Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale tłok jamniczy aż miło popatrzeć:loveu: Widać, że Amiczek zadowolony , towarzystwo zintegrowane. Czy robisz im co tydzień grila i piwko?:eviltong::evil_lol:

Posted

Dzisiaj Tolek miał zdjęty kamień nazębny i wyrwany ząb trzonowy. Powoli się wybudza, pilnuje go Bazyli. Zabraliśmy na oględziny Amika. Wystraszył się biedak bo podczas jazdy piszczał cały czas, szczekał na psy które szły po chodniku, ogólnie śpiewał arie operowe w samochodzie. W stronę do weta wspomagał go Tolek. Ludzie patrzyli się zdziwieni co tak wyje :)
Amika niestety czeka mała operacja, bo ma raka dolnej powieki. Od kiedy przyjechaliśmy do domu Amik jest w 7 niebie, chyba myślał że zostawimy go w tej lecznicy.

Posted

Tak to jest z tymi starszymi psiakami. Jeden się goi, drugi jest zapisany w kolejce do zabiegu :shake:
Nie wiem co jest z tymi zębami. Moje systematycznie mają podawane przysmaki czyszczące zęby, a i tak w kolejce do oczyszczania jest Goliat i Tuptuś.
Pozostałe też mają czyszczone przy okazji innych zabiegów.

Posted

bianka0 napisał(a):
Tak to jest z tymi starszymi psiakami. Jeden się goi, drugi jest zapisany w kolejce do zabiegu :shake:
Nie wiem co jest z tymi zębami. Moje systematycznie mają podawane przysmaki czyszczące zęby, a i tak w kolejce do oczyszczania jest Goliat i Tuptuś.
Pozostałe też mają czyszczone przy okazji innych zabiegów.

Na którymś z watków jamniczych (Napoleona/Rulona ) pisałam, że moje nie mają kamienia. Ja używam do celów spożywczych wodę z filtra osmotycznego. Są dwa rodzaje wody z tego filtra- jedna prawie krystalicznie czystą z zawartością ok. 30% pierwiastków niezbędnych do życia czyli wapnia, magnezu ,potasu i sodu, którą używa się głównie do gotowania , a druga mineralizowana o składzie prawie identycznym jak woda Zywiec. Filtr mam od 15 lat i sama też nie mam kamienia. Zaletą filtra jest , że mam jej tyle ile chcę, piję prosto z kranika (zatrzymuje bakterie, wirusy i np. amebę czy jaja pasożytów takich jak glista itp.) a koszt jest niższy niż bym kupowała Żywca , targała i te plastikowe opakowanka (szczególnie nie wskazane latem). Nie jest to wielki koszt , bo można kupić za przeciętną pensję i mieć latami i tylko regularnie wymieniać wkłady. Pokutuje jeszcze mit, że woda jest za miękka i kardiologicznie jest to nie ok., ale jest to nieprawda. bo nie jest to woda destylowana i zawiera mikroelementy wapń i magnez, które utwardzają wodę. Czajnik kupiony parę lat temu nie był nigdy myty bo nie ma osadu (tzw. kmienia). Dla porównania w kranówie jest ok. 250-300 mg/l wapnia a w oryg. wodzie Żywiec 8,15mg/l a z osmotycznego min. 15mg/l.
Z wody organizm ludzki przyswaja ok. 1-3% mikroelementów a ok. 98% z żarełka. Polecam.:lol: Poza tym najnowsze doniesienia lekarzy i naukowców polecają picie jak najczystszej wody(niskomineralnej), bo tylko taka łatwo usuwa z organizmu toksyny i produkty przemiany materii.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

I cio? Po świętach towarzystwo jamnicze tak się rozleniwiło, że nic nie piszu i nie fotkuju? Elizabeth błagamy o fajne zdjątka z pleneru, macie taki piękny! I jak tam ostatni syneczek Amik?

• 1 month later...