Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką półrocznego pieska. Poblem w tym, że mam w domu jeszcze roczną sukę i niestety nie mogą dojść ze sobą do porozumienia. Objawia się to tym, że on poprostu na nią wskakuje w celu powiększenia rodziny. Póki co Polly go odgania. To chyba nie jest normalne (?). Dodam, że Polly będzie miała cieczkę dopiero w czerwcu i nic nie wskazuje na to, żeby miała mieć wcześniej. Myślałam, że to bedzie wyglądało zupełnie inaczej, a tymczasem Buffy tylko myśli jak ją dopaść. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, co się dzieje, lub jak oduczyć Buffa tych praktyk (?)

Posted

Gucio napisał(a):
psa ciężko będzie oduczyc a moze żeby suńki nie pokrył to ją wysterylizuj? ;-)

Dziękuję za radę, ale to chyba nie najlepszy pomysł, ponieważ to nie rozwiązuje problemu. Ona nie ma cieczki, a pomimo to on wciąż próbuje. Jak narazie siedzą w osobnych pokojach, tylko co dalej...

Posted

Jezeli piesek nie jest reproduktorem (lub nie ma zamiaru być) to proponuję kastrację ulżysz zaówno jemu, swojej męczonej suczcie i sobie - zobaczysz jak poprawi się jego zachowanie :D
Polecam i goraco pozdrawiam :D

Posted

[quote name='kattka']Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką półrocznego pieska.

Półroczny piesek chce kryć :o :o :o :niewiem: :niewiem: :niewiem:

Posted

Gucio napisał(a):
No..to jego wykastruj ;-) A jesli mozna wiedzieć-jakiej jest rasy czy to mieszaniec? :D

To terier. Kastracja, czy też sterylizacja nie wchodzą w grę. Chodził mi o jakieś metody oduczenia go takiego zachowania.

Posted

Aga może sie wprawia ..
a tak serio może byc to oznaką dominacji (teriery mają charakterrek ;)) lub poczatkiem burzy hormonalnej.
Wnioskuje z Twojej wypowiedzi ze piesek ma przed soba karierę wystwową.
Z tym oduczaniem ciezko i mozolnie. a co zronbisz w czerwcu 7 miesieczny pies tez zdarza sie ze skutecznie pokryje ... (izolacja)

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='kattka']Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką półrocznego pieska.

Półroczny piesek chce kryć :o :o :o :niewiem: :niewiem: :niewiem:

Też jestem zdziwiona! Dlatego pytam, czy to normalne zachowanie (?)

Posted

Patrz wyżej może byc - szybko sie rozwija chłopię :wink: ale "to" powinno sie dziac tak za ok 2 miechy jest wyjątkowy? sama nie wiem ...

Posted

Patka napisał(a):
Aga może sie wprawia ..
a tak serio może byc to oznaką dominacji (teriery mają charakterrek ;)) lub poczatkiem burzy hormonalnej.
Wnioskuje z Twojej wypowiedzi ze piesek ma przed soba karierę wystwową.
Z tym oduczaniem ciezko i mozolnie. a co zronbisz w czerwcu 7 miesieczny pies tez zdarza sie ze skutecznie pokryje ... (izolacja)

Możliwe... Bardziej prawdopodobna chyba jest burza hormonalna. Pomimo tego, ze to terier jest bardzo łagodny i narazie przestraszony, nie przypomina charakterem terieria, nie wydaje się, by chciał dominować.
W czerwcu niestety bedzie miał przymusowe wakacje.

Posted

łagodny moze być a owszem, to nie przeszkadza ze suczke próbuje ...
skoro jest przestraszony i niepewny na razie raczej mocno go nie karcic za zachwania tylko sciągac z suczki i fe i do upadłego ...

Posted

Buffy to silky terier. Na razie za nic go nie karcę, nie mogę nawet głośno mówić, bo się obraża. Jest ze mną trzy dni i dopiero nawiązujemy kontakt, więc o jakichkolwiek negatywnych bodźcach nie ma mowy. Chciałm tylko wiedzieć, czy ktoś ma może podobny problem, czy jego zachownie jest bardzo nienormalne, czy to mu przejdzie. Moja Polly jest starsza i nie da sobie w prawdzie "w kaszę dmuchać", ale...

Posted

ja mam podobny problem z moim beaglem! tylko ze on ma dopiero 2 miesiące!!! naskakuje caly czas na mojego jamnika i niby kopuluje... zrzucam to na karb rozwoju hormonalnego albo po prostu - najzwyklejsza chęć dominacji...jak wiadomo beagle maja niezly charakterek :lol:

Posted

ah!! u mnie było identycznie - tyle ze to suczka była "nowa". mój pies rzucał sie na 4 miesięczna sunie, która wogóle nie wiedziała o co mu chodzi...i brykała na niego z zębiskami....i teraz już wiem że chodziło tylko i wyłącznie o dominacje...
u mnie po jakichs paru dniach takie zachowania zniknęły...
pozdrawiam

Posted

No nie możliwe.... Prawie całkiem już mu przeszło i nie było rzeczywiście się czym marwić.
Teraz oboje ślicznie się bawią, można na nie patrzeć i patrzeć...
Okazało się, ze Buffy doskonale rozumie słowo "fe" :D

Posted

Miałem taki klopocik jak przyprowadzilem Chivasa(znajde) do domku i on probowal kopulowac z moja sunia,cala sytuacja zakonczyla sie nastepnego dnia :) moze byla to kwestia ustawienia pozycji w stadzie.