Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co prawda gratulacje składaliśmy wczoraj osobiscie ale co tam:loveu:

OGROMNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH POLSKICH HUSKY, ICH WŁASCICIELI I HODOWCÓW ZA ZAJĘCIE CZOŁOWYCH MIEJSC NA ŚWIATOWEJ WYSTAWIE W BRATYSŁAWIE!!!
:loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi:

...my tym razem skromniutko:
Arktogea QUEEN of SNOW III lok.dosk. :loveu:
Arktogea VIXEN dosk.:loveu:

jesteśmy ogromnie szczęsliwi że drugi rok z rzędu (na wystawie Europejskiej 2008 i wczoraj na Światowej ) Queeni na lokacie w tak licznej i silnej stawce, mamy nadzieję że to jeszcze nie ostatnie słowo Queeni na tak ważnych wystawach:eviltong: ...a na razie z wystawami przerwa :lol:Queeni idzie na urlop macierzyński:cool3:

Pozdrawiamy Wszystkich ze słonecznego Budapesztu;)

Posted

Wielkie ,wielkie gratulacje dla dzielnie walczących na światowej wystawie w Bratysławie !!!

OWACJE NA STOJĄCO dla EWY , JOSE PIOTRA I IWONKI :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz:

GRATULACJE !!!

Posted

:multi: CUDOWNE WYNIKI PRZEOGROMNE BRAWA DLA WAS :multi:
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Wyniki sa prawidłowe na www wystawki? Nie było chłopaka WW?:roll:

Posted

[quote name='SYLWIA:)']

OGROMNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH POLSKICH HUSKY, ICH WŁASCICIELI I HODOWCÓW ZA ZAJĘCIE CZOŁOWYCH MIEJSC NA ŚWIATOWEJ WYSTAWIE W BRATYSŁAWIE!!!
:loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi:

:loveu: Czysta prawda :loveu:
Poszło super!
:multi: Brawa dla wszystkich. :multi:

Posted

....ja juz w domu...totalnie wykończona...ale szczęśliwa.:)

PEARL OF ICE Galladria Novitaris lokata 3 vp. :multi::multi::multi:

jestem strasznie dumna z wyniku mojego dzieciaczka:)

Gratulacje dla całej polskiej ekipy :evil_lol:
Ewa ,Jose - daliście czadu-to było piękne ...przyjemnie sie jechało z Młodziezowym Zwycięzcą Świata-Ogromne gratulacje za zdobycie tego tytułu. :cool3::evil_lol::evil_lol:

Posted

My tez juz w domku, po wielu kilometrach, przykrej niespodziance z hotelem :mad:, bardzo zmeczeni ale
.... jak sie mozna domyslac SUPER SUPER SUPER SZCZESLIWI !!!!

Winter Melody DOUBLE TROUBLE
ex I, JUNIOR WORLD WINNER
BEST JUNIOR IN BREED

pierwsza 6 na BOG Jr.
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Lancelot´s WINTER MELODY
v.p I, Best Puppy
BEST PUPPY IN BREED
(wybrany na ringu przygotowawczym przez sedziego
oceniajacego BIS Puppy-poniewaz tylko jedno
szczenie z rasy moglo wyjsc na ring glowny - porownanie powinno
byc zrobione na ringu rasy ale nikt o tym nie wiedzial
a obsluga ringu powidziala ze oba szczeniaczki ida na finaly)
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Winterfrost´s ANGEL OF GLORY
ex III

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Ogromnie cieszymy sie ze wszystkich naszych dziewczyn, nie ma co spisaly sie :loveu:
Lolita idzie w slady swojego taty i po trzech latach od jego
Mlodziezowego Zwyciestwa Swiata i ona zdobyla ten tytul !!!!
Ogromnie sie z tego cieszymy.
Nikita pomimo malych problemow na poczatku zaprezentowala sie super
i jestesmy z niej bardzo dumni.

Wystawa zorganizowana dosc srednio niestety, od prawie 2 h opoznienia
w rozpoczeciu sedziowania, do 3 ringow przygotowawczych z czasem oczekiwania na wejscie na ring glowny minimum 1:30 co bylo wielkim nieporozumieniem.
Ringi dla naszej rasy nieporozumienie..... psy i suki dorosle dostaly bardzo male ringi na ktorej nawet bardzo okrojona juz stawka nie mial szans na dobra prezentacje.
Sedziowanie chyba na wszystkich ringach z tego co udalo mi sie zobaczyc
bylo chwilami dosc dziwne.
Z wystawy wyjechalismy po 20.00 i tylko dlatego ze podczas finalow udalo mi sie przeparkowac samochod pod nasza hale co wczesniej bylo niewykonalne.

Nie mniej jednak jestesmy tak szczesliwi ze o tych malych problemach
mozemy zapomniec.

WIELKIE GRATULACJE DLA AGATY I WENDY
spisalyscie sie naprawde !!!!!
bardzo sie cieszymy ze Muminkowa corcia
tak pieknie sie zaprezentowala

GRATULACJE DLA PIOTRA IWONY I AMIRA

GRATULACJE DLA ARTURA, PAULINY I LIDERA
ktorzy zostali wybrani do pierwszej 6
klasy otwartej
(strasznie szkoda ze nie moglismy uczcic tego razem )

DLA SYLWII I QUENNI
super wynik

DLA DARKA I BEATY

Gratki dla wszystkich

Oczywiscie jak zwykle wielkie podziekowania
dla wszystkich za caloksztalt.

Posted

[quote name='sh_maniak']

:multi: CUDOWNE WYNIKI PRZEOGROMNE BRAWA DLA WAS :multi:

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Wyniki sa prawidłowe na www wystawki? Nie było chłopaka WW?:roll:

Wyniki sa nie prawidlowe, spojrzalam tylko szybko i widze ze wiele ocen
i lokat nie zgadza sie z rzeczywistoscia

Posted

[quote name='Zaltana']

Congratulations Ewa and Jose!!!!!

Gratulacje Ewa and Jose!!!!!

Nikita Best Puppy female
Lolita Junior World Winner and Best Junior in Breed

WOW!

DZIEKI WIELKIE LOUISE I GRZEGORZ
Bardzo nam was brakowalo na tej wystawie ( tak samo jak i Kasi )
i mamy nadzieje ze spotkamy sie w ten weekend.

Posted

[quote name='husky_strzegom'][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=3][SIZE=2]Arktogea [/FONT][FONT=Arial]SWEETY II dosk [/FONT][/FONT][FONT=Arial]
[/FONT][FONT=Arial]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Arktogea QUEEN OF SNOW[/FONT][/FONT][/FONT] - III dosk

[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial]Arktogea VIXEN - bez lokaty, dosk[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]

[/FONT][/FONT]Rasę wzięła suka z hodowli of Nordica

Ktoś ma stawkę i wyniki??? Może jakieś fotki???
Spora ekipa pojechała z PL....

[FONT=Arial]Arktogea SWEETY BARDZO DOBRA a nie doskonala [/FONT]
[FONT=Arial]lokata II reszty konkurencji nie bylo juz na ringu z powodu bledu gospodarza ringu .....[/FONT]

Posted

Wielkie gratulacje dla całej polskiej ekipy .
Szczególnie wielkie dla Ewy i Jose .
To cudowne , że po trzech latach córka Winterfrost's PEGASO , kontynując tradycje powtórzyła sukces ojca . Brawo Lolita .

Również duże gratulacje dla Sylwii i jej suni Arktogea Queen of Snow . Co roku lokata na takiej imprezie to również wielkie osiągnięcie . Duże brawa .

Gratki również dla Agnieszki i Artura , do lokat było tak blisko . Wasze psiaki dzielnie reprezentowały polskie haszczaki .

Gratki także dla Beaty i Darka oraz Agnieszki . Jasper de Ciukci u boku Darka jeszcze nie raz na wystawach tej rangi zapisze się w historii .

Cieszymy się również ze wspaniałego wyniku Agaty . Co rok jej psiaki muszą coś ugrać . Duże brawa .

--------------------

My dziękujemy wszystkim za gratulacje .
Czytając nie które posty byliśmy nie mniej szczęśliwi niż w chwili , gdy sędzia wskazał na AMIRA jako zwycięzce klasy szczeniaków . Pokonanie brata zwycięzcy amerykańskiej wystawy klubowej , traktujemy jako wielki sukces .
Cieszymy się również z postawy Zorki , która w doborowej stawce championek przeszła pierwsze sito selekcji i dzielnie prezentowała się na ringu .
Szkoda nam tylko ,że zakochany Kubuś bardziej na ringu myślał o Zorce niż o prezentacji . Ale w konkurencji na najbardziej zakochanego psa wystawy miałby na pewno duże szanse .
--------------------------
Szkoda , że w Bratysławie , nie było tej atmosfery wzajemnego dopingu jak w Budapeszcie . Wtedy było nas słychać i widać. Od razu wiadomo było , że na ringu jest polski pies . Wielka szkoda . Czyżby wynikało to z tego , że w Bratysławie była inna ekipa niż w Budapeszcie ?
---------------------------
Co do organizacji wystawy ....
Było średnio . Wielki bałagan z rozpoczęciem sędziowania . Żadnego komunikatu kiedy się zacznie . W najgorszej sytuacji byli ci , co szli na pierwszy ogień. My z Amirem czekaliśmy przy ringu ponad godzinę , może i więcej .
Organizacja BISów to totalna pomyłka . Szok . Na imprezie tej rangi coś takiego jest niedopuszczalne .
Prezentacja psów na nie dużym ringu wstępnym , gdzie wcześniej były oceniane suki a zapachy cieczki roznosiły się wkoło to horror . Przynajmiej dla mnie i Amira .
Widzę też , że nie którzy przypisują sobie już tytuły . Cóż i tak bywa !
...ale ja o tytule Najlepszego Szczeniaka w Rasie na tej wystawie nie słyszałem .

Posted

Mariolu w gratkach zapomniałem o cudownej suni z Twojej hodowli .
Imperial Angel Sądeckie Pieszczochy - IV w klasie pośredniej .
Znając dziewczyny , to nie popuszczą i jeszcze dadzą z nią czadu .
Wielkie gratki !!!

Posted

[quote name='piotrjan']Mariolu w gratkach zapomniałem o cudownej suni z Twojej hodowli .
Imperial Angel Sądeckie Pieszczochy - IV w klasie pośredniej .
Znając dziewczyny , to nie popuszczą i jeszcze dadzą z nią czadu .
Wielkie gratki !!!

Dziękuję Piotr .!!! (jeśli masz foteczki proszę ma maila )
Jestem z niej bardzo dumna .:multi::multi::multi::multi:
Sonia jest moją ulubienicą :p
Olga wieeeelkie buziaki dla Ciebie :loveu::loveu::loveu:

Posted

Widzę, że Husky zamieszkujące Polskę były obficie reprezentowane na tej wystawie. I wszystkim polskim uczestnikom należy się uznanie za pokazanie, że Polska w kynologii istnieje i to calkiem nieźle jeśli chodzi o Husky.
Jeśli ktoś miałby zdjęcia ze światówki, to była bym wdzięczna za przesłanie mi na maila zdjęć polnocny_wiatr@wp.pl
Interesował by mnie też skan z katalogu lub jakieś zdjątko stawek Husky (chodzi mi o rodziców danych psów).

Gratulacje dla tych, którym się powiodło. Powodzenia na przyszłość wszystkim polskim reprezentantom ze światówki. :)
Hania

Posted

Ogromne Gratulacje dla dzielnei walczacyh i nasz kraj prezentujacych!!!!:multi::multi::multi:

p.s.
Mysle ze trzeba zaznaczyc ze "nasza" Młodziezowa Zwyciezczyni Świata to takze córka Lily i jest tak piękna jak mama:loveu::loveu::loveu::loveu:!!!! Zycze wielu sukcesów Loli!!! GRATULACJE!!!!:multi: