Jump to content
Dogomania

złamane serduszko Koruni..... teraz nazywa sie Shila i MA CUDOWNY DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 763
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korenia napisał(a):
Chyba taki czas teraz... moja Amy też znowu ma jakąś alergie... dzisiaj w nocy usiłowała sobie odgryźć nogę...

Ale to jest okropne patrzeć, jak pies ciągle się drapie. Na dodatek my do tej pory byliśmy przekonani, że Shiluta ma przede wszystkim alergię pokarmową, a teraz okazało się, że także kontaktową. Ale jeszcze nie wiemy w kontakcie z czym:)

Posted

justika napisał(a):
Ale to jest okropne patrzeć, jak pies ciągle się drapie. Na dodatek my do tej pory byliśmy przekonani, że Shiluta ma przede wszystkim alergię pokarmową, a teraz okazało się, że także kontaktową. Ale jeszcze nie wiemy w kontakcie z czym:)

Amy praktycznie na każdą jesień ma zapalenie szpar międzypalcowych... wczoraj jej umyłam, posmarowałam, zawinęłam i dzisiaj już łapiszon ładny i suchutki. Jak moja się drapie to od razu ładuję jej coś na uczulenie, bo i tak wygląda jak zdrapka...

Shila jest piękna :loveu: Jaki dyskretny uśmieszek :loveu:
Taksóweczkę macie, a raczej Shilka na szyjce?

Posted

Ale dajesz jej coś miejscowo? Smarujesz? Bo Shiluta drapie się wszędzie, uszy, brzuch, pachy....i też pytałam weterynarza o jakąś maść,ale powiedziała,ze to nie ma sensu.Dała mi tylko szampon nawilżający dla alergików.
A wiesz na co Amy jest uczulona?
A obróżki od Taks oczywiście, Shiluta dostała 4 nowe z okazji 2 rocznicy pobytu u nas:)

Posted

My już od lat mamy "Mercoltolon N" i powiem szczerze, że bardzo pomaga. Amy ma różnie albo między palcami, albo na udkach od wewnętrznej strony. Ona jest niziutka i jak robi siq to bardzo nisko przykuca i sobie podrażnia delikatny brzuchol. Nie wiem niestety na co Amy jest uczulona...

Posted

Shilutka była dzisiaj na szczepieniu. wreszcie udało się wstrzelić w taki czas, że ona dostaje tylko leki miejscowo (krople do oczu) i można było ją zaszczepić. Także dziewczyna ma pełen pakiet, bo w tym roku oprócz wścieklizny były też wirusówki:)

• 2 weeks later...
Posted

Dziękujemy za propozycję, ale Shilutka narazie jest "dopluszakowana":). Ostatnio dostaliśmy cały worek od znajomej, więc mamy nadzieję,ze zimę jakoś przetrzymamy:)

• 3 weeks later...
Posted

Trzeba przyznać, że o tej porze roku plaża dla psa to istny raj. Prawie nie było innych ludzi, pogoda śliczna, ciepło, brak wiatru. Można było biegać i szaleć do woli:). Inna sprawa, że Shiluka za bardzo grzeczna to niestety nie była. Piasek na plaży się jej nie podobał i ciągle uciekała nam na wydmy, bo tam była trawa, drzewa, ptaki, ciągle coś się działo. A spacer wzdłuż plaży to nudy:)

Posted

Korenia napisał(a):
Boski weekend :loveu: Shilutka nie wygląda na niezadowoloną ;)

Zadowolona to ona była tylko wtedy, gdy się nią zajmowałam (czyli patyczki, ucieczki, piłeczka),albo gdy mogła nam zwiać na wydmy. wydmy ogrodzone były siatką, więc nie mogliśmy po nią iść (niestety siatka nie zaczynała się od samego dołu, tylko miała jakieś pół metra prześwitu i Shiluta to doskonale wykorzystywała:)), musieliśmy czekać aż księżniczka sama wróci-co też czyniła-zadowolona i uśmiechnięta:)

Posted

No przecież chodziliśmy do psiej szkoły, to czegoś się tam nauczyliśmy:). Żartuję oczywiście. Dla Shiluty zaczyna się zły czas. Nie chce wychodzić z domu, dzisiaj pół godziny przekonywałam ją, by weszła do parku. Pomagała nam nawet nasza była pani szkoleniowiec i niestety obie poległyśmy, bo Shiluta nie weszła. Wróciłyśmy do domu. Więcej nie chciała już dzisiaj wyjść i niestety dzień spędziła leżąc. Przypuszczam, że tak będzie aż do wiosny. Muszę się na nowo do tego przyzwyczaić niestety.