Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto sunia - przytulanka. Rezydowała na ulicy w Grójcu. Na prośbę fundacji Przytul Psa została umieszczona przez nas w hotelu i wysterylizowana, gdyż była we wczesnej ciąży. Usg wykazało, że szczeniaki będą bardzo duże i sunia ich nie urodzi. Kryza była bardzo przestraszona, nie broniła się przed nikim i niczym, poddawała się po prostu, pokazując brzuszek. W tej chwili nabrała już troszkę pewności i wysoko nosi ogonek:) Ale nadal pozostała przytulanką. Sunia nadaje się do każdego domu, pogodzi się z innymi zwierzetami i będzie bałwochwalczo kochać tego, kto okaże jej serce. Umie zachować się w domu, nie niszczy, nie brudzi, jest słodka i łagodna. Wiek: bradzo młoda, ok. 1 roku.

WPŁATY

WYDATKI

06.01.2010 .USG ....................................................85,-
hotel styczeń .........................................................527,-
Hepatic.................................................................135,-
badanie kupska........................................................20,-
faktura wet z 22.02.2010 .........................................20,-
holtel luty .............................................................289,-
faktura wet z 01.03.2010..........................................40,-
faktura wet z 08.03.2010 .........................................80,-
........................................................................................
razem 1196,-

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie tu tłumy na tym wątku są:roll:
Ale może to i dobrze,bo jeszcze ktoś by wypatrzył "naszą" dziewczynkę.A tak już po ptokach:eviltong:.Mam nadzieję,że Kryzunia będzie już dzisiaj grzała dupkę w swoim domku:loveu:
Dzięki Ziutka za podesłanie zdjęć sunieczki:buzi:

Posted

Zachowywała się bardzo dobrze, to spokojna suńka i tylko nadstawia brzuszek do głaskania :lol: mam fotki z nowego domku ale nie wiem czy dam rade je dzisiaj wstawić...chyba, że później jakoś :roll: Renata nam napewno napisze co i jak bo została u Państwa na grillu i cały czas ma Kryzę na oku :cool3:

Posted

:loveu::loveu::loveu: jak tego brzucha nadstawia:loveu: aż mi się przypomniało że dzisiaj tak samo Pati robiła:evil_lol: Widac że się Kryza cieszy z nowego domku:loveu: niech jej się wiedzie:multi:

Posted

Ziutka napisał(a):
Zachowywała się bardzo dobrze, to spokojna suńka i tylko nadstawia brzuszek do głaskania :lol: mam fotki z nowego domku ale nie wiem czy dam rade je dzisiaj wstawić...chyba, że później jakoś :roll: Renata nam napewno napisze co i jak bo została u Państwa na grillu i cały czas ma Kryzę na oku :cool3:

Jestem:diabloti:
Kryzunia,od wczoraj ma nowe imię-Nana:smile:.Jest przesłodka,po prostu cud,miód i orzeszki:loveu:.Dziewczynki prawie cały czas ją pieściły i głaskały,a sunieczka tuliła się do nich jak dzieciak.Zjadła,poleżała sobie na trawce,pozwiedzała działkę,poszła do domku... i zrobiła wieeelkie siusiu:p.My przy grillu oblewaliśmy pierwszy dzień Nanusi w nowym domku,a Nanusia też oblała swój pierwszy dzień w domku:evil_lol:.Wszystkie porządne psiaki muszą w ten sposób zaznaczyć swój teren;).Dzisiaj chyba będzie kąpanko Nany,a potem relacja,bo w wolnej chwili znajomi zalogują się na dogo.Mają wątek sunieczki w zakładkach,także czekamy na wieści z nowego domku:loveu:

Posted

sonia&me napisał(a):
I dlatego ją oddali?:angryy: Jak się teraz ma i gdzie jest?

Najpierw troszkę pomyśl,zanim zaczniesz stawiać takie emotioikonki,dziewczyno.Miałaś kiedyś psa z padaczką,opiekowałaś się nim,widziałaś chociaż raz jak wygląda atak?Jeżeli nie,to radzę wstrzymaj się z ocenianiem innych,a jeżeli tak,to dziwię się,że tak reagujesz.
Laima napisał(a):
Została oddana ze względu na podejrzenie padaczki?
Biedna suńka. Mam nadzieję, że ludzie przemyślą sprawę. :shake:

Ludzie sprawę przemyśleli i dlatego decyzja o oddaniu suni na obserwacje jest jak najbardziej rozsądna i odpowiedzialna z ich strony,a poza tym to ja byłam prowodyrem tej decyzji.

A teraz niech każdy postawi się w sytuacji tych ludzi...
Teraz mają urlop,ale od poniedziałku idą do pracy,a dzieci do szkoły.Do 14 godz. w dni robocze nikogo nie ma w domu,pies zostaje sam.I czy da się w tej sytuacji psa obserwować pod kątem ataków?Jak długo trwały,jak silne były,jakie towarzyszyły temu objawy,etc.Nie sądzę.Może się zdarzyć,że pies ma atak,gdy nikogo nie ma w domu,przychodzą ludzie z pracy,a dzieci ze szkoły,a pies leży na przykład z rozwaloną głową,przyciętym językiem,albo jeszcze inaczej okaleczony.To wszystko może się stać podczas ataku,jeżeli psa się nie przypilnuje.Wiem co mówię,bo mam psa z padaczką.
Pies idzie na razie na obserwację do mnie do domu,ponieważ nie pracuję i będę miała na nią oko 24h/dobę.Nawet w nocy się obudzę,bo jestem wyczulona na ataki,ponieważ moja sunia często ma padaczkę w nocy.
To tyle w tym temacie co chciałam napisać.

Posted

Renata5 napisał(a):
Najpierw troszkę pomyśl,zanim zaczniesz stawiać takie emotioikonki,dziewczyno.Miałaś kiedyś psa z padaczką,opiekowałaś się nim,widziałaś chociaż raz jak wygląda atak?Jeżeli nie,to radzę wstrzymaj się z ocenianiem innych,a jeżeli tak,to dziwię się,że tak reagujesz.

Ludzie sprawę przemyśleli i dlatego decyzja o oddaniu suni na obserwacje jest jak najbardziej rozsądna i odpowiedzialna z ich strony,a poza tym to ja byłam prowodyrem tej decyzji.

A teraz niech każdy postawi się w sytuacji tych ludzi...
Teraz mają urlop,ale od poniedziałku idą do pracy,a dzieci do szkoły.Do 14 godz. w dni robocze nikogo nie ma w domu,pies zostaje sam.I czy da się w tej sytuacji psa obserwować pod kątem ataków?Jak długo trwały,jak silne były,jakie towarzyszyły temu objawy,etc.Nie sądzę.Może się zdarzyć,że pies ma atak,gdy nikogo nie ma w domu,przychodzą ludzie z pracy,a dzieci ze szkoły,a pies leży na przykład z rozwaloną głową,przyciętym językiem,albo jeszcze inaczej okaleczony.To wszystko może się stać podczas ataku,jeżeli psa się nie przypilnuje.Wiem co mówię,bo mam psa z padaczką.
Pies idzie na razie na obserwację do mnie do domu,ponieważ nie pracuję i będę miała na nią oko 24h/dobę.Nawet w nocy się obudzę,bo jestem wyczulona na ataki,ponieważ moja sunia często ma padaczkę w nocy.
To tyle w tym temacie co chciałam napisać.

Renata5, to co innego, przepraszam. Pies moich sąsiadów ma padaczkę, ale oni są emerytami, zawsze jest ktoś domu. W tej sytuacji - to co innego.
Żal suńki. Mam nadzieję, że uda jej się dobrze dobrać leki i że znajdzie dom.

Posted

Laima napisał(a):
Renata5, to co innego, przepraszam. Pies moich sąsiadów ma padaczkę, ale oni są emerytami, zawsze jest ktoś domu. W tej sytuacji - to co innego.
Żal suńki. Mam nadzieję, że uda jej się dobrze dobrać leki i że znajdzie dom.

Nie przepraszaj,kochana.
Ja też przepraszam,że w ten sposób napisałam swój post,ale żyję juz sporo na tym świecie i juz trochę siedzę na dogo,że nauczyłam sie pochopnie nie oceniać ludzi nie znając ich sytuacji.Czasami jest tak,że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu:shake:

Posted

Laima napisał(a):
Mam nadzieję, że uda jej się dobrze dobrać leki i że znajdzie dom.

Sunia została w swoim domku.Po wspólnej rodzinnej rozmowie,rozważeniu na spokojnie wszystkich "za i przeciw" stwierdzili,że Kryzy/Nany nie oddadzą.Mimo,że była tylko kilka dni u nich,to jednak pokochali ją bardzo.Prawdopodobnie są to ataki na tle metabolicznym i podawanie odpowiedniej karmy zminimalizuje lub całkowicie wyeliminuje chorobę.Do tej pory ataki się nie powtórzyły i wszyscy mamy nadzieję,że była to tylko jednorazowa sprawa.Gdyby jednak nie daj Boże ataki wróciły mimo podawania leczniczej karmy,to wtedy przechodzimy na leki i obserwujemy
Trzymajmy kciuki,żeby wszystko było dobrze:thumbs: