LadyBell Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Funia: warszawa.gumtree.pl Adopcjapsa.pl Petsy.pl Pineska.pl Kupiepsa.pl Pies.pl Ale.gratka.pl Morusek.pl Animalia.pl Warszawa.szerlok.pl Quote
idusiek Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Funia za chwilę zostanie bez DT. Dzisiaj koleżanka powiedziała mi, że Funia rzuciła się na jej ciocię i jej mama ma już dość jej towarzystwa w domu, bo nieraz przychodzą dzieci itp. Nic nie dało tłumaczenie,że Funiasta sie po prsotu przestraszyła,ze zaczeła bornić mamy i swojego terenu.... Funia ma szybko zniknąć, bo się skończyła cierpliwość...:shake: I co ja mam zrobić? :placz: Quote
madcat1981 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Chyba trzeba sie rozejrzeć za innym DT...:shake: A jak wygląda sprawa z takimi hotelikami, gdzie się trochę z psem ćwiczy? Moze ktoś doświadczony mógłby Funię podszkolić i przekonac, ze ludzie sa fajni (choć jak czytam o końcach ceirpliwości to się zastanawiam czy samam na miejsu Funi bym się dała przekonac...) Tylko że kasa by była potrzebna na cito... Quote
idusiek Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 madcat za co ?????? wisimy z długiem na 300 zł za Funi lecznicę. nie mamy kasy na to, zeby ja dac do hoteliku, bo to dzikus i tyle...hotelik z niej zrobi "nie dzika" ale w stosunku do siebie a nie obcych:shake: Jutro wysyłam Funię do nowego domu - tego z Piaseczna. Zaczipujemy ją po drodze i kupimy dodatkową złączkę szelek z obrożą . I zobaczymy co będzie dalej ... Quote
PapryczkaChili Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 pogubiłam się :roll: to Funia jedzie do jakiego domku?? dt?? ds?? :) Quote
idusiek Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 niby DS ale ja przyznam szczerze, że się panicznie boje, że ona im zwieje :oops: Quote
idusiek Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 no, to ja dzis jadę do Funi....:oops: Bosz, trzymajcie kciuki plizzz :oops: Quote
PapryczkaChili Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 ja trzymam bardzo mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!! bardzo bardzo mocno!!!! wszystko będzie dobrze, pogadaj, żeby jej szaleńczo pilnowali bo jak nie :mad: ;) będzie dobrze!! Quote
idusiek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 no to tak, kupiłam Funi obroże jak dla Hanibala...jak golf normalnie. O dziwo z niej nie wychodzi. Wczoraj byłysmy na spracerku we 4 ( ja ,DT, Asia i Funia), Potem we 3 ( ja Asia i Funia) a potem we 2 ( Asia i Funia). Było ok, chociaz miała momenty strachu. W domu po spacerku nawet trochę przy niej niesmiało posiedziała....i ruszyłyśmy w drogę do jej noego domu. Funia żygneła nam pod koniec drogi:evil_lol: do windy nie weszła ( tzn weszła, na rękach Asi), mieszkanie zwiedziła i ułozyła sie na srodku pokoju bacznie wszystko obserwując, wąchając czasami i ...zasypiając. W nocy spała nie na legowisku tylko przy łóżku Asi.Zjadła tez ukradkiem jedzenie w nocy. Dzisiaj laski poszły na spacer ( radosć z pokazania smyczy i ochota, ktora jej przeszła jak wyszły.. ), Funia troche się bałą, bo samochody, bo deszcz ( ona taka jest..) ale bylo siku. Kupę pewnie zrobi w domu...:roll: Asia pojechała na studia a Funia zostala z mamą Asi, która jest non stop w domku, bo jest na rencie. No ale zle nie jest i mam nadzieję że będzie lepiej ! Trzymajcie za nia mocno kciuki, bo to naprawdę dzikusek mały i strachulec okropny!:-( Quote
PapryczkaChili Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 trzymamy bardzo mocno! :multi: niech dziewczyny piszą tutaj, będziemy im w razie czego doradzać co robić. Bo mała jest przestraszona, ale wiele było takich psiaków ze schronisk, które z każdym dniem coraz bardziej odzyskiwały pewność siebie :) Quote
idusiek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 spoko, na pewno zaproszę Asię na dogo ;) Quote
LadyBell Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Trzymam mocno kciuki za dziewczyny! Będzie dobrze, musi! Quote
idusiek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Jest ok :) był spacerek , było siku, ale nie było kupy jeszcze.. Quote
madcat1981 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Jak tam nasza Funieczka się miewa?:razz: Quote
idusiek Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 A całkiem dobrze :razz: Była nawet w niedzielę na szczepieniu u weta :multi: Nie boi sie spacerków, chetnie na nie idzie. Na mamę i Asię reaguje bardzo dobrze, no na brata warczała :diabloti: ale wczoraj dała mu się pogłaskać. Ona ma wyraźną awersję do facetów, ale DT tez miało chłopaka i po jakims czasie Funiasta się do niego przezwyczaiła i nawet spała z nim sama w łózku, więc myślę, że nie będzie zle. Quote
madcat1981 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 To dobrze :bigok: Pytam również dlatego, że deklarowałam dla niej comiesięczną pomoc i zbliża się czas wpłaty deklaracji na listopad. W pierwszym poście widnieje, że wpłaciłam 15 zł, ale o ile pamiętam poszła tylko dyszka:oops: Teraz wpłacę 20 zł dla wyrównania rachunku. Choć to i tak za mało by spłacić dług w lecznicy:sad: Quote
idusiek Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 mało ,mało :oops: a ja zrobiłam 2 bazarki i zarobiłam całe 15 zł.... bo koszulek nikt nie chciał :shake:. Za chwile pewnie znowu ruszę z jakąś wyprzedażą, ale muszę ogranąć kilka spraw :oops: Quote
AnnaA Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Mam nadzieję, że nigdy więcej nie pojedziecie z żdnym psem do TEJ lecznicy. To piranie nie lekarze. Ile jeszcze brakuje? Quote
idusiek Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Dyieki AnnA.:multi: to mamy jeszcze 250 do spłaty:oops: Quote
Recommended Posts