Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypominam, że Sportowy Klub Agility FORT organizuje w najbliższym czasie:

1. kurs agility dla psów początkujących - początek (spotkanie organizacyjne) 6 września o godzinie 9,00

2. zawody w ramch International Agility Link, które rozpoczynają się 6 września o godzinie 10,00

3. przedszkole dla szczeniąt z elementami agility - początek 13 września o godzinie 11,30

Szczegóły oraz przyjmowanie chętnych na www.fort.w.pl

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

Posted
Swietnie, tyle, ze my zaczynamy na wiosne!
A czemu, jeśli wolno spytać? Pewnie chodzi o stawy psa, ale przecież nie trzeba od początku skakać. Osobiście uważam, że im wcześniej, tym lepiej - mniej błedów, lepsza kondycja, doskonały wpływ na więż, zaufanie do przewodnika i właściwe relacje.
Robull, jak myslisz , czy filigranowy Rhodesian ma jakas szanse z Border Collie, czy Retriwerem?

Pytam serio.

Ludzie biegają w agility z różnymi psami, bo oprócz tego, że to sport, a więc i rywalizacja o miejsca na zawodach, to również wspaniała zabawa :)
Posted
Robull, jak myslisz , czy filigranowy Rhodesian ma jakas szanse z Border Collie, czy Retriwerem?

Pytam serio.

Ludzie biegają w agility z różnymi psami, bo oprócz tego, że to sport, a więc i rywalizacja o miejsca na zawodach, to również wspaniała zabawa :)

Hihihi, czyli, że nie ma! :lol:

A zaczynamy na wiosnę, bo obawiam się, że nie będę miała czasu na jesieni, poza tym Kenia podczas jesiennej słoty na 100% nie bedzie miała ochoty na skakanie! Już ja ją znam!

Juz teraz jak pada i jest mniej niz 15oC woli nie wychodzić z domu...

Posted

Oczyście, że nie ma :)

Bordery są pod tym względem naprawde wyjątkowe - szykość, zwrotność, skoczność no i ta ich niesamowita chęć do pracy! Konkurować z nimi w ich klasie (L) mogą nieliczni przedstawiciele innych ras, np. owczrki belgijskie. Potwierdzeniem tego jest procentowy udział borderów w Mistrzostwach Świata Agility, które praktycznie zostały przez tę rasę zdominowane. Ale to też nie jest tak, że wystarczy kupić sobie pierwszego lepszego bordera i już. Z boderami jest wiele problemów w agility: dysplazja, niektóre osobniki są przerośnięte, niektóre wolne, a jak już uda ci się wyszukać zdrowego suprszybkiego przedstawiciela tej rasy, to trzeba mieć bardzo duże doświadczenie i włożyć ogrom sił w pracę nad zapanowaniem nad taką błyskawicą. Dopiero wtedy można myśleć o prawdziwych sukcesach.

Tak więc osobiście nie namawiam do brania sobie na agility bordera osobie, która dopiero zaczyna przygodę z tym sportem. Lepiej robić to na początku z każdym innym psem, a zatem i z filigranowym rodezjanem :) Żałuj, że nie byłaś na naszym IAL - biegał rodezjan :D

Posted

PATIszon, z borderami nie masz szansy, ale ja biegam ze swoim cc i świetnie się przy tym bawimy. Na zawodach w Forcie udało nam się wygrać jumping :B-fly: , bo misio nie jest bardzo szybki, ale za to dokładny i np. nie mam problemów ze spontanicznym pokonywaniem przeszkód przez miśka. Mistrzami świata nigdy nie będziemy, ale na lokalnych zawodach nie jesteśmy skazani na ostatnie miejsca :lol: .

Robull- dzięki za bardzo fajne zawody :beerchug: żałujemy tylko, że nie dostaliśmy dyplomu dla upamiętnienia naszego sukcesu... Byliśmy gotowi nawet michę oddać w zamian za dyplom :bigcool:

Posted

Wy byliście gotowi? A pytałaś o zdanie Misia? :D

Wydaje mi się, że on bardziej ucieszył się z michy wypełnionej drobnym upominkiem od sponsora :wink:

Cieszę się niezmiernie, że się wam podobało, a podziękowania przekażę wszystkim z mojego klubu zaangażowanym w organizację tej imprezki :)

Posted

Robull, misio tez byl gotowy zamienic jedna z misek na dyplom- bo drobny upominek jedzeniowy szybko zginal w wielkiej paszczy jego :pepsi: a do tego musial oddac michy jamnisiowi naszemu, bo jego obiad nie miescil sie do nich :oops:

A bez dyplomu to nam nikt uwierzyc nie chce, ze i tym razem nie zebralismy samych dyskwalifikacji :bigcry:

Posted

Robull

nam tez sie podobalo :D

w koncu to pierwsze zaowdy na ktorych z heniusiem mielismy pierwsze miejsce :D mielibysmy dwa gdyby nie ten Wampir jeden ;P za szybki jest :P

my tez bysmy wymienili miseczke na dyplom :oops: nam tez nei wierza...

pozdrowka

Posted

Robull, może jeszcze da się druknąć coś na kompie i rozdać nam z wsteczną datą w Karczewie :cool3: byłoby extra i nawet miskę 1 za to oddamy- drugą sobie zostawimy i wygrawerujemy nasz triumf na niej :grins:

Posted

Ehh...ja tez chce!!

Ale i tak Wam jeszcze pokazemy :lol: :lol:

Moja borderowa panienka bedzie "chodzic" jak motorek :wink: 8)

Za 2 lata spotykamy sie na zawodach :lol:

• 5 years later...