Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Saba i Dżeki pojechały wczoraj do hoteliku :multi: miejsce cudowne :loveu: jestem zauroczona, sama bym się przeniosła w podobne ale to jak już wygram w totkA ;)
Saba była straaaasza w czasie podróży, wierciła się całą drogę. Dostały podwójny boks więc mają duuużo więcej miejsca :)

Dziś już dostałam najświeższe wieści :roll:
Saba i Dżeki wczoraj wieczorkiem były na spacerku w lesie a dziś rano na łące i zgadnijcie co Dżekuś z Sabcią robili??
Spały grzecznie w swoich budach i w końcu obydwa się wyspały w ciepełku :roll:

Bardzo proszę o wpłaty na moje konto ewentualnie zapraszam dziś na akcję zerwijmy łańcuchy o 12 na aleję zakochanych przy fontannach albo w czwartek na dyżur :) w poniedziałek zrobię przelew na konto hoteliku.

Brakuje jeszcze 100 zł bardzo proszę o wpłaty, kto jeszcze może się dołożyć ??

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Pieniądze otrzymałam narazie od: Bożeny, Moniki, jaanna019 i monia3a, resztę załozyłam. Z tego co się wczoraj dowiedziałam redakcja Porannego zebrała jakąś kwotę na hotelik tak więc będzie do dołożenia do tego miesiąca i pewnie cosik zostanie na nastepny. Wszystko napiszę jak dowiem się dokladnie.

Podam numer konta na PW.

Guest monia3a
Posted

W tym miesiącu hotelik mamy opłacony :multi:
Dziękuję wszystkim :loveu:

Najnowsze wiadomości:

Dżeki dalej ma sraczkę :oops: we wtorek będzie badana kupa więc okaże sie co w nim siedzi. Saba wczoraj spacerowała z 13 latkiem i obeszło się bez ofiar, będzie dobrze :)
Dżekuś dziś próbował sił w zaprzęgu :evil_lol: prawdopodobnie wystartował nieźle ale jak któreś pieski się pokłóciły to Dżeki biedny chciał dać nogę i koniec było jego kariery jako zaprzęgowca ;)
Jutro spróbuje sił z bardziej spokojną drużyną więc może się okazać, że jest idealny do wyścigów w zaprzęgu.

Posted

Dzięki za wiadomości. Troszkę martwiłam się o te nasze chudzielce.
Sabunia tak rozpaczliwie potrzebująca swojego człowieka na wyłączność będzie świetnym wiernym towarzyszem dla kogoś kto ją pokocha i da się pokochać. Jej wierne spojrzenie bursztynowych oczu mówi o niej wszystko.
Dżekuś z pozoru niesforny rozrabiaka to prawdziwy opiekun i przyjaciel, taki pies rodzinny. Kiedy trzeba to szaleje na całego, ale potrafi też zachowywać się grzecznie.
Trafiły do fajnego miejsca ale życzę im z całego serca żeby szybciutko je opuściły ;)

Posted

Super! Jakie szczęście,ze nie są już w schronisku..sama nie wierzyłam,że można ograniczać spacery (mimo,ze sa osoby chętne do wyprowadzania),albo
że trzeba psy (tak pokrzywdzone przez los) zabierać ze schronu..
Dobrze,że są tam gdzie są :)
I niech im się wiedzie jak najlepiej..

Guest monia3a
Posted

jaanna019 napisał(a):
Sabunia tak rozpaczliwie potrzebująca swojego człowieka na wyłączność będzie świetnym wiernym towarzyszem dla kogoś kto ją pokocha i da się pokochać. Jej wierne spojrzenie bursztynowych oczu mówi o niej wszystko.
Dżekuś z pozoru niesforny rozrabiaka to prawdziwy opiekun i przyjaciel, taki pies rodzinny. Kiedy trzeba to szaleje na całego, ale potrafi też zachowywać się grzecznie.

Super tekściki do allegro, pozwolisz, że sobie skopjuję :roll:
Zrobiłam im oddzielne aukcje może tak szybciej ktoś je wypatrzy.

Posted

monia3a jak tam chudzielce? masz jakieś wieści?

Chudzielce już bezpieczne, ale nie zapominajcie o nich to tylko tymczasowe schronienie. One bardzo potrzebują swojego domu i w pełni sobie na niego zasłużyły.

Guest monia3a
Posted

Wieści z hoteliku mam codziennie :roll: ale tak sama ze sobą pisać tu nie będę :cool3:
Najnowsze wieści i spostrzeżenia:
1. od wczoraj już koopa ładna bez zastrzeżen :evil_lol:
2. Cyt. ''zdecydowanie Dżeki rządzi w tej parze, widać to na każdym kroku, decyduje kiedy się bawią, kiedy koniec zabawy, każde siki Saby są olane, z jedzeniem Saba musi uciekać, generalnie szefem jest Dżek.
Sabina jest cudna, na jedno zawołanie jest przy nodze nawet jak czuje zwierzynę, uwielbia pieszczoty i jest maksymalnie nastawiona na człowieka.''

A w schronisku to trzeba było Sabę odciągać bo probowała zjeść dla Dżekusia, chyba coś smaczniejszego dostają w hoteliku :roll:

Guest monia3a
Posted

One już są w dobrej formie i nie powinny tyć przynajmniej Saba ;) ale z tego co wiem to Dżekusiowi zaczynają się obudowywać mięśnie więc i zaczyna pomału ładnie wyglądać :)
Jutro przyjedzie kupa Dżekiego do badania i okaże się dlaczego ma czasem rozwolnienie.

Guest monia3a
Posted

Właśnie miałam pisać.
Saba ma wyniki bardzo dobre można już odstawić pastę. Trzeba zaczynać myśleć o jej sterylizacji.
Dżeki wyniki ma również dobre, lambli nie ma, enzymy amylazę i lipazę posiada ale brak w kale trypsyny, niestety nie ma leku, który by miał w składzie tylko trypsynę, można podawać neo-pankreatynę ale nie ma potrzeby wyręczać trzustki, bez trypsyny można żyć ;) ewentualnie przy planowanej zmianie jedzenia dwa dni wcześniej można podawać neo-pankratynę i obejdzie się bez biegunek. Dżeki teraz musi dostawać pastę uro-pet bo coś tam ma nie tego w moczu niepamiętam co :oops: pastę wczoraj wysłałam pocztą do hoteliku.
Za dwa, trzy tygodnie trzeba będzie powtórzyć badania.

Guest monia3a
Posted

Chciałabym jak najszybciej ale pogoda narazie jest nie sprzyjająca wypadom za miasto ;) poza tym mam paski do samodzielnego badania moczu w domu i dobrze by było aby w razie potrzeby sprawdać co jakiś czas mocz u Dżekusia i Saby to zawiozłabym osobiście ze słowną instrukcją obsługi :evil_lol:

Posted

Co to za paski i na jakiej zasadzie działają??
Pytam się, bo ja swojej suczy dość często muszę badać mocz.. Może to jakieś lepsze wyjście, niż 'łapanie' siuśków w pojemniczek ;)

Guest monia3a
Posted

Paseczki podobne do tych co mierzy się np. odczynniki wody w basenie lub twardość wody itp zanurza się je w siuśkach i widać czy coś jest nie tak czy ok, jeśli barwi się na niewskazany kolor to trzeba nieść siuu do badania. Niestety nawet przy paseczkach trzeba łapać siuśki.

Z ostatnich wieści: Saba nie nadaje się do domu z małymi dziećmi :shake: a napewno nie do takiego, w którym są chłopcy, boi się i atakuje :-( ale jak trzymała ją na smyczy dziewczynka to w sumie nie bardzo chciała iść na spacer ale nie robiła nic. [FONT=MS Shell Dlg 2]Dżeki jest bardzo grzeczny i posłuszny a przy zastrzykach stoi jakby nic się nie działo :)[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]
Teraz tylko domek i już

• 2 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Saba i Dzeki są już zdrowiuśkie :multi:
Saba po niedzieli przyjedzie na sterylizację, a za jakieś dwa tygodnie po niej Dzeki będzie kastrowany.

Najgorsze jest to, że telefon milczy :shake: co prawda miałam jeden ale ludzie bardzo młodzi i troszkę jak dla mnie z innej epoki :evil_lol: wynajmują mieszkanie i Saba miałaby dostęp tylko do przedpokoju bo w innych pomieszczeniach domu mogłaby coś poniszczyć i mieliby problemy :p powiedziałam im, że jak już będą na swoim to niech zadzwonią a coś im znajdziemy :eviltong:

Guest monia3a
Posted

Saba na Wesołej a Dzeki najprawdopodobniej w Zwierzaku.

Guest monia3a
Posted

Czas zbierać pieniążki na opłacenie hoteliku Sabci i Dzekusia bardzo proszę chętne osoby do pomocy o deklaracje.
Dostałam już 100 zł od Kariny :loveu:
Zobaczymy czy cosik wpłynie na konto z artykułu w Porannym.

Pomyślałam sobie, że może warto poszukać znajomości w Metrze?? Tam zamieścić ogłoszenie o Sabci i Dzekusiu może ktoś je wypatrzy ??