Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to kochany Manfred, czyli Maniek, który obecnie jest "na wczasach" w Mokrym Nosku. Maniek jest przytulakiem, najbardziej lubi walić się na plecki i podawać brzuszek do głaskania. Został podjęty z ulicy, siedzi w boksie już od zeszłej zimy i ma serdecznie dość. Nudzi się , jak tygrys w ZOO. Znalazł sobie rozrywkę w postaci "rzucania garami", tzn. ciska miską i cieszy się niezmiernie z hałasu, jaki to wywołuje;-) Opiekunki w hotelu przestawiają go obecnie na zabawy piłeczką - z dużą mozliwością sukcesu:)
Wiek 6-7 lat, ale głowa wzciąż szalona i skora do zabawy. O agresji w ogóle nie ma mowy.
Manfreda pokazuje choć nie jest bezpośrednio naszy podopiecznym - jest raczej wynikiem współpracy między Fundacjami. Ale czy to ma jakieś znaczenie -"Wszystkie psy są nasze" ( nie wiem czy nie dotyczyło to dzieci, ale co to za róznica?).

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ziutka żyć daje, prosi o ogłoszenia. :eviltong:
Napiszcie, gdzie psiak przebywa i dane do kontaktu, tylko migusiem, bo mam masę roboty przrd rozpoczęciem roku. W miedzyczasie naskrobię. :p

Posted

tomcug napisał(a):
Ziutka żyć daje, prosi o ogłoszenia. :eviltong:
Napiszcie, gdzie psiak przebywa i dane do kontaktu, tylko migusiem, bo mam masę roboty przrd rozpoczęciem roku. W miedzyczasie naskrobię. :p

Psiak przebywa w hotelu "Mokry Nosek" w Teresinie.
Kontakt : 502-156-186 / fundacjanero@gmail.com
Monia wielkie dzięki :loveu:

Posted

Piękne foty. :loveu::loveu::loveu:
A jaki jest jego stosunek do innych psów, kotów, dzieci? Chyba kocha dzieciaki, jest na focie obok malucha. No i co tam jeszcze da się dobrego o nim powiedzieć to dorzućcie. Trzeba zachęcić potencjalny domek. :lol:

Posted

Tomcug...to jest tekst jaki dostałyśmy dzisiaj z hotelu na temat Mańka :

Manieczek jest slodką, wielką puchatą kulką. NIe zwaraca wlasciwie uwagi na inne psy, nawet takie ktore chca go przekonac ze sa wazniejsze.
Ulubiona zabawa to tak jak mowilyscie rzucanie garami :) chociaz pileczka tez wydaje sie byc w zastepstwie calkiem interesujaca... tylko halasu nie robi :)
Przyznam sie, ze ONki to nie jest moja ulubiona rasa, ale Maniutek rozlozyl mnie na lopatki swoja slodycza :)
Sa tez jednak jakies zmory z Mankowej przeszlosci. Wydaje sie, ze np zaplatanie sie w smycz moze spowodowac wpadniecie w lekka panike. Dlatego Maniek potrzebuje lagodnego i cieplego wlasciciela, ktory bedzie mial czas na mizianie brzuszka, i wieczne przytulanie tego wielkiego pluszowego misia.
Wydaje mi sie, ze kompletnym nieporozumieniem bylby twardy i halasliwy wlasciciel.

Posted

Można się było tego spodziewać - już dwie osoby zadeklarowały chęć adopcji - a pies jest jeden.
Jedna pani pisze z Podkowy Leśnej, i drugi dom - z Gostomia koło Nowego Miasta
Szukamy kogos na wizyty przedadopcyjne?