Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj zadzwoniła do mnie pani Kasia. Rezygnują z Nany, gdyż nikt nie może dać GWARANCJI, ze np., za rok nie
wystąpi u Nany atak padaczkowy lub padaczkopodobny.
Posłanko i nowy misiaczek zostaną dla następnego pieska.
Pani Kasia zamierza nam towarzyszyć na wątku, gdyż losy Nany nie są jej obojętne.
Starałam się być obiektywna.
A teraz powiem, co myślę.
To jest tak, jakby oddać swoje dziecko, bo ma główkę bardziej w lewo, niż w prawo.
Proszę nie brać innego pieska, pani Kasiu. Bo, co będzie, jak się po roku okaże, że zachorował na jakąś "wstydliwą" chorobę? Będziecie panie obie strasznie cierpiały - oddając go...komu?

Posted

no tak nie pomyślałyśmy o kartach gwarancyjnych. Trzeba ustalić na jaki czas dawać gwarancję, w jakim czasie się nie popsuje. I może opracować instrukcję obsługi?

Posted

Malibo, a co z tą trepanacją czaszki, bo nie pamiętam? Rzeczywiście jest konieczna, czy to jakiś niedouk weterynaryjny taką diagnozę postawił? Słabo mi na samo słowo 'trepanacja'...

Posted

malibo57 napisał(a):
Chyba pomyłka co do wątku - to nie ten przypadek. Ktoś tu wspominał o trepanacji?

No jasne, że ten wątek...wet u którego pani Katarzyna była z Naną zaraz po ataku, powiedział, że być może trzeba będzie robić trepanację czaszki.
Monika pisała wcześniej...
Tak nam mówiła pani jak byłyśmy odbierać Nanę.

Posted

[quote name='Dharma']
Przeciez lekarz nastraszyl je ze co miesiac na leczenie beda musialy wydawac 300 zl, mowil im ze trzeba bedzie robic trepanacje czaszki i inne cuda.
Potwierdzam to co napisała Dharma, wet straszył trepanacją czaszki.
Malibo...zapytaj pani Kasi co za wet...

Posted

Lemoniada napisał(a):
Znaczy jak? Jak można nie zarabiać milionów? Można, niestety.

Mam 4,5 rocznego psa , dalmatyńczyka, mojego Czestera , w domu nazywanego Czesiem.
Od kilku dni zauważyliśmy że trochę źle się czuje , wizyta u lekarza , przeziębienie .
Ale od wczoraj ten 30 kg psiak do tej pory wydawało się ,zdrowy miał juz dwa ataki padaczki. Jestem zdruzgotana , bo bezsilna żeby mu pomóc w czasie ataku , jedyne co mogę zrobić to próbować trzymać go , ale nigdy nie oddałabym go ,myślę raczej co zrobić żeby mu pomóc ,bo cierpi , myślę jak zabezpieczyć go podczas mojej nieobecności ,bo oboje z TZ pracujemy
Nie zarabiam milionów ,a nawet gdyby tak było , to tak jak napisała Malibo koszty leczenia nie są duże
Ale nawet gdybym była na zasiłku i tak znalazłaybym ,srodki na leki ,a Czesiek zostałby ze mna droga Lmoniado.
Nie można udawać dobrego człowieka, trzeba nim być.
Słyszałam od znajomych , czy czytałam gdzieś na forum,wypowiedź jak ksiądz na kazaniu w kościele zarzucał wszystkim którzy pomagają zwierzętom że powinni pomagać ludziom , nazwał to nawet brzydko, Czy on jest księdzem? jest,ale tylko z nazwy tak samo jest z ludźmi.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='malibo57']Nany jest połowa, reszta Falka, chyba?[/QUOTE]
Zgadza się :) Lukasek napisała, że połowa Nany a druga połowa Falusia.