agamika Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Wołga trafiła do schroniska 3 lipca br , podobno ma ok 5 lat, ale nie wiem.. mi się wydaje ze mniej :eviltong: ..... Sunia 2 lata była skazana sama na siebie , pomieszkiwała na działkach ,chowając się przed ludźmi . BYła lub były osoby które ja tam troszkę dokarmiały, jednak na tym ta pomoc się kończyła . Te zimy które tam przetrwała ... :-( .... Sunia oczywiście miewała szczeniaki , jeden miot na 100% zmarł , z drugim o którym wiadomo sunia trafiła do schroniska. Wołga z magazynku w którym miekszła ze sczeniakami groźnie powarkiwała na przechodzących czy na psy , ostrzegając, zeby nikt nie wazyłs ie zblizyc fdo jej maluszków . Psinki podrosły , trafiły do domków a Wołga została ... Sunia jak to dziki pies, ludziom nie ufa za grosz, boi sie przechopdzić przez drzwi , jak sie wystraszy potrafi sie ze smyczki wysmyknąc . Na szczęscie , Monika pośiweca jej codziennie czas i odkąd ja pamietam to warczace małe coś zza kraty zrobiła ogromne postepy . W poniedziałek była ze mna i AMiga na spacerku . Pierwszy raz nas widziała, ale szła bardzo ładnie . Ręki jednak sie juz bała, i dopiero po dłuzszej chwili dała mi sie bardzo delikatnie głaskać . Wołga jest śliczną niewielką sunią , która na pewno będzie uroczym kanapowcem, potrzebuje tylko odpowiednich ludzi . Kogoś kto nie bedzie oczekiwał, ze pies ma byc wdzięczny bo go wzieli i ma zlizywac im twarz na przywitanie od razu - tylko takich którzy bveda wiedziec ze na uczucie Wołgi trzeba sie napracowac. :p namiary moze narazie na mnie, bo musze dopyac, czy ktos chce zeby były na Nia ;) 889 628 346 gryzniakaga@wp.pl Quote
AMIGA Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Na tych zdjęciach wlaściwie nie widać jaka ona biewdna jest niepewna i wystraszona Quote
elmirka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Do czasu ewakuacji była w schronisku, teraz chyba jej nie ma. Najprawdopodobniej zwiała z jakiegoś DT ;( To była mistrzyni ucieczek... Quote
Recommended Posts