karola&gacek Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 znów zarosło tutaj... ajajaj :lol: nie umiem prowadzić wątku. Ostatnio jedyne co to byliśmy na bardzo długim spacerze z Draco i Chapsią od Mereven w Strzelcach Opolskich. I myślałam, że nie dotrwam do końca, ale jednak 13km bez zakwasów wyszło. Teraz trzeba skołować trasę 25km... Chyba przejdę się nad j.turawskie :D ale to na wiosnę. Zero zdjęć. Ni ma i nie będzie bo aparat wyzionął ducha i robi same białe zdjęcia... A pieniędzy na naprawe brak :( Ale zapraszamy do głosowania [darmowego] w bazarku http://www.dogomania.pl/threads/217513-G%C5%81OSUJEMY-!-fotoBazar-do-kalendarza-dogo!!!-do-03.12-g-23.00 spójrzcie co jest pod nr. 28 :) Quote
karola&gacek Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Estowa szkoda, że nie będzie was w Opolu :( Może uda się spotkać w przyszłym roku na obozie agi. Co u nas? Frisbujemy! 2 tyg temu został otwarty klub frisbee w Opolu, za darmo można przyjść, porzucać, pobiegać, poćwiczyć i słuchać rad na temat frisbee, wychowania i szkolenia :) Planuje też wystawy na sezon, zaczynamy w Opolu, później Łódź klubowa i może przy okazji CACIB, może Wrocław. Mamy już zaklepane seminarium agi w Będzinie w Agilife na kwiecień. Zlot pinczerów. I mam nadzieje, że w końcu na zawody dogtrekingowe pojedziemy. Myśle, że jeżeli zrobimy Championa PL to koniec z wystawami (no, może prócz klubowymi) i skupiam się na sporcie. Quote
kaja-gabi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Fajnie, żę ćwiczysz agility z taką kruszyną xD Quote
karola&gacek Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Dobra dobra już odkurzam :) Cześć starym znajomym i cześć nowym. Z Newsów tygodnia: Wczoraj (24.03) Draco miał urodzinki! Z tej okazji zapewne rozwalił mi smycz na spacerze. I zapraszam do obejrzenia filmików z bestyjkami Miniature Pinscher on Summertime Miniature Pinscher playing, Min Pin and Mix Na UFO Catch Contest (zawody dogfrisbee) wybieramy się bo nasi trenerzy z klubu będą startować i trzeba kibicować :)) Quote
BlackDream Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Odwiedziłam ten wątek już wcześniej, ale wcięło posty więc powtórzę... Draco jest przepiękny, jestem nim absolutnie zachwycona! :loveu: A Gacek to przy nim taka kruszynka, jest przeuroczy :loveu: Quote
ceris Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Witamy ponownie. Powtórzę za BlackDream, że byłam tu przed awarią i nie ma po tym śladu, ale rozpływam się nad urodą obu piesków. Draco i Gacuś są śliczni, ale powiem szczerze Gacek zawojował mnie bez reszty :lol:. Pozdrawiamy niedzielnie. Quote
karola&gacek Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 (edited) Hej nowym gościom w naszej galerii :) Miło się czyta wasze posty. Sandra Gacek zawsze miał zabójcze popędy :cool3: O Gacek i Draco mają pierwszych fanów :oops: To dodam newsów troche: -w ciągu ostatnich 2tyg wydałam na psy u weta 300zł i to jeszcze nie koniec (nie żebym się uskarżała tylko może ktoś uważa, że małe psy i kundelki to w ogóle nie chorują). Draco ma /chyba, nie zostało to 100% potwierdzone. Alergia to nie jest, może to niedokrwistość uszu/ grzyba na uszach, ale pierwszy lek nie pomógł go wyleczyć więc teraz mamy spróbować z maścią cynkową. Gacek ma uraz źrenicy i nie działa w pełni (nie może jej zwiększać i pomniejszać co utrudnia poprawne widzenie) i początek zaćmy. Na szczęście zaćma i zepsuta źrenica są na tym samym oku. Drugie oko jest w zupełnie zdrowe i Gacek nie ma żadnych problemów z poruszaniem się. Zrobiliśmy mu kontrolne badanie krwi i nerek, czekamy na wyniki. I jeszcze teraz znalazłam u niego tłuszczaka na piersi i dużego guza na łopatce :-( Zbliża się jeszcze czas czyszczenia kamienia nazębnego... Przypomne, że Gacek ma już prawie 10 lat więc takie problemy "to norma". -W ten weekend (14-15.04.12) byłam z Draco i Opolskim Klubem Dogfrisbee na LADC czyli Latającej Akademii Dog Chow Gliwice. Było zimno, padał deszcz, wiał silny wiatr tylko atmosfera rozgrzewała uczestników. Nasz początkujący klub jest o tyle nazdwyczajny ponieważ na 8 klubowiczów posiadamy tylko 2 bołdeły (w tym 6mies szczyla), a poza nimi są 2 kundelsony, 2 pinczery mini, pumi, dog niemiecki (taaaaak!) i shiba inu (z czego 1 BC i 1 kundelek startują w zawodach). Znacie różnorodniejszy klub? A po seminarium wiemy, że mamy 2 przyszłych mistrzów świata czyli przed pinczerem i kundelkiem. Reszta klubowiczów (w tym my) musi jeszcze włożyć dużo pracy. I jeżeli kiedyś mówiłam, że jestem z Draco na poziomie 1 w frisbee to teraz wiem, że jestem na -2. Ponieważ mamy poważny problem u podstaw podstawy ogólnie funkcjonowania. -a teraz odchorowuje seminarium i zaczynam myśleć o CACIB Opole które jest za 2tyg. Trzeba psa wykąpać, pomodlić się nad jego uszami źle załamanymi i dobrą pogodą (w zeszłym roku było upalnie, słońce i czyste niebo). A dla poprawy humoru i dla tych co nie czytają powyższego 2 zdjęcia. Pierwsze stare, z tej zimy. Paczka z karuska przyszła i Draco musiał sam ją otworzyć Drugie z wielkanocy, powiększyla nam się psia rodzina. Suczka Mania z Czech, podobno w typie szpica niemieckiego, ale ja się nie znam na tej grupie. Edited April 16, 2012 by karola&gacek Quote
Merenwen Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Mania z Wami mieszka?! :crazyeye: Ja bym na przykład chętnie obejrzała dracowe poczynania z deklem :cool3: Quote
ceris Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Przykro mi z powodu Gacusia :roll: oby zdrówko mu dopisywało. 10 lat dla takiego drobnego pieska, to nie to samo co u wielkopsa. Można powiedzieć, że Gacek jest w poważnym wieku, ale jak widać na filmikach werwy mu nie brakuje. Draco pracowity jest i pudełko wspaniałomyślnie rozpakował pańci :lol: Mani z kolei współczuję np. lipcowych temperatur. Quote
karola&gacek Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Tepes byłaś? Chyba nie w mojej grupie? Psów nie kojarze :) I "świetnie" to za wiele powiedziane. Sandra nie, Mania była tylko na święta. Może źle to napisałam- Mania jest psem mojego wujka, dlatego napisałam "psia rodzina". Jakbym ja sobie sprowadzała 3 psa i to w dodatku z Czech to napewno nie byłby to szpic:diabloti: A poczynań z deklem nie będzie dopóki nie zmienie swojego podejścia do psa. ceris Gacek jest energiczny, ale to już nie te lata na długie spacery dla niego. A Mani już teraz gorąco:p Quote
BlackDream Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Życzę dużo zdrowia Gacusiowi, dobrze, że energii mu mimio wszystko nie brakuje :-) Widzę, że z Draco aktywnie idziecie przez życie, fajnie. :smile: Quote
zmierzchnica Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Pinczery na majówce w akcji: to super wyszło :): samotny Gacuś, podczas gdy pańcia robiła z Draco równaj bodajże :D wzruszające zdjęcie ;) No, miło było! :) Dzięki za fajny festyn :) Quote
Izabela124. Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 https://dl.dropbox.com/u/9186601/Psiaki/festyn/DSC03496%20(Kopiowanie).JPG i Gacuś grzecznie czekał na Pańcię? Quote
karola&gacek Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 uf... tego upadku na szczęście nie ma :) Dzięki za foty, ukradne kiedyś do galerii Draco na fb (jeśli mogę:oops:) [quote name='Izabela124.']https://dl.dropbox.com/u/9186601/Psiaki/festyn/DSC03496 (Kopiowanie).JPG i Gacuś grzecznie czekał na Pańcię? Musiał bo ma ciężką smycz :evil_lol: Quote
zmierzchnica Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 jasne, bierz ile wlezie :D super Wam pokaz wyszedł, nie marudź! ;) Quote
Recommended Posts