maga18 Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Złośnica&LUGER dla mnie to co piszesz to karygodne! W zupelnosci sie z Toba zgadzam! Takie cos nie powinno miec miejsca... Quote
carotina Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 resuruss napisał(a):My tez sie pochwalimy swoim debiutem!!!Moj Harley CWC,NPwR!!!!Gratuluje wszystkim zwyciezcom!!!Z finalow wiem niewiele ,bo siedzialam daleko od trybun pilnujac dobytku!!! IX grupe FCI wygral przepiekny zjawiskowy SHIH-TZU...potwierdzajac swa klase na BIS!!!Gdzie zajal pierwsza lokate!!!Grupe X wygral whippet Lazarus,przed afganem i naszym forumowym Greyhoundem Matrixem!!!! Hoshi wziął BISa???!!!!??? SUPER :D :D :laola: :laola: :klacz: , ale się ciesze :megagrin: Quote
Elitesse Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 przeciez wszedzie jest napisane ze zmiana klasy jest mozliwa tylko do zakonczenia przyjmowania zgloszen ! i ze przesuniecie psa do innej klasy jest niemozliwe ! no ale sa ludzie i ludzie i niektorym wolno wiecej niz innym :( Quote
Yoshko Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 A ja się kilka razy spotkałam ż takimi przesunięciami, zawsze wtedy gdy dana klasa była pusta np. w pośrednie 5 a w otwartej żadnego psa.I wtakim wypadku uważam że organizator moze wyrazić zgodę , co innego gdyby w otwartej był jakiś pies zgłoszony. Nie widzę w tym żadnego pzrekrętu. Quote
malawaszka Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Yoshko napisał(a):A ja się kilka razy spotkałam ż takimi przesunięciami, zawsze wtedy gdy dana klasa była pusta np. w pośrednie 5 a w otwartej żadnego psa.I wtakim wypadku uważam że organizator moze wyrazić zgodę , co innego gdyby w otwartej był jakiś pies zgłoszony. Nie widzę w tym żadnego pzrekrętu. nie widzisz przekrętu w tym, że pies który był zgłoszony w klasie z Lugerem został przesunięty do innej??? przecież to ewidentna ucieczka przed konkurencją!!!! :-? :evil: Quote
kasiaak Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Gratulujemy zwycięzcom dużym i małym i my również się pochwalimy. Nasz Cairo dostał: Zwyciężcę Młodzieży, BOB i III BOG. Jesteśmy nieco zmachani ale również zadowoleni :) Quote
takatuka Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Gratuluję zwyciężcom :lol: Pieknie proszę o staweczkę samoyedów 8) Quote
Śnieżna-Rakieta Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 takatuka napisał(a):Gratuluję zwyciężcom :lol: Pieknie proszę o staweczkę samoyedów 8) Psy – klasa otwarta SAMMY z Tagmowego Gniazda Quote
takatuka Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Śnieżna-Rakieta napisał(a):takatuka napisał(a):Gratuluję zwyciężcom :lol: Pieknie proszę o staweczkę samoyedów 8) Psy – klasa otwarta SAMMY z Tagmowego Gniazda Dzięki :wink: Quote
Nitencja Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 malawaszka napisał(a):Yoshko napisał(a):A ja się kilka razy spotkałam ż takimi przesunięciami, zawsze wtedy gdy dana klasa była pusta np. w pośrednie 5 a w otwartej żadnego psa.I wtakim wypadku uważam że organizator moze wyrazić zgodę , co innego gdyby w otwartej był jakiś pies zgłoszony. Nie widzę w tym żadnego pzrekrętu. nie widzisz przekrętu w tym, że pies który był zgłoszony w klasie z Lugerem został przesunięty do innej??? przecież to ewidentna ucieczka przed konkurencją!!!! :-? :evil: NO tak ale czemu od razu winic za to sedziego ;-). Quote
matrix..... Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Będę w oddziale w środę i postaram się czegoś więcej dowiedzieć na temat przesunięcia i wyjaśnić tutaj na forum. Sędzia na pewno nie jest tutaj niczemu winna, poczekamy na wyjaśnienie sekretariatu, a tymczasem cieszmy się, wiele naszych psów na tej wystawie zostało zauważonych i brawa dla wszystkich!! Quote
Złośnica Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 hmmm....no faktycznie tak wyszło jakbym tylko sędzinę obarczyła całą winą za to co się stało :oops: ale faktem jest, że przyłożyła Pani do tego swój palec :wink: U mnie to czepialstwo wynika z tego, że ja po Administracji Publicznej jestem, pracuje w firmie z normą ISO i jak papieru nie ma na zmianę decyzji odgórnej z 5 podpisami to za cholerę nic nie wolno zmieniać, tymbardziej na gembę :evilbat: No i faktem jest, że nasz Konkurent po prostu wyżebrał to CWC załatwiając sobie przesunięcie do pustej kl. otwartej. Patrząc jednak perspektywicznie na to jakie psy chodzą obecnie w kl. otwartej to na wywalczenie kolejnego CWC ( a niedajboże z Międzynarodówki ) to będzie miał marne szanse...o ile nie będzie sam w stawce :lol: Quote
wow Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 hej zna ktos moze wyniki goldenow suki i psy klasa modziezy z gory dzieki Quote
bo Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 A może organizatorzy zawalili i psa wpisali nie do tej klasy, do której był zgłoszony, co też często się zdarza. Na europejskiej w Poznaniu nawet "przesunięto" zwierzatko z psów do suk! A my ciągle tylko afer szukamy. Należało złożyc prostest w sekretariacie i wyjaśnić sprawę. Quote
Złośnica Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Błąd z wpisaniem do odpowiedniej klasy wykluczam na 99% bo oba psy od dłuższego czasu szły w pośredniej i właściciel jeszcze mnie upewniał w Krakowie, że znów - ale po raz ostatni ze wzgl. na wiek - się spotkamy w tym samym składzie. Zresztą tak jak mówie...nie był zgłaszany do klasy otwartej bo tam już biegają dużo lepiej rozwinięte psy i tym bardziej nie miałby sznas skoro przegrywa z innymi psami w pośredniej. Protestu oficjalnego nie składałam bo raz że nie miałam ze sobą tyle kasy, dwa i tak mi to nic nie dało bo NPwR i tak zgarnął mój pies. Chodziło mi tylko i wyłącznie o trzymanie się zasad i walke fair play. Quote
cockermanka Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 To i my sie pochwalimy,a co! :D Arabellka - dosk,CWC - kontynuuje championat Carmelka -dosk,CWC - zaczęła championat (jesli schudnie :-? ,to może powalczymy... :roll: ) Gaffa - dosk,CWC,NSwR - skończyła championat Timur - dosk,CWC - potwierdził,że jest championem :wink: Ciesze się,bo wykonałyśmy "plan" z nawiązką :D Quote
maga18 Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 boze!! od razu mysliscie ze Zlosnica jest zazdrosna... ja na jej miejscu rowniez bylabym zła... nawet jakby tamten pies zszedl z dst!!! tu nie chodzi o oceny... ale o regulamin, ktory od jakiegos czasu dla niektorych wogle nie istenieje!!!! moze zeby zaosczedzic sobie czasu i nerwow stanmy nastepnym razem przed ringiem, podzielmy sie ocenami, tytułami - sedzia nie potrzebny - kazdy bedzie zadowolony :lol: Quote
cockermanka Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 [quote name='Yoshko']Tak bardzo cię boli że ten pies dostał CWC ? Cóż...ja uważam,że po jest ustalony regulami,żeby go przestrzegać. Co innego przesunięcie psa w klasie,bo np.omyłkowo został wpisany do niewłaściwej- ale przesuwanie tuż przed wejściem na ring do pustej klasy,bez pisemnej zgody organizatora.... jakoś mi nie pasuje. Uważam,że Złośnica ma rację. Quote
Złośnica Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 [quote name='Yoshko']Tak bardzo cię boli że ten pies dostał CWC ? "boli" mnie w takim sensie, że został złamany regulamin to raz i dwa - tyle sie mówi o naszych polskich championach, że są wyjeżdzone, byle jakie, że się szafuje CWC na prawo i lewo - wg zasad fair play ten pies nie uzyskałby na tej wystawie CWC gdyby poszedł zgodnie ze zgłoszoną klasą. Ja zgłaszając psa na wystawę doskonale wiem jakiego psa zgłaszam, znam jego zalety i wady też i myśle o tym jaka może być konkurencja ( a w zasadzie znam ją mniej więcej jeszcze przed ukazaniem sie katalogu przedwystawowego ) i czy mam w ogóle po co jechać ( bo czasami jadę tylko i wyłącznie po opis do znawcy rasy - czyli patrz specjalistyczna bullterrierów Grand Prix Częstochowa ) Jakoś na spcjalistycznych wystawach nie widzę tych egzemplarzy z wyżebranym CWC...ciekawe dlaczego :wink: Teraz napiszę ogólnie bez wycieczek personalnych - takie żebranie o CWC na błagalne oczy albo żebranie o zmiane oceny ( z db na bdb ) bo chcemy tylko hodowlanke zrobić jest żałosne i ze strony właściciela czy hodowcy- o zgrozo!! i o sędzim także odpowiednio świadczy. A potem właśnie widać co biega po naszych ringach :-? i tak w koło Wojtek ! Ja potrafię przegrać z psem na poziomie swojego albo lepszym i bez wahania wtedy podam rękę i pogratuluję. Natomiast jak ktoś nie potrafi przegrywać z twarzą to niech się przestanie w to bawić. Proste! :D razem z Matrixem dla świetego spokoju postaram się wyjasnić tę sprawę organizacyjną dotyczącą samego tylko i wyłącznie przesunięcia, reszty się nie czepiam ...Nitencja w przypadku pojawienia się tego konkretnego psa w kl. otwartej miała prawo przyznać mu CWC i to zrobiła. Koniec kropka - jej werdyktu nie podważam :) Quote
anovi Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 PSYLLA napisał(a):my już jesteśmy w domu :) Gama dosk.1 i CWC :D Na finały nie czekaliśmy. Gratulacje dziewczynki :) Quote
golden_owner Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 wow psy mlodziez: I.Casper Owocowe Wzgorze II.Monty Magor III.Arnold Golden Eye IV.King of Crazy Commedy Biale Zloto w sukach wiem tylko, ze Dedykacja Eternal Flame byla druga. Quote
basia Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 flashka, chciałaś husky to masz :wink: klasa szczeniąt: LORD Śnieżne Demony - II MISTER BINGO Srebro Północy - I kl.młodzieży ANTON NIKE'S Blue Hurricane - II ARMANI NIKE'S Wrota Beskidów - IV Husqvarna FLAMENCO - nb NEMO BROWN NUGAT NIKE'S Śnieżna Wataha - I (CWC??) PRINC Śnieżna Rakieta - III kl.otwarta FUTURE SHOCK Eskimoski Domek - bdb Winterfrost's HAKUNA MATATA - nb Husqvarna HAPPY END OF ARKTOGEA - CWC,NPWR, BOB, 3 BOG KEFFI Albus - IV MIRON Górskie Pejzaże - III YUCATAN NIKE'S Syberyjska Rapsodia - II kl.wetaranów FERRO Malaspina - I MINUK Suvudelek - nb suki - kl.szczeniąt LUKA Śnieżne Demony - II MERCI Srebro Północy - I Arktogea VIRTUAL VIRGO FOR HUSQVARNA - nb kl.młodziezy AFERA Wichrowa Dolina Cisu - II LATRANS ALL FOR YOU - I ARYSA Saga Dali - ?? Husqvarna FAWORYTA - nb Husqvarna JOLLY - ?? kl.pośrednia KATIA ED - CWC, NSwR :)) Husqvarna MERCI - nb ZANDALEE Syberyjska Rapsodia - II klasa otwarta FARSA z Pierwszej Ręki - I LUNA Mknąca Strzała - II Winterfrost's MARY POPPINS - nb PASSA Błękitny Skarabeusz - III kl.championów MADELINE Polarni Ekspres - I, CWC kl. weteranów BENI Eskimoski Domek - I Nie żebym tam się chwaliła.. :lol: Quote
Nitencja Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 A ja napisze tak : latwo miec zdanie z tej drugiej strony. Prosto powiedziec a ja bym zrobila "tak i tak" :evilbat: gratuluje tak latwego zycia. Nie wszystko jest takie proste i czasem warto DAC psu szanse. Doswiadczony hodowca i z kiepskiej suki, gdzie jest dobry rodowod, moze wycisnac duzo, duzo wiecej z dobrym psem. Nic nie jest bialo-czarne. Czasem po ladnych psach chodza "paszczury". Quote
Recommended Posts