Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee się naoglądałam jamniczych piękności :loveu:, że w końcu i swoimi się pochwalę, a co :evil_lol:

A więc zaczynamy od miniaturowego DEMONA ;), teraz już weterana :lol:

To nasz ulubiony "spacerniak" ;)

A to z klubówki :D

Tutaj z przyszywanym bratem;)

I jeszcze jedna fotka z wystawy w Książu (a co, jak się chwalimy, to chwalimy :eviltong: ;))

Posted

A teraz dziewczyny:
Córcia Binga, czyli FABIA ZAMUNDA Hajan (standard)

no i prekursorka rodu, oraz mama Demoniastego
DEWI Psie Prawo (królicza) w domku poprostu Nulcia - maleńki królik z wieeelkim charakterem :evil_lol:

NULCIA ZA TM :placz: Była z nami 14 lat

• Posted

Nareszcie wpadłaś na doskonały pomysł:multi::multi:...
    .....i założyłas galerię swoich metrów!!!
    A masz tych metrów duzo wiecej jak ja:-o:evil_lol:

Bardzo podoba sie mnie królicza DEWI
    napisz o niej cos więcej;),
    ile ma lat i kto jej tata i mama?
    I bardzo ładne masz standarty:multi:
    i najpiekniejszy DEMONEK???
    A kto jego tata??
    I cudna słodka jest krótka:loveu:
    Pozdrowienia od króliczych ze SZCZECINA:p:p

Posted

A więc tak:
    królicza DEWI Psie Prawo jest po:
    m:NEL Psie Prawo
    o: ETER Jeżynowy Ogródek
    W następnych pokoleniach w większości jest niemiecka hodowla vom Pagenhof.
    Psie Prawo to była mała domowa hodowla z Wałbrzycha, jej założycielka niestety już zmarła.
    Nasza NULCIA jest maleńką (2,3kg i 28 cm) sunią, przedewszystkim o przepięknej głowie. Na tamtym zdjęciu jest jeszcze młodziutka, ok. 1 roku i roztrzepana;).
    Nulcia niestety nie poszalała na ringach, bo to uparte niesamowicie stworzenie:lol: . Po wejściu na ring zaraz robiła "baranka" i za żadne skarby nikt jej nie mógł przekonać, żeby poszła dalej:evil_lol: Także zrobiła tylko 4 wystawy i na tym zakończyła swoją "karierę".;)
    NULCIA ma teraz 14 lat :D

NULCIA za TM :placz::placz::placz: 24.09.09.

• Nulcia została pokryta Int.Ch. ZORRO z Końskiego Raju/FCI/ (miniatura)Przyszły na świat piesek i sunia król. oraz piesek i sunia min.
    Z tego miotu zostawiłam sobie obydwa psy. Niestety króliczego DIVERSA los zabrał nam zbyt szybko :-(.
    No i w domu został z Nulcią DEMON MORDAX Pościelowy Rezydent (zaszalałam z przydomkiem, nie?:evil_lol:)
    On za to wynagrodził mi "braki" na ringach:lol: Jeździliśmy na sporo wystaw i sporo wygrywaliśmy :multi: Może i były na ringach psy ładniej "owłosione" , ale on za to nadrabiał pięknie się wystawiając (co zresztą mamy napisane w niejednej karcie oceny:lol:)
    Demon jest Młodzieżowym Championem
    Championem Polski i Zwycięzcą Polski
    ma ponad 20 CWC i 4 CACIB-y, 5 BOG i wiele BOB, niestety nigdy nie dojechaliśmy na wystawę poza granice naszego kraju, no i na konkursy :oops:, czego baaardzo żałuję :roll:
    Teraz trochę się wystawialiśmy w weteranach i 4 razy zdobywał II BIS WET., między innymi na klubówce. Demonek ma już 12 lat, ale poza brakami w uzębieniu i siwizną na mordziatce jest w dobrej formie.

W między czasie dołączył do nas BINGO z Końskiego Raju/FCI/
    o: Int.Ch. IDOL z Końskiego Raju/FCI/
    m:Ch.Pl. VOLTA z Końskiego Raju/FCI/
    On też nie dawał sobie "w kaszę dmuchać" na ringach, ale niestety Binio lubi sobie dobrze zjeść, no i jak mu się przytyło, to teraz nie możemy schudnąć, więc przestaliśmy się wystawiać :oops:
    Ale jest
    Młodzieżowym Championem
    Młodzieżowym Zw. Klubu
    Championem Polski
    Teraz ma już 11 lat i żadnych oznak swojego wieku :lol:, co zresztą można zobaczyć na fotkach:grins:

No i jeszcze FABIA ZAMUNDA Hajan
    o: mój BINIO :D
    m: Ch.PL. GERA Amoza
    Fabinka niestety w wieku ok.2 lat bawiąc się wyłamała sobie p2, więc nie były jej dane wystawy :lookarou: Teraz ma 7 lat, ale charakter szczeniaka

Tak więc na chwilę obecną mam samo "starsze" pokolenie... :shiny:

• Posted

I jeszcze kilka archiwalnych ;). Zdjęcia są kiepskiej jakości:oops:, bo to skan starych, tradycyjnych fotek.

a tu Fabia na wakacjach ;)

Binio puszcza oczko do miłośników rasy;)

• 2 weeks later...
    • 4 months later...
    • 6 months later...