Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coraz lepiej Aniu wczoraj jak zobaczył ,że córka szykuje kroplówke to uciekł z legowiska i niechciał wrócić.Problem jest tylko z jedzeniem karm specjalistycznych suchego wogóle nietyka puszki miksujemy i karmię strzykawą setką zupelnie jak bym małą dzidzię w domu miała :diabloti:

Posted

Ech ja mam bardzo chorą Kajcię - wątroba i stan zapalny w mózgu. I muszę dawać specjalny syrop 3 razy dziennie strzykawką - ale pluuuuuje. :)
No fajnie, że lepiej :)

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Coraz lepiej Aniu wczoraj jak zobaczył ,że córka szykuje kroplówke to uciekł z legowiska i niechciał wrócić.Problem jest tylko z jedzeniem karm specjalistycznych suchego wogóle nietyka puszki miksujemy i karmię strzykawą setką zupelnie jak bym małą dzidzię w domu miała :diabloti:[/QUOTE]

No proszę, jaki sprytny i inteligentny Amisiek;)
Elu, zamiast dzidzi masz w domu dziadzię:eviltong:

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Coraz lepiej Aniu wczoraj jak zobaczył ,że córka szykuje kroplówke to uciekł z legowiska i niechciał wrócić.Problem jest tylko z jedzeniem karm specjalistycznych suchego wogóle nietyka puszki miksujemy i karmię strzykawą setką zupelnie jak bym małą dzidzię w domu miała :diabloti:[/QUOTE]

No ta ucieczka to dobrze rokuje.

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Bardzo dziękujemy przydadzą się wyniki krwi nieciekawe . A w piątek jedziemy grupowo tylko 2 się nie załapało na badanie serducha.[/QUOTE]

No to niewesołe wieści...
Oby badania serduszek wyszły dobrze...
Trzymamy kciuki za Was całą naszą Psio-Kocio-ludzką Rodzinką:)!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Bardzo dziękujemy przydadzą się wyniki krwi nieciekawe . A w piątek jedziemy grupowo tylko 2 się nie załapało na badanie serducha.[/QUOTE],,,, Eluś pisz! pisz kochana jakie są wyniki! ja przesyłam wszystkie dobre myśli do Was :)

Posted

Dziękujemy za odwiedziny :) Wyniki Amika się zmieniły. Spadł mu mocznik i kreatynina ale za to ALAT i ASPAT znacznie się podniosły ( z 200 na 600), i enzym dehydrogenaza glutaminianowa (mówi o uszkodzeniu wątroby) z 80 skoczył na 150 :( Czekają nas znowu kroplówki i dalsze trzymanie kciuków. Dziadek wybrzydza, nie chce jeść karmy leczniczej. Zakrada się do spiżarni chce podprowadzać surowe ziemniaki, kapustę, marchewkę :) Stoi pod lodówką i płacze. Trzeba będzie pomyśleć o diecie domowej ale będzie to bardzo ciężkie bo Amik nie bardzo może jeść mięso.

Posted

Jasne że będziemy trzymać kciuki!... ostatnio często( tu na dogo...i dwoje psów sąsiadów) spotykam się z chorą wątrobą ,dlaczego tyle psów ma ten problem? czy to chodzi o karmę?.... na szczęście w wielu przypadkach leczenie i dieta pomaga....
Zdrowiej nam Amisiu, maleńki:glaszcze:

Posted

Jamnicze - ja jestem po dogłęęębnym szukaniu informacji na temat chorej wątroby.
Tu na dogo znalazłam radę w sprawie karmienia. Pies chory na encefalopatię wątrobową (toksyny z watroby zatruwają centralny układ nerwowy, wątroba źle pracuje) może jeść mieszankę: gotowane buraki, ziemniaki i niedużo jabłka (bez skóry) - mieli się to razem i daje. Ja teraz tak karmię (plus karma Hilss dla wątrobowców).
To nie porady w stylu jedna ciocia drugiej cioci tylko żywienie wg neurologa z Warszawy. Ja teraz też z Kajcią chodzę do neurologa i z nim skonsultowałam temat zanim zaczęłam dawać te buraki z ziemniakami.