Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za offa, ale bardzo Was proszę o pomoc dla małej psiej babulinki Etiopii, która od wielu lat mieszka w orzechowskim schronisku. :modla: Sprawmy aby ona nie musiała umrzeć w schronie. :-( Szukamy dla niej przede wszystkim domu stałego. Sunia ma zarezerwowany domowy hotelik, ale brakuje deklaracji. :-( Bardzo prosimy o dobry dom dla Etiopii lub wsparcie na hotelik, każda, nawet najmniejsza kwota się liczy. Bardzo prosimy... :modla:

http://www.dogomania.pl/forum/thread...chronie-na-dom-(

Posted

Przepraszam za offa, ale bardzo Was proszę o pomoc dla małej psiej babulinki Etiopii, która od wielu lat mieszka w orzechowskim schronisku. :modla: Sprawmy aby ona nie musiała umrzeć w schronie. :-( Szukamy dla niej przede wszystkim domu stałego. Sunia ma zarezerwowany domowy hotelik, ale brakuje deklaracji. :-( Bardzo prosimy o dobry dom dla Etiopii lub wsparcie na hotelik, każda, nawet najmniejsza kwota się liczy. Bardzo prosimy... :modla:

http://www.dogomania.pl/forum/thread...chronie-na-dom-(

Posted

Byliśmy dzisiaj na SGGW na badaniach kardiologicznych w ramach pracy badawczej. Zachowanie 5 członków jamniczej rodziny można ocenić jako sajgon. Dr powiedziała że takiego Meksyku to ona jeszcze nie miała. W poczekalni szczekały, warczały. Ludzie otwierali gabinety i patrzyli co się dzieje.
Kacper pogryzł się z Tolkiem, 2 razy. Tolek skakał po krzesłach, chciał dostać się na biurko. W trakcie badania cały czas warczał. Bazyli siedział na podłodze i przyglądał się na całą akcję. Gustaw zakochał się w labradorce która przyszła na RTG. Przez 2 godziny stał pod drzwiami i skwierczał żeby go do niej wypuścic. A na koniec Kubuś nie chciał oddać krwi, szarpał się. Trzeba było wzywać posiłki. Przyszedł pan i w końcu pobrał mu krew z tylnej łapy. Trudno jest ogarnąć 5 psow jednocześnie. Po powrocie do domu wszyscy padki jakby byli po spacerze 10 km. Teraz czekamy na wyniki :)

Prawdziwa natura ADHD Tolka

Gustaw

Posted

No to rzeczywiście musiało być "wesoło", nie zazdroszczę:eviltong:....
Ja jak jade i biorę dwójkę, to juz jest ponad stan, a co dopiero jechać z piątką (ja cię" - jakby to powiedziała Amelka;))
Teraz najważniejsze, żeby wyniki były ok, bo przecież to najważniejsze!!!

Pamiętam, jak chcieliśmy pobrać kolejny raz krew Maxiowi (przed kastracją)... nie uwierzysz Eluś, ale we czwórkę nie okiełznaliśmy Gościa... kilka razy zerwał namordnik, rzucał się, prawie ugryzł wetkę, a w końcu tak się spiął, że aż zsiniał Mu jęzorek:shake:... napędził wszystkim strachu i tym to sposobem za kilka dni musieliśmy jechać drugi raz...
Maxymilian to chyba typowy facet - jeszcze się Go nie dotknie, a już wszyscy w poczekalni myślą, że chop żywcem obdzierany ze skóry:diabloti:

Posted

Ha, ha, popłakałam się ze śmiechu ;) , bohaterzy:evil_lol: :diabloti:. No cóż, jak ja szłam do lekarza, obojętnie jakiego, też stresowałam się :eviltong::diabloti: . Najważniejsze, żeby towarzystwo było zdrowe. :multi:

Posted

A zapomniałam jeszcze o tym, że podczas naszego pobytu byli tam studenci. Trochę się kręcili i któryś z nich musiał wypuścić Bazyla i Gustawa. Okazało się że biegały po klinice a ci którzy ich wypuścili ganiali ich po korytarzach. Zauważyłam to dopiero kiedy ktoś otworzył drzwi i przeprosił za to że uciekły, a zaraz za nim weszły 2 dziewczyny które niosły uciekinierów.

Posted

Dziękujemy za życzenia :) Dzisiaj mijają 3 lata od kiedy Amik jest u nas :cool3: Trzeba przyznać, że od rana ma szampański nastrój. Dostał z tej okazji swój ulubiony przysmak - rurkę . Reszta podekscytowana drzewem w domu, już raczyły z niego skorzystać :angryy:

Posted

Jamniorki zawczasu podlały choinkę , bo pewnie inni zapomną podlać :eviltong::diabloti:. Ja tak mam ochrzczony kwiatek stojący na podłodze. Niestety nic, co przypomina drzewko nie powinno się znaleźć w zasięgu uniesionej tylniej nogi naszych łobuziaków :evil_lol:.

Najszczersze Świąteczne Życzenia od czarodziejów