Mika31 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 :lol::loveu:cudowne foty miło patrzeć na całe stado Amik wygląda cudownie Quote
Isadora7 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 No to nam ucztę zdjęciową zaserwowałaś :lol: A ta pierwsza fota jaka całuśna Quote
yunona Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Cudne te Twoje łobuziaczki i widać, że Amik zadomowiony na całego. A to zdjęcie całuśne (jak napisała Isadora) jest cudowne.:multi: Ja tylko jeszcze takiego zdjęcia nie mam i chyba nie będę miała:shake:, bo jak mówię Harutkowi, żeby dał buziaczka Ferci i on podchodzi, to ruda małpa na niego warczy!:mad: Ale zasłużył sobie bo jej uszeczka pogryzł niedawno,a jamniki pamiętliwe.:p Ściskamy w pasie każdego jamniora :loveu:. Quote
bianka0 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Tak, prawdziwa uczta dla oczu :evil_lol: Czy Wy zawsze trafiacie na odpowiednie imię, nie mylicie ich ? Teraz mam tylko dwie dziewczynki podobne do siebie Tinkę i Polcię. Ale bardzo często mylimy się z mężem, musimy się przyglądać która to z nich. Zastanawialiśmy się jak sobie przy sześciu podobnych dajecie radę z rozpoznawaniem. :diabloti: Quote
Isadora7 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 werenn napisał(a):e tam, czarnego nie mylą :-) :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
bianka0 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 werenn napisał(a):e tam, czarnego nie mylą :-) Czarny jest siódmy.:diabloti: Quote
Kar0la Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Mika31 napisał(a)::cool3:w ciemności każdy jamnik taki sam Zwłaszcza pod kołdrą. :evil_lol: Elu pozrawiam serdecznie.:loveu: Zdjęcia jak zawsze super. Buziaki dla jamnisiów. Quote
skallska Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 A ja mam pytanko odnośnie życia w stadzie. Mam jednego jamniora 9-letniego-jedynaka ;) Zastanawiałam się nad 2 jamniorem, ale... Jak Wy to robicie, że chłopaki się nie gryzą?? Tylko panuje harmonia i miłość hi hi. Boję się że mój łobuz nie zaakceptuje 2 chłopaka w domku. Pozdrawiam Quote
yunona Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 skallska napisał(a):A ja mam pytanko odnośnie życia w stadzie. Mam jednego jamniora 9-letniego-jedynaka ;) Zastanawiałam się nad 2 jamniorem, ale... Jak Wy to robicie, że chłopaki się nie gryzą?? Tylko panuje harmonia i miłość hi hi. Boję się że mój łobuz nie zaakceptuje 2 chłopaka w domku. Pozdrawiam Początki zawsze są trudne, ale może wziąć dziewczynkę wysterylizowaną , chyba ,że Twoje chłopię już ciachnięte.:lol: Quote
Mika31 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 ciociu różnie bywa Kacperek za tm od razu zaakceptował Maksa a Maks jak adoptowaliśmy Pika było ciężko ale teraz żyją w harmonii no czasami mają burkliwe dni Quote
JamniczaRodzina. Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Witamy u nas zadymy jeśli się zdażają to bardzo żadko naogól jak dostają jakieś smaczki jeden gdzieś porzuci ukradnie drugiemu.Karolciu dzięki za pozdrowienia:loveu: Quote
Mika31 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 u nas są o misia zawsze chcą tego co ma drugi czasem o jedzenie no i o wyjazdy z Pikiem do weta jak wraca pachnie inaczej i Maks dostaje szału i Pik musi być kąpany po wizycie:shake: Quote
skallska Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 yunona napisał(a):Początki zawsze są trudne, ale może wziąć dziewczynkę wysterylizowaną , chyba ,że Twoje chłopię już ciachnięte.:lol: Zdaje sobie sprawę, że poczatki będą trudne. Klejnocików juz nie ma, ale wolałabym chyba chłopczyka;) Nie mam doswiadczenia z panienkami- sukienki, biżu, kosmetyki ;) Chłopaki są "łatwiejsze"-piłeczka piszcząca, tarzanie w trawie i spanie pod kołdrą :) Quote
Isadora7 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 skallska napisał(a):A ja mam pytanko odnośnie życia w stadzie. Mam jednego jamniora 9-letniego-jedynaka ;) Zastanawiałam się nad 2 jamniorem, ale... Jak Wy to robicie, że chłopaki się nie gryzą?? Tylko panuje harmonia i miłość hi hi. Boję się że mój łobuz nie zaakceptuje 2 chłopaka w domku. Pozdrawiam skallska napisał(a):Zdaje sobie sprawę, że poczatki będą trudne. Klejnocików juz nie ma, ale wolałabym chyba chłopczyka;) Nie mam doswiadczenia z panienkami- sukienki, biżu, kosmetyki ;) Chłopaki są "łatwiejsze"-piłeczka piszcząca, tarzanie w trawie i spanie pod kołdrą :) Miałam zawsze chłopczyków. Brałam na tyczmas początkowo również chłopczyków. Ale okazało się że bardzo dominowały Rambiego. No to brałam już tylko dziewczynki. Dorastałam w tym czasie do drugiego jamniora. Już dziewczynki "przećwiczyłam" na tymczasach. I nastała w grudniu 2008 Ruda. I teraz dopiero zaczęłam się uczyć dziewczynek (tymczaski bywały do miesiaca). Potem nastąpił "wypadek przy pracy". Wzięłam na tymczas Gangę i.... nie byłam w stanie podnieść reki do ogłoszeń dla niej. Została jako trzecia. Teraz się dziwie ze bałam się dziewczynki brać :) mało tego nie wyobrażam sobie miec tylko jednego jamnika. Quote
skallska Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Nigdy nie myslałam o 2 psie, ale trafiłam przez przypadek na wasze forum i wsiąkłam. Podziwiam was wszystkie raz za pomoc jakiej udzielacie psiakom, dwa za to, że macie w domach takie liczne stadka. Marzy mi się takie szczęsliwe stado jak u Jamniczej rodziny...Na razie dojrzewam do drugiego jamniora ;) Pozdrawiam serdecznie Quote
JamniczaRodzina. Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Jamnicza rodzina też zaczynała od jednego jamnisia potem były dwa trzy a tera jest szczęśliwa siódemka:p Quote
Isadora7 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 skallska napisał(a):Nigdy nie myslałam o 2 psie, ale trafiłam przez przypadek na wasze forum i wsiąkłam. Podziwiam was wszystkie raz za pomoc jakiej udzielacie psiakom, dwa za to, że macie w domach takie liczne stadka. Marzy mi się takie szczęsliwe stado jak u Jamniczej rodziny...Na razie dojrzewam do drugiego jamniora ;) Pozdrawiam serdecznie Z całego serca życzę Tobie abyś się jak najszybciej "dojamniczyła" JamniczaRodzina. napisał(a):Jamnicza rodzina też zaczynała od jednego jamnisia potem były dwa trzy a tera jest szczęśliwa siódemka:p No siódemka to istotnie magiczna i szczęsliwa liczba. Quote
Mika31 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 ja też chce taką siódemke może kiedyś się uda Quote
JamniczaRodzina. Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Miko ja parę lat temu byłam w warsztacie produkującym rzeczy drewniane do ogrodu i tam żona właściciela miała 5 jamników dlugowose szorśtki i gładkie i ja wtedy też tak pomyślałam jak ja bym chciała mieć tyle jamników :evil_lol:więc może i Twoje marzenie się spełni.:lol: Quote
Mika31 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 jak tz wróci do kraju za 2 lata mam nadzieje na stałe i kupimy dom to zamienie go w zoo Quote
JamniczaRodzina. Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Nowa dostawa wieści z jamniczego stada. Biuletyn letni :) Tośka miała wczoraj małą operację usuwania tłuszczaka. Reszta demoluje trawnik, kopie doły i niemiłosiernie szczekają :) Tośka ma wiernych opiekunów, Bazyla i Amika Amik, wygodnicki jamniko-basset :) posiłki tylko w łóżku :) Trzej muszkieterowie Gustaw , Bazyli i Kacper Gustaw w pracy Tośka po zabiegu Quote
bianka0 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ale pięknie, brązowo i wrzosowo :lol: Quote
Recommended Posts