska poprosić o przeniesienie go do innego boksu. Myślę, że może jak był sam w boksie to mógł spokojnie chodzić i rzeczywiście spodobał się komuś bo naprawdę był ładny. Też chciałabym przekonać się "naocznie" że znalazł dom, tylko czy to w tym przypadku jest możliwe? No chyba sa jakies mozliwosci...moze podejrzec dane..no nie wiem...bardzo bardzo chcialabym miec pewnosc...moze durno mysle...ale ten wzrok...ardzo bym byla szczesliwa wiedzac ze ma doemczek.... Quote
2010 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ja również ...to będzie można spać spokojnie...Dobranoc Quote
asl Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 gonia66 napisał(a):O Jezuuuuu..:-(JAK przeczytalam ze Bossa juz tam nie ma krew mi odplynela z głowy i zrobilo mi sie goraco....napiszcie prosze- czy jest jakikolwiek cien..szansa choc najmnijsza, zeby sprawdzic czy rzeczywiscie Bos jest w nowym domku..???Tylko sprawdzic czy tam jest...znajdziemy kogos stamtad albo zoklicy..tylko zeby dostac jakis kontakt tam...pliiissssssss...dla spokoju sumienia.... Wprawdzie nic wcześniej nie pisałam, ale śledziłam wątek Bossa i też mi to nie daje spokoju... . Quote
gonia66 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 O co chodzi??Dlaczego tu taka cisza????:cool1:Ani wiesci o Bossu ani o nowym Onku..:shake: Quote
malawaszka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 PILNIE potrzebna pomoc dla tego psa - błąka się w Olkuszu - więc pewnie lada chwila trafi wiadomo gdzie.... pysio widać, że niełatwe miał życie :-( Quote
ihabe Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 gonia66 napisał(a):O Jezuuuuu..:-(JAK przeczytalam ze Bossa juz tam nie ma krew mi odplynela z głowy i zrobilo mi sie goraco....napiszcie prosze- czy jest jakikolwiek cien..szansa choc najmnijsza, zeby sprawdzic czy rzeczywiscie Bos jest w nowym domku..???Tylko sprawdzic czy tam jest...znajdziemy kogos stamtad albo zoklicy..tylko zeby dostac jakis kontakt tam...pliiissssssss...dla spokoju sumienia.... Fundacje powinny mieć zapewnione przez prawo dostęp do informacji o adopcjach, zarównoi w schroniskach jak i "hotelikach" lub raczej pseudo hotelikach. Wiem , marzenia ale właśnie po to żyjemy, żeby walczyć, żeby spełniać swe i innych marzenia:loveu::loveu: Quote
ihabe Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 malawaszka napisał(a):PILNIE potrzebna pomoc dla tego psa - błąka się w Olkuszu - więc pewnie lada chwila trafi wiadomo gdzie.... pysio widać, że niełatwe miał życie :-( o rany te oczka:-(:-(:-(:-( A już myślałam, że pójdę spoać spokojnie:angryy::-(:-( Pomocy ale jak pomóc? Jak pomóc temu psiakowi???????:-(:-( Quote
Ada-jeje Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Pani ktora go zglosila jest w stanie placic za niego miesiecznie 150 zl. za hotel, byle tylko nie musial trafic do schroniska. Wierze ze na prosbe mamy missieek Boss zostal przeniesiony do pojedynczego boksu, bo do tej pory nigdy nas nie oszukali kiedy sie ich prosilo o przeniesienie psa i zawsze jak sie po niego jechalo to byl w osobnej klatce. Wiemy tez ze Boss byl ladynm psem i mogl sie spodobac, ale nigdy nie dowiecie sie w jaki jest domku. (ochrona danych osobowych) Quote
malawaszka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 ew. znaleźć kogoś kto mieszka w Wolbromiu i niech się rozgląda po podwórkach - Wolbrom duży nie jest :roll: Quote
gonia66 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Ada-jeje napisał(a):Pani ktora go zglosila jest w stanie placic za niego miesiecznie 150 zl. za hotel, byle tylko nie musial trafic do schroniska. Wierze ze na prosbe mamy missieek Boss zostal przeniesiony do pojedynczego boksu, bo do tej pory nigdy nas nie oszukali kiedy sie ich prosilo o przeniesienie psa i zawsze jak sie po niego jechalo to byl w osobnej klatce. Wiemy tez ze Boss byl ladynm psem i mogl sie spodobac, ale nigdy nie dowiecie sie w jaki jest domku. (ochrona danych osobowych) No ale co z tym o czym ppisala Ihabe, ze fundacje maja dostep do takich danych??Ja nie chce znac danych roziny- tylko chcialabym zeby ktoras z Was mogla sprawdzic czy fakt adopcji jest faktem rzeczywistym i prawdziwym....bo to ze piekny- to nie ulega watpliwosci..ale byl w takim stanie...ze mi po glowie chodza rozne mysli....choc zdaje sobie sprawe ze moofa byc glupie...gdyby to jednak nie chodzilo o schron w OL...to inna sytuacja..ale to schronisko.....:placz::placz:nie umiem im wierzyc....gorzej jak Tomasz niewierny..naprawde gorzej...:razz: Quote
2010 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Powiedzcie tylko jak można tego psiaka w Olkuszu złapać? O reszę się postaramy? Ihabe gdzie on się błaka? Trzeba go zlapać ? Prosze o info!!!!!!!!!Łapcie go !!!!!! O nowyn Onku też cisza ? Dlaczego? A o Bossie chcemy wiedzieć czy rzeczywiściew został zaadoptowany, a to nie ma nic wspólnego z ochroną danych.... Kto może nam to wiarygodnie odpowiedzieć? Quote
IKA & SONIA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Biedactwo :-(:-(:-(. Jak trafi do schronu to nawet nie chcę myśleć co będzie ... Quote
Ada-jeje Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Dziewczyny ale nie ma takiej mozliwosci zeby sie dowiedziec adresu wyadoptowanego psa, nie ma znaczenia czy to Fundacja czy nie, moze choc nie jestem pewna, takie inormacje moze dostac tylko inspektor TOZu. Pracownik wam powidzial ze zostal wyadoptowany do Wolbromia i niczego sie wiecej nie dowiemy. Quote
malawaszka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 ick napisał(a):Powiedzcie tylko jak można tego psiaka w Olkuszu złapać? O reszę się postaramy? Ihabe gdzie on się błaka? Trzeba go zlapać ? Prosze o info!!!!!!!!!Łapcie go !!!!!! Ada-jeje ma kontakt z panią z Olkusza, która tego psa widuje więc na pewno jakoś przez tą panią dałoby się sprawę załatwić/złapać psa jakby było dla niego jakieś miejsce Quote
2010 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 No to łapmy biedaka....zanim nie wyładuje w szchronisku............ Quote
Recommended Posts