magda_f Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Witam, Mam 11 -letniego o. niemieckiego który ma zdiagnozowany zespół płuco-serca... Co właściwie robić a czego nie?? Dolegliwość ta nasila mu sie szczególnie na wiosnę i w lecie kiedy jest ciepło, w zimie nie ma objawów. Czy ktoś z was ma psa z podobną chorobą? :cry: Quote
asher Posted May 5, 2005 Posted May 5, 2005 Być może ja mam takiego psa :wink: Ale nie jestem pewna, bo kardiolog nigdy tego tak nie określił :wink: Moja Sabina ma nacieczenia (zrosty, prawdopodobnie po przebytym zapaleniu) na płucach, co zmniejsza ich wydolność, a to z kolei spowalnia pracę serca. Objawy to jakby duszenie się, charczenie i ogólnie brak witalności. Identycznie jak u twojego psa - ogromny wpływ na samopoczucie psicy ma pogoda. Sabina bierze leki - Spasmophen i Theospirex i chyba będzie je brała dożywotnio. Na poczatku dostawała jeszcze lek nasercowy - Olicard. Uzupełniamy też potas i magnes Asparginem, ale być może niebawem to odstawimy - zdecydują o tym wyniki badania krwi. Psica jest pod opieką kardiologa. Ostatnio byysmy w styczniu, teraz pójdziemy z wynikami i przy okazji na kontrolę. Generalnie da się z ta chorobą życ, więc jeśli twój piesek cierpi na to samo, to się nie martw na zapas :wink: Quote
Agnieszka76 Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Mój pies zaczął mieć dziwne objawy..od tygodnie gdzieś charczy, ale jest przy tym niesamowicie żywa, ma apetyt..poczekamy do końca tyg i idziemy do weta, ale jak myslicie, co to moze być? Jakie objawy miały Wasze psiaki? Quote
Recommended Posts