Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aktualizacja 29/12

Do spłaty zostało 52,10 zł.- które dołożę z cegiełek które sprzedawałam w pracy.
Dziękuję serdecznie za pomoc wszystkim, którym leżal na sercu los Funi. :lol:

spłata długu :

-247 zł.

+10 zł od madcat.
+20 zł od madcat.
+ 10 zł od Pliszka
+5 zł od Asior
+25 AnnA
+10 zł od madcat
+80 mysza1 ( bazarek)
+70 rozi ( bazarek)
+ 24,90 ronja ( przekazane od Miłka)
+10 madcat
+ 10 zł od madcat

52,10 zł do spłaty........

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
aktualizacja 20/10
FUNIASTA POJECHAŁA DO DOMU, TRZYMAJCIE KCIUKI ZEBY BYŁO DOBRZE !:cool3:

aktualizacja 14/10
Funia nadal czeka. Swojej przyszej chętnej Pani wyślizneła sie z szelek ze strachu.... szukamy jej domu z ogrodem.

dostaliśmy tez fakturę z lecznicy, w której Funia była przez pierwsze 3 dni- na 320 zł :( :( :( :(

nie chcą dac nam żadnego rabatu , coś im się pokićkało :(

90 za pobyt
25 za kąpanie
65 za leki
60 za badanie krwi
80 za badanie na parwo ( bo przyjechały szczenaki z podejrzeniem parwo)

i jest lekka załamka - u mnie i w naszym budżecie :(

aktualizacja 30/09
Funia ma sie coraz lepiej. Przyjmuje srodek KalmAid, na poprawę humoru i odstresowanie.
Lecznica potraktowała nas bez rabatów i doliczyła sobie jeszcze za test na parwo i kąpanie .....

+10 zł od madcat.
+20 zł od madcat.
+ 10 zł od Pliszka
+5 zł od Asior
+25 AnnA

= 73zł...

-247 zł.

+80 mysza1 ( bazarek)
+70 rozi ( bazarek)

97 do spłaty........

Resztę kosztów: karma, szelki i smycz- moja koleżanka z pracy, 2 x wet (DT), kurczaczek i ryżyk ( DT)

No i szukamy domu.... :( i nic...

aktualizacja 18/09

link do zdjęć Funi - klikać na zdjęcie :cool3:

To kochana dziewczynka, naprawdę, potrzeba jej powoli ogłoszeń, bo bardzo sie przezwyczaiła do opiekunek w DT.

Sunia wazy obecnie 8 kg, jest wielkości do połowy łydki/ przed kolanko.Zachowuje czystość w domu i nic nie niszczy, umie chodzic na smyczy. Je gotowany ryżyk - rosołek i suchą karmą też nie pogardzi;-) Psina nie reaguje na koty ( była próba z nastętnym persem :evil_lol:).
Ma około 2 lat i kochane psie serce. Boi się mężczyzn. Nieśmiała, sympatyczna i skora do przytulania. No jednym słowem- cudeńko :loveu:

.......................

Oto Funia -2 letnia, malutka, przerażona i zagłodzona sunia, która wygladała tak, jak zobaczyłam ją w schronie tydzien temu.

Kości na wierzchu, przykulona, przerażona, trzęsąca się ze strachu pomiędzy 4 duzymi psami...Nie wytrzymałam, poryczałam się i obiecałam pomóc ! Bo tak nie można ! Nie można przejść obojętnie obok takiego maleństwa jamnikowatego na długich, chudych łapkach...

I zaczęłam szukać.Znalazłam tymczas u koleżanki z pracy, karmę kupiła inna koleżanka. W sobotę Funia przyjechała do lecznicy na Tatarka a dzisiaj ja kupiłam smycz i szelki i tam pojechałam, żeby zabrać ja do DT.

Dzisiaj jeszcze miała biegunkę wiec bedzie na razie jadła ryż z mięskiem i marchewką. Trzęsła się na specerze, nie bardzo się poruszała. Wyniki krwi ie są tragiczne biorąc pod uwagę jej stan, nie ma żadnego świństwa , leukocyty podwyższone. Zostala też wykąpana, za co serdecznie dziękuję lecznicy ( bo siedziała w słynnym Śmierdzielu) :multi: Myślę,ze Funia szybko dojdzie do siebie, bo w samochodzi juz mi nosem obwąchała buzię i chyba chciała dać buzi, ale tylko dotnkęla nieśmiało. W ogrodzie w DT tez juz trochę lepiej chodziła na smyczy. Wieczorem otrzymałam wiadomość, ze probuje usnąc, ale nadal czuwa i podnosi główkę na kązdy odgłos, czasami cięzko wzdycha i rozkłada sie powoli na dywanie, no i pochałania jak odkurzacz.

Szukam jej domu.
Pomożecie?

kontakt w sprawie jej adopcji : 600 101 446 idusiek@o2.pl

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

płacze płacze...Funia boi się każdego ruchu, wczoraj z DT usneła dopiero jak dziewczyna połozyła się z nią na podłodze a ona połozyła mordkę na jej ręce. Chodzi za nią krok w krok. Na podrówku ciągnie ją pod garaż....chce sie ukryć, schowac i udać,że jej nie ma

Je jak szalona- po prostu pochałania jak głupia :shake:

Posted

Jestem:) Jak napisałam na wątku Maxa - przerzucę Funi swoją deklarację jeśli zdecydujecie się umieścić psinkę w DT/hotelu. OCZYWIŚCIE lepiej byłoby jej znaleźć dom, ale na dogomanii jest trochę jak w tym żarcie:

"Rzeczy niemożliwe wykonujemy od ręki, na cuda trzeba poczekać 3 dni."
;)

Posted

No wielka radość w domu gucia...Funia zamachała dzisiaj nieśmiało ogonem :multi: chodzi jednak krok w krok za opiekunką: lazienka, pokój, kuchnia. Myje się z nią zęby i robi siku, je obiad i oglada telewizję- taki psi cień;).

Posted

Funia dziś pół dnia spędziła pod łóżkiem ze strachu :-(

malo pije lalka - martwi mnie to ...
je jak szalona ryżyk z rosołkiem i indykiem, tam jest trochę wody,ale to chyba za mało, nie? :roll:
Sika...kompletnie nie wiem o co kaman:shake:

Posted

Że nie pije duzo, nie matwcie sie. Niektórym wystarcza właśnie ten rosołek.
Nasza bokserka wypija michę dziennie, a za to strachulec Zulka "kradnie" po łyczku wody, jak nikogo nia ma w kuchni :cool1:

Posted

Funia idzis dzisiaj po południu do weta, jednak lepiej iść, niż się martwić czemu ona nie pije...:roll:

Spędza pół dnia pod łóżkiem, ale jak opiekunka wraca do domu, to wita ją czule - wczoraj poryczała sie na dobry wieczór- bo Funia skakała, cieszyła się lizała po rękach i machała ogonkiem- jak nie ta Funia;)

Posted

Funia była u weta, ale nic nie stwierdził..dla wszystkiego dostała podskórnie kroplówę;)

Funia juz macha ładnie ogonkiem i się cieszy jak widzi swoje opiekunki, wczoraj obszczekała nawet chłopaka jednej z nich:evil_lol: Panisko, poczuła się jak u siebie

Posted

:candle:Witam. To chyba ten idusiek, którego szukam:multi:zamiast się uczyć. Przepiękna ta Funia, Uwielbiam takie zgrabniutkie psinki na prościutkich długich łapkach, aż się zastanawiam czy jej nie wziąć.To miałabym dwa takie wypłosze, co się boją chodzić na spacery. Robiłabym im terapię grupową

Posted

[quote name='Basia Z.']:candle:Witam. To chyba ten idusiek, którego szukam:multi:zamiast się uczyć. Przepiękna ta Funia, Uwielbiam takie zgrabniutkie psinki na prościutkich długich łapkach, aż się zastanawiam czy jej nie wziąć.To miałabym dwa takie wypłosze, co się boją chodzić na spacery. Robiłabym im terapię grupową

Ten ten, witamy :)

Funia jest fajna dziewczyna, ale przestraszona nieźle przez jakiegoś zbója. W DT ma się dobrze, przezwyczaiła się, wita swoje opiekunki, przytula się i jest bardzo mądra - jak sie do niej mowi, w mig rozumie o co chodzi:p
foty będa pojutrze. Jutro daję DT aparat i chulaj dusza piekła nie ma :diabloti: a w czwartek dostaję do spowrotem i będe zgrywać foty:multi:

Posted

Na poczatku jak szukałam to nic nie mogłam znaleźć "w moim typie" a teraz już się robi całkiem sporo tych suniek dla mnie do wzięcia, już zaczynam mieć rozdarte serce. Tylko że najlepiej się z pieskiem spotkac przed adopcją. Z Jagusią to było tak, że my się chyba wzajemnie wybrałyśmy w tym schronisku - ja wybrałam ją a ona mnie. Wtarabaniła mi się na kolana i patrzyła jakby pytała "kto ty jesteś ? Nie zapomnę pierwszego spacerku jak ja stamtąd zabrałam a ona z takim niedowierzaniem patrzyła na zieloną trawkę i szeroki świat

Posted

heh, tak to jest jak się przychodzi a wychodzi z psem - dlatego ZAWSZE mówie ludziom, ze to oni mają wyjść z psem a nie ja- bo to on ratuje i on jest wybawcą a ja się tylko przygladam;)

Posted

Jak Kaję mi pan przywiózł i zostawił to ja się wzruszałam, że ona tak się cieszy jak wychodzimy na spacer. Teraz Kaja wcale nie życzy sobie długich spacerów, woli ogródek i siedzenie w domu. Zrozumiałam, że ona sie nie cieszyła spacerkiem tylko myślała, że pan ja zostawił na chwilę i po nia wróci a jak wychodziła ze mną to liczyła na to, że ją odprowadzię do "jej domku".

Posted

moj pudel też na poczatku chętnie wychodził ... i nie chciał wracać ,tytlko szukał tego skurczybyka, bo go zapakował w worek i do lasu wywiózł :shake: ale mu przeszło :diabloti: