Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Funia za chwilę zostanie bez DT.
Dzisiaj koleżanka powiedziała mi, że Funia rzuciła się na jej ciocię i jej mama ma już dość jej towarzystwa w domu, bo nieraz przychodzą dzieci itp.
Nic nie dało tłumaczenie,że Funiasta sie po prsotu przestraszyła,ze zaczeła bornić mamy i swojego terenu....

Funia ma szybko zniknąć, bo się skończyła cierpliwość...:shake:

I co ja mam zrobić? :placz:

Posted

Chyba trzeba sie rozejrzeć za innym DT...:shake: A jak wygląda sprawa z takimi hotelikami, gdzie się trochę z psem ćwiczy? Moze ktoś doświadczony mógłby Funię podszkolić i przekonac, ze ludzie sa fajni (choć jak czytam o końcach ceirpliwości to się zastanawiam czy samam na miejsu Funi bym się dała przekonac...) Tylko że kasa by była potrzebna na cito...

Posted

madcat za co ??????

wisimy z długiem na 300 zł za Funi lecznicę.

nie mamy kasy na to, zeby ja dac do hoteliku, bo to dzikus i tyle...hotelik z niej zrobi "nie dzika" ale w stosunku do siebie a nie obcych:shake:

Jutro wysyłam Funię do nowego domu - tego z Piaseczna. Zaczipujemy ją po drodze i kupimy dodatkową złączkę szelek z obrożą .

I zobaczymy co będzie dalej ...

Posted

no to tak, kupiłam Funi obroże jak dla Hanibala...jak golf normalnie. O dziwo z niej nie wychodzi.
Wczoraj byłysmy na spracerku we 4 ( ja ,DT, Asia i Funia), Potem we 3 ( ja Asia i Funia) a potem we 2 ( Asia i Funia).
Było ok, chociaz miała momenty strachu. W domu po spacerku nawet trochę przy niej niesmiało posiedziała....i ruszyłyśmy w drogę do jej noego domu.

Funia żygneła nam pod koniec drogi:evil_lol: do windy nie weszła ( tzn weszła, na rękach Asi), mieszkanie zwiedziła i ułozyła sie na srodku pokoju bacznie wszystko obserwując, wąchając czasami i ...zasypiając.

W nocy spała nie na legowisku tylko przy łóżku Asi.Zjadła tez ukradkiem jedzenie w nocy. Dzisiaj laski poszły na spacer ( radosć z pokazania smyczy i ochota, ktora jej przeszła jak wyszły.. ), Funia troche się bałą, bo samochody, bo deszcz ( ona taka jest..) ale bylo siku. Kupę pewnie zrobi w domu...:roll:
Asia pojechała na studia a Funia zostala z mamą Asi, która jest non stop w domku, bo jest na rencie.

No ale zle nie jest i mam nadzieję że będzie lepiej !
Trzymajcie za nia mocno kciuki, bo to naprawdę dzikusek mały i strachulec okropny!:-(

Posted

trzymamy bardzo mocno! :multi:
niech dziewczyny piszą tutaj, będziemy im w razie czego doradzać co robić. Bo mała jest przestraszona, ale wiele było takich psiaków ze schronisk, które z każdym dniem coraz bardziej odzyskiwały pewność siebie :)

Posted

A całkiem dobrze :razz:

Była nawet w niedzielę na szczepieniu u weta :multi: Nie boi sie spacerków, chetnie na nie idzie. Na mamę i Asię reaguje bardzo dobrze, no na brata warczała :diabloti: ale wczoraj dała mu się pogłaskać. Ona ma wyraźną awersję do facetów, ale DT tez miało chłopaka i po jakims czasie Funiasta się do niego przezwyczaiła i nawet spała z nim sama w łózku, więc myślę, że nie będzie zle.

Posted

To dobrze :bigok:
Pytam również dlatego, że deklarowałam dla niej comiesięczną pomoc i zbliża się czas wpłaty deklaracji na listopad. W pierwszym poście widnieje, że wpłaciłam 15 zł, ale o ile pamiętam poszła tylko dyszka:oops: Teraz wpłacę 20 zł dla wyrównania rachunku. Choć to i tak za mało by spłacić dług w lecznicy:sad:

Posted

mało ,mało :oops: a ja zrobiłam 2 bazarki i zarobiłam całe 15 zł.... bo koszulek nikt nie chciał :shake:.

Za chwile pewnie znowu ruszę z jakąś wyprzedażą, ale muszę ogranąć kilka spraw :oops: