Jump to content
Dogomania

złamane serduszko Koruni..... teraz nazywa sie Shila i MA CUDOWNY DOM!!!

Recommended Posts

Posted

No niestety my nie możemy sobie normalnie żyć, jak "zwykła"rodzina z psem. Teraz mamy największego osiedlowego szczekacza, który z hukiem wychodzi, obszczekuje wszystko i wszystkich dookoła, robi siku i biegiem leci do domu.nasze spacery trwają 5 minut,ale za to jakie 5 minut, wszyscy w promieniu 100metrów wiedzą, że Shila wyszła z domu.Mam nadzieję, że z czasem jej to minie. i że to nastąpi jeszcze za mojego życia:)

• Replies 763
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę naszej behawiorystki. Ostatnią, bo uznała,że nic więcej z naszą Shietką zrobić się już nie da. Ona trochę żyje w swoim świecie, nie wiadomo dlaczego czasami szczeka na wszystko,nawet w pustym garażu. zdarzają się jej lepsze i gorsze dni, ostatnio na spaceki chodzi w miarę chętnie, za to zwiększyła się jej szczekliwość. Obszczekuje wszystko i wszystkich, ludzi, dzieci na sankach, samochody o psach już nawet nie wspomnę.Miota się na smyczy, ludzie się nas boją. No ale jakoś musimy z tym żyć.
Po nowym roku zbadam jej jeszcze wzrok, bo te jej lęki nasilają się w ciemnościach i poziom hormonów, bo już wcześniej weterynarz mi sugerował, ze jej agresja wobec suczek i znaczenie terenu(Shileta obsikuje murtki i drzewa-widok komiczny) może być spowodowana sterylizacją, a właściwie przeprowadzeniem jej w złym momencie.
Nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić, żeby i jej i nam żyło się lepiej.

Posted

Korenia napisał(a):
My życzymy Wam wesołych świąt! :) I oby nowy rok był jeszcze lepszy niż ten :)!

Ps. Moja np. toleruje suczki, a psów nie... ;)

Dziękujemy, wzajemnie, życzymy wszystkiego najlepszego i Wesołych Świąt

Z dodatków Shileta została zaatakowana przez 2 suczki, ma paskudną ranę na łapie, której na początku w ogóle nie zauważyłam, dzisiaj całą noc to lizała, więc po pracy znowu do weterynarza....
No ale może w Nowym Roku będzie lepiej:)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Hej!A u nas ostatnio ciężko dosyć. Shila już przed sylwestrem,a trwa to jeszcze do dzisiaj, nie chce w ogóle wychodzić na dwór. Jak już uda mi się ją przekonać do wyjścia, to szczeka jak najęta, rzuca się na wszystko, sika i leci do domu. Szczególnie spacery po ciemku się jej nie podobają. Mam nadzieję, że to minie, że wiosną będzie lepiej. Dzisiaj np była 2 razy w parku i trochę pobiegała.Za to teraz już nie chciała wyjść w ogóle.
My już trochę się przyzwyczailiśmy,że mamy psa "specjalnej troski", no i kochamy ją taką.
I tak sobie myślimy, że posiadanie normalnego psa, który chce wychodzić na spacery, cieszy się na nich i nie szczeka na wszystko co się rusza, to naprawdę żadna sztuka:)

• 4 weeks later...
Posted

Korenia napisał(a):
Super zdjecia! :) Fajny duecik, i Shilka uśmiechnięta! ;)

To taki troche niesprawiedliwy duecik, bo Shiletka może przebywać u Zorka w domu, jeść z jego misek, kłaść sie na jego fotelach i zabierać mu wszystko na co tylko ma ochotę, natomiast on w tym związku nie ma żadnych praw:). Nie może nawet wejśc do jej samochodu, bo warczy na niego i biedaczek jedzie wciśnięty w szybę:). No ale to jeden z niewielu psów, z którymi Shileta jako tako się dogaduje (dlatego własnie, że Zorek jest bardzo uległy i absolutnie nie dąży do konfliktu ustępując jej we wszystkim).

Posted

Zorek chyba ma ok 3 lat, piszę chyba, bo wzielismy go kiedyś od jakiejś obcej kobiety, której suczka uciekła i wróciła "z brzuchem". Pani, taka dobra kobieta, kochała sunie, urodziły sie więc 2 szczeniaczki i szukała im domu (potem miała suczke wysterylizować-obiecała nam). No i moi teściowie szukali pieska i ja pokazywałam im ogłoszenia w internecie i jako pierszy wyswietlił się właśnie Zorek. Przyjechał wiec z Wrocławia do Wieruszowa i tam sobie mieszka:). Zorek mieszkał z rodziną, więc jest bardzo dobrze zsocjalizowany. Niczego się nie boi, nie jest agresywny, uwielbia dzieci. Tylko jest bardzo rozpieszczony i nieposłuszny:)