JamniczaRodzina. Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Coraz lepiej Aniu wczoraj jak zobaczył ,że córka szykuje kroplówke to uciekł z legowiska i niechciał wrócić.Problem jest tylko z jedzeniem karm specjalistycznych suchego wogóle nietyka puszki miksujemy i karmię strzykawą setką zupelnie jak bym małą dzidzię w domu miała :diabloti: Quote
AnkaG Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Ech ja mam bardzo chorą Kajcię - wątroba i stan zapalny w mózgu. I muszę dawać specjalny syrop 3 razy dziennie strzykawką - ale pluuuuuje. :) No fajnie, że lepiej :) Quote
JamniczaRodzina. Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 On też jest specjalista od plucia :-) Aniu a ile lat ma Kajcia ? Quote
AnkaG Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 W lutym skończy 13 - nie jest bardzo stara ale chorowita. Ale wiesz jak syrop się lepi do sznaucerzej brody... maaasakra Teraz chodzimy do neurologa. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='JamniczaRodzina.']Coraz lepiej Aniu wczoraj jak zobaczył ,że córka szykuje kroplówke to uciekł z legowiska i niechciał wrócić.Problem jest tylko z jedzeniem karm specjalistycznych suchego wogóle nietyka puszki miksujemy i karmię strzykawą setką zupelnie jak bym małą dzidzię w domu miała :diabloti:[/QUOTE] No proszę, jaki sprytny i inteligentny Amisiek;) Elu, zamiast dzidzi masz w domu dziadzię:eviltong: Quote
Isadora7 Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='JamniczaRodzina.']Coraz lepiej Aniu wczoraj jak zobaczył ,że córka szykuje kroplówke to uciekł z legowiska i niechciał wrócić.Problem jest tylko z jedzeniem karm specjalistycznych suchego wogóle nietyka puszki miksujemy i karmię strzykawą setką zupelnie jak bym małą dzidzię w domu miała :diabloti:[/QUOTE] No ta ucieczka to dobrze rokuje. Quote
anica Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Amisiu, zdrowiej nam maluszku, zdrowiej :) a tego karmienia... to współczuję Elu, też tak miałam z Kajusią.... dosłownie walka o każdy kęs.... Quote
Celina12 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 U nas dobrze,że Pirkowi zasmakowała dietetyczna karma....trzymamy kciuki za dzidzię Amisia. Quote
pajda67 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 I my trzymamy kciukasy za zdrowie Amisia.:lol: Quote
anica Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Tak... tylko zaglądam z ciepłymi myślami:glaszcze: Quote
JamniczaRodzina. Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Dziękujemy za odwiedzinki :loveu:. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 I ja zaglądam zostawiając mizianka dla całej Gromadki, a dla Amisia dodatkowo ciepłe uściski:) Quote
Isadora7 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 na dobranoc sobie zaglądamy i pozdrawiamy Quote
yunona Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 I czarodzieje wpadli poczarować :eviltong: dla zdrowotności Amika :p:multi: Quote
anica Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Czarujcie, Czarodzieje :)... a my przesyłamy wszystkie dobre myśli :) Quote
JamniczaRodzina. Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 Bardzo dziękujemy przydadzą się wyniki krwi nieciekawe . A w piątek jedziemy grupowo tylko 2 się nie załapało na badanie serducha. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='JamniczaRodzina.']Bardzo dziękujemy przydadzą się wyniki krwi nieciekawe . A w piątek jedziemy grupowo tylko 2 się nie załapało na badanie serducha.[/QUOTE] No to niewesołe wieści... Oby badania serduszek wyszły dobrze... Trzymamy kciuki za Was całą naszą Psio-Kocio-ludzką Rodzinką:)!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
anica Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='JamniczaRodzina.']Bardzo dziękujemy przydadzą się wyniki krwi nieciekawe . A w piątek jedziemy grupowo tylko 2 się nie załapało na badanie serducha.[/QUOTE],,,, Eluś pisz! pisz kochana jakie są wyniki! ja przesyłam wszystkie dobre myśli do Was :) Quote
yunona Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 O Amika pytamy i na bazarek zapraszamy !. Napisz Elu jak tam nasz najstarszy się miewa i co wyszło z badań? http://www.dogomania.pl/forum/threads/249475-Myd%C5%82o-szyd%C5%82o-i-powid%C5%82o-Na-pomoc-jamnikom-do-31-12-2013-godz-22-00 Quote
JamniczaRodzina. Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Dziękujemy za odwiedziny :) Wyniki Amika się zmieniły. Spadł mu mocznik i kreatynina ale za to ALAT i ASPAT znacznie się podniosły ( z 200 na 600), i enzym dehydrogenaza glutaminianowa (mówi o uszkodzeniu wątroby) z 80 skoczył na 150 :( Czekają nas znowu kroplówki i dalsze trzymanie kciuków. Dziadek wybrzydza, nie chce jeść karmy leczniczej. Zakrada się do spiżarni chce podprowadzać surowe ziemniaki, kapustę, marchewkę :) Stoi pod lodówką i płacze. Trzeba będzie pomyśleć o diecie domowej ale będzie to bardzo ciężkie bo Amik nie bardzo może jeść mięso. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Ojej, biedny Amiczek... Ale ja miałam podobnie z Sarunią, Ona kompletnie nie chciała jeść "nieludzkiego" jedzenia... najchętniej zasiadała z nami do stołu, wtedy wszystko było mniam-mniam :) Quote
anica Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Jasne że będziemy trzymać kciuki!... ostatnio często( tu na dogo...i dwoje psów sąsiadów) spotykam się z chorą wątrobą ,dlaczego tyle psów ma ten problem? czy to chodzi o karmę?.... na szczęście w wielu przypadkach leczenie i dieta pomaga.... Zdrowiej nam Amisiu, maleńki:glaszcze: Quote
AnkaG Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Jamnicze - ja jestem po dogłęęębnym szukaniu informacji na temat chorej wątroby. Tu na dogo znalazłam radę w sprawie karmienia. Pies chory na encefalopatię wątrobową (toksyny z watroby zatruwają centralny układ nerwowy, wątroba źle pracuje) może jeść mieszankę: gotowane buraki, ziemniaki i niedużo jabłka (bez skóry) - mieli się to razem i daje. Ja teraz tak karmię (plus karma Hilss dla wątrobowców). To nie porady w stylu jedna ciocia drugiej cioci tylko żywienie wg neurologa z Warszawy. Ja teraz też z Kajcią chodzę do neurologa i z nim skonsultowałam temat zanim zaczęłam dawać te buraki z ziemniakami. Quote
Recommended Posts