Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sonikowa napisał(a):
Może te zniszczenia, o których piszą, zrobiły tę kwotę.. Np zeżarly im skórzaną kanapę ;-)

pewnie tak... ale żenada i wstyd tak zdzierać w takiej sytuacji :shake: i jeszcze te 11 groszy :shock:

Posted

[quote name='agata-air']Przydałby się plakacik z opisem sytuacji i prośbą o pomoc. Jest ktoś kto umie robić takie cudeńka?

A co byś chciała na tym plakaciku? Znaczy merytorycznie. Koło 20-22 mogę dziergnąć

Posted

Doszły kolejne wpłaty od :

Izabella M. (Piechowice) 30,-
Anna S. (Wisła) 5,-
Bico 100,-
Teresa B. (Wrocław) 100,-
Agata E. 25,-

Bardzo dziękujemy :lol:

Posted

Ziutka napisał(a):

Bico 100,-

dzięki za info, bo wczoraj dogo wariowało, nic się napisać nie dało:roll:

na postawę policji, to po prostu słów brak, nie ma jak skomentować:-(:angryy:

od razu czujemy się bezpieczniej, wiedząc, że stróże prawa są tacy "wrażliwi", na cierpienie i ból, innych, rozumnych i czujących istot:angryy:

i wiemy także jak "sprawnie" zechce działać ta policja w sprawach o znęcanie się i okrucieństwo wobec zwierząt:angryy:

Posted

Właśnie wróciłam od chłopca. Posiedziałam z nim "troszkę" jakieś 3 godzinki. Chłopak nadal sisia ze strachu jak widzi człowieka, ale powoli pozwala się głaskać (po nosku tylko ale to już coś). Ekipa Mer-Vet od rana pracuje nad jego psychiką, co chwilę ktoś wchodzi ze smakołykami, powoli siada, mówi do niego, daje smakołyk i głaszcze po nosku. Psiak nie chce wyjść na dwór ale nie chcę się załatwiać w środku :oops: Niestety wbrew jego woli jest więc wyprowadzany, kładzie sie bidulek na łące na pleckach i siusia ze strachu na siebie...ale choć w końcu zrobił kupe. Przyniosłam mu bardzo miłe w dotyku posłanko, od razu sie wtulił i zasnął.

Isadora plakacik ze zdjęciem, krótkim opisem sytuacji i prośbą o wsparcie. Powiesiłabym taki choćby w lecznicy gdzie jest...no właśnie, on nie ma imienia.

Posted

agata-air napisał(a):
Chłopak nadal sisia ze strachu jak widzi człowieka, Psiak nie chce wyjść na dwór ale nie chcę się załatwiać w środku :oops: Niestety wbrew jego woli jest więc wyprowadzany, kładzie sie bidulek na łące na pleckach i siusia ze strachu na siebie...

:placz::placz::placz::placz:
nie chcę myśleć ani sobie wyobrażać, co temu biednemu psu zrobili ludzie, że aż tak panicznie się ich boi:-(:-(:-(
widok takiego psa, jego strachu i choroby łamie serce:-(:placz:

Posted

Myślę, ze widziałam już sporo psiego nieszczęścia...jednak jego strach utkwi mi w głowie na zawszę. Psy się boja, chowają ale on płacze przy każdym kontakcie (aktualnie oprócz głaskania noska:oops:)...dla niego dotyk człowieka=ból.

Posted

agata-air napisał(a):
Myślę, ze widziałam już sporo psiego nieszczęścia...jednak jego strach utkwi mi w głowie na zawszę. Psy się boja, chowają ale on płacze przy każdym kontakcie (aktualnie oprócz głaskania noska:oops:)...dla niego dotyk człowieka=ból.

tylko wyć się chce:placz::-(:placz::-(

psełdopolicja...:angryy:

Posted

Hmm...Historia jest tajemnicza. Chyba nikt nie myśli, że te psy tam przebywały kilka lat. To bzdura rzucona na odczepnego. Skad się tam wzięły? I kiedy? Oto jest pytanie! Ktoś to wie, ale pewnie nie podzieli sie wiedzą. Nie sądzę, żeby policjanci maczali w tym palce.
Ktoś psy skrzywdził. Pewne jest tylko to, że człowiek.

Posted

[quote name='malibo57']Hmm...Historia jest tajemnicza. Chyba nikt nie myśli, że te psy tam przebywały kilka lat. To bzdura rzucona na odczepnego. Skad się tam wzięły? I kiedy? Oto jest pytanie! Ktoś to wie, ale pewnie nie podzieli sie wiedzą. Nie sądzę, żeby policjanci maczali w tym palce.
Ktoś psy skrzywdził. Pewne jest tylko to, że człowiek.

Niestety tego się już raczej nie dowiemy a szkoda. A może i... a może i układy pseudoschroniskowo-weterynaryjno-policyjne zostaną zrozumiane, kiedyś.

Gameto masz rację. Więc od dziś już nie on lecz Fenix, tak na nowe życie.

Posted

Cieszę się :multi: Myślę, że to dobre imię na nowe życie i wierzę, że uda mu się pokonać i lęki i chorobę...
Fenix :loveu:piesku, głaszczę Cię po nosku :loveu:

Posted

Fenek, fajne imię dla super psa. On jest biedulek. Ma łyse uszy-wygladaja jak zabrane od prosiaka. I te oczy...Nie da sie tego opisac. Najgorsze sa szramy na łebku. Sa one zbyt równe, zeby mogły byc dziełem przypadku. I to, co wyciska łzy z oczu. On macha ogonkiem na widok człowieka i to po tym wszytkim, co przeszedł.

Ruda jest tez straszna bieda. Chuda, łysy tyłek, przetracona szczęka i wisząca warga. A przy tym stoicki spokój i podporzadkowanie człowiekowi.

Posted

Jezu Chryste................nie wiem co napisac...dławi mnie żal, gniew, bezsilnośc....Fenix...pieseczku....tulam Cię w serduszku..miziam po nosku...mogę sobie tylko wyobrazic co przeszedłeś w swoim zyciu:placz::placz:
Rudzieńka..Mamusku..jakaś Ty dzielna i śliczna...nie mogę jeszzce dojśc do siebie....................

CIAPULKO- TO JUZ 13 DZIEŃ BEZ CIEBIE SKARBIE:-(

Posted

To zdjęcie rozwala, po prostu rozwala :-(:-(:

Wszystkie zresztą, te zdjęcia łamią serce.:-(
Biedne, skrzywdzone, upodlone, przerażone istoty, żyjące jakby na przekór, mimo wszystko.....:-( Jak one musiały się bać....:-(
Ale przecież, "człowiek to brzmi dumnie" :shake:.
Agata, Luka, Elmira, wykazałyście się ogromną odwagą :loveu:.
Martwi mnie bardzo los tych pozostałych psów:-(.

Co do kliniki, to jakie konkretnie zabiegi wykonano ? Czy sunia miała rtg żuchwy? Co zalecono ? Jakie badania zrealizowano ?
Ta klinika rzeczywiście mogłaby cenami konkurować z Hiltonem.