Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Własnie przyjechał do nas niedzwiedz ogromny, lagodny... Jest grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, nie chodzi po schodach, nie lubi wsiadac do samochodu (ale podczas jazdy jest grzeczny bardzo )

Wiekszy znacznie od benków kłobuckich, moze nawet mógłby miec jakies tatoo (uszy sprawdzilam) Jest przesliczny, łapska ma gigantyczne, na tylnich lapach podwójne pazury. Został dzisiaj znaleziony na stacji benzynowej (okolice Łodzi) moze sie komuś zgubił....

czysciutki, nie śmierdzi, jedynie w ogonie ma kilka rzepów.

Moze ktos szuka ... Tymczas potrzebny od zaraz :]

edit: Po Benia przyjechał własciciel, okazało się, że psiak się zgubił, szukali go - całe szczęscie ze Pan Maciek zostawił wizytówkę na stacji skąd zabrał psa ...

Bardzie dziękujemy wszystkim, którzy byli zaangażowani w ratowanie Benia - panu Maćkowi, naszym młodym wolontariuszkom, które dzielnie znosiły trudy podróży samochodem w towarzystwie cielaczka :D, pani Kamili :) Ogromne podziekowania dla Lacrimy z pociagnięcie za sznurki i organizację akcji ogłoszeniowo-poszukiwawczej właściciela Benia :*

Posted

pchełków chyba nie ma, zadbany dość, ma kołtunki za uszami malutkie, nie miał obrozy. na szafki zaglada ot tak sobie. kota na dworze zignorował...

edit - ale lodówki nie ma gdzie przesunąć :D

Posted

Madzia to ja ci jutro wysle jeszcze zdjecia :loveu:

Pies jest super, mam nadzieje, ze znajdzie sie jego dom, ze tylko komuś nawiał. Bo ma swietny charakter i ktoś go dobrze wychował. Nie dlatego że zna duzo komend, bo chyba nie zna, ale jest swiadomy swojej siły, bardzo opanowany, generalnie nie zwraca uwagi na szczekacze przyziemne, interesują go inne psy, ale nie wyrywa sie do nich.

Uznał, że Milka tu rządzi (chociaz ona nie jest jakos szczególnie dominująca) , niespecjalnie ma ochotę na zabawę ale lubi się przytulać do człowieka. Dzisiaj słyszalam jak szczeka - porażajaco głęboki bas :lol:

raczej nie wychował sie w mieszkaniu, dzisiaj nie umial zejść z dywanu - stal w pokoju nad samą krawędzią i piszczał :evil_lol: za radą Lacrimy połozylam mu chodniczek i zdecydowal się w końcu ruszyć :lol: Chociaz po prostu kladzie pysk na szafki kuchenne czy zlew - nic mi nie pożarł, nie żebrze tez przy jedzeniu, grzecznie czeka na swoją kolej - karmilam na zmianę Milke i jego.

Lacrima powinna miec namiary na miejsce gdzie został znaleziony... Bardzo prosze o pomoc w rozwieszaniu tam ogloszeń, on mial dobry dom... Mam nadzieje, że nie jest wyrzucony.... Proszę, dajcie tez znac w schroniskach w okolicy

Posted

Flori - Ty go............masz w DOMU:crazyeye:
Wow :cool3:
To Ci się metraz chyba troszkę zmniejszył :evil_lol:
Ale cudny jest.
Mam nadzieję, że ktos go szuka i odnajdzie domek - ten swój.
A jak nie :-( to że "lepsiejszy".
Może w jakiejś gazecie w Łodzi dać ogłoszenie i Łódzkim schronie,
może ktoś go szuka.

Posted

Jutro Kamila ruszę jakoś z tym. Dam też znać do schroniska w Łodzi i Pabianicach. Będę przeglądała łódzkie gazety i jeśli podasz mi tekst do ogłoszenia to je zamieszczę w "Dzienniku Łódzkim" i "Expresie" sobotnio-niedzielnym. W Expresie jest na pewno specjalna rubryka.

Posted

Myslę, że mozna już zamknąć wątek - benio pojechał dzisiaj do domku swojego, pan przyjechał po niego do nas :multi:
poczatkowo pan był skłonny go oddać, gdyby znalazł się jakiś ciepły kochający DS, ale wydaje mi sie, że dzisiaj jednak zmienił zdanie. Jak sie nasz benio ucieszył na widok pana :loveu: Podobno wymknął się przez niedomknięte drzwi pomieszczenia, szukali go a on powędrował na stację. Pan obiecał dopilnować, żeby od tej pory zawsze miał na szyi obrożę z adresówką i myślę, że dotrzyma słowa.
(przy okazji okazało się, ze benio przyplątał się do pana w święta Bożego Narodzenia 1,5 roku temu, już jako dorosły pies)

takie szczęśliwe zakończenie :) a mnie się chce płakać, że szczęścia , że się udało... bo on naprawdę wyjątkowy był, taki "ślimok" łagodny olbrzymi, silny i jednocześnie rozbrajająco bojaźliwy. On nie zasłużył na szukanie nowego domu...

chciałabym Was wszystkich zaprosić na wątek mixa nowofunlanda - dopiero go założę - mamy podbramkową sytuację, ale wszystko tam opiszę. Jesli znacie kogokolwiek od niufkowatych - bardzo prosilabym o przekazanie informacji o nim, przeklejanie na inne fora oraz ogłoszenia.

Posted

Paulina, ja już mu załozyłam watek na molosach (u nowofunlandów), pisałam też do paru osób z dogo na PW, napisałam o nim w wątku nowofunlandów w potrzebie na dgm. Nie było żadnego odzewu jak dotąd. A musimy coś z nim zrobić, NATYCHMIAST, na wczoraj, bo rosną mu różki i zaczyna fikać :cool1: A są dzieci i to do tego obce wiec zrobiło sie niewesoło... Do schroniska nie mozemy oddać z kilku powodów...

On jest taki bardzo mix, moze dlatego....??