okla555 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Hej.:p Do zimy jeszcze daleko, ale mam problem z tym że mój pies nie lubi chodzić po śniegu (trzęsie się, kładzie bo nie może chodzić) oliwka nie działa:shake: Czy powinnam zainwestować w buciki?? Lepiej poszukać teraz niż w ostatniej chwili. Quote
Darianna Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 są ochronne maści - oliwka nic nie daje. Dr. Lucy bodajże ma w swojej ofercie maść do poduszek. Może bardziej niż zimno chodzi o ochronę przed solą, którą sypane są chodniki? Mój po śniegu lata, ale po chodnikach w zimie iść nie chce.... zobacz tu: http://www.dogomania.pl/forum/f985/ochrona-lapek-19006/ Quote
taks Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ja bym radziła w takiej sytuacji nie tyle "docieplać" same łapki co "całość';) Wygodny kubrak nie ograniczający ruchów i wtedy psiak się nie wyziębia , krew lepiej krąży , łapki nie przemarzają... Butki ochronią przed solą, urazami , natomiast dla większości psiaków jest to dość duży dyskomfort i nie ruszają się w nich swobodnie - a taka "nieruchawość" na mrozie to dodatkowy czynnik wyziębiający psiaka. Jak wiadomo gdy "ogólnie" zimno to najszybciej marzną "wystające" części ciała a więc łapki, uszy... A smarowanie jak najbardziej ale jako ochrona przed zimową chemią wszechobecną na chodnikach Quote
pepsicola Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 a ja tylko dodam, że najlepsze kubraki można kupić właśnie u Taks na bazarku na rzecz potrzebujących psów, który zwykle startuje jesienią;) Quote
okla555 Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 znalazłam też wykrój na ochraniacze od soli i tych spraw na jakimś forum może uszyję :p i na ubranka hehe a jak mi się nie uda to kupię :razz: Quote
Recommended Posts