Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saba szuka domu. Jest śliczną bokserką, ma 2 lata. Nie widać tego na zdjęciu ponieważ jest niedożywiona od małego. Nie lubi sama zostawać w domu. Była już w dwóch domach, ale trafiła do hotelu. Jest radosna. Obecnie przebywa w hotelu ranczo. Nie wiem za dużo za to mam zdjęcia. Asia może napisze więcej.

Posted

[quote name='agnest']Saba szuka domu. Jest śliczną bokserką, ma 2 lata. Nie widać tego na zdjęciu ponieważ jest niedożywiona od małego. Nie lubi sama zostawać w domu. Była już w dwóch domach, ale trafiła do hotelu. Jest radosna. Obecnie przebywa w hotelu ranczo. Nie wiem za dużo za to mam zdjęcia. Asia może napisze więcej.

Sabcia jest słodka i radosna. Pomimo tylu przykrych przezyc ma całkowite zaufanie do człowieka. Jest zarłokiem. Wczoraj, gdy siedziałam przy stole spała mi na kolanach. Czułam , że wreszcie może spokojnie odpoczywac. Jej pierwszy "Pan" tłukł ją kijem. Trfiła do schroniska. Za to dugi "Pan" rzucał nią o scianę za każde przewinienie. A wiem to z pierwszej ręki, ponieważ żona tego pana o tym opowiedziała. Po Werze jest to drugi pies, którego wzieto ze schroniska i pozbyto się go. Masakra....
Sabcia potzrebuje Pana, który zrozumie jej przeszłoś, da jej czas na przystosowanie do nowych warunków. Potrzebny jej czas na zaufanie , na poczucie, że tym razem nic złego jej nic nie spotka. Nie będę ukrywała jej wad, bo nie chcę , by kolejny właściciel porzucił ją przez nie. Teraz brudzi trochę w domu, ale jest to normalne dla psów z taką przeszłóścia i dla psów , które mieszkały w kojcu. Można tego oduczyc, ale trzeba zdawac sobie z tego sprawę, że najpierw trzeba dac jej poczucie stabilizacji, a później zając sie oduczaniem złych nawyków. Muszę dodac, że miomo, że jest bardzo chudziutka -sierśc ma jak jedwab.
Sabcia-chuda slicznotka:multi:

Posted

Matko moja....
Agnest dzięki za podesłanie wątku.
Poproszę żeby wstawiono ją na stronę Fundacji SOS Bokserom.
Jest cudowna, oczywiście... mój pręgowany ideał :oops:
tych ******** bym zatłukła... szkoda, że na razie nie możemy im nic zrobić.
Tylko DS poszukiwany? Rozumiem, że mała teraz w domu jest?
Jak oni mogli boksera w kojcu trzymać...:angryy::angryy:

Posted

[quote name='amalamutka']Sabcia jest słodka i radosna. Pomimo tylu przykrych przezyc ma całkowite zaufanie do człowieka. Jest zarłokiem. Wczoraj, gdy siedziałam przy stole spała mi na kolanach. Czułam , że wreszcie może spokojnie odpoczywac. Jej pierwszy "Pan" tłukł ją kijem. Trfiła do schroniska. Za to dugi "Pan" rzucał nią o scianę za każde przewinienie. A wiem to z pierwszej ręki, ponieważ żona tego pana o tym opowiedziała. Po Werze jest to drugi pies, którego wzieto ze schroniska i pozbyto się go. Masakra....
Sabcia potzrebuje Pana, który zrozumie jej przeszłoś, da jej czas na przystosowanie do nowych warunków. Potrzebny jej czas na zaufanie , na poczucie, że tym razem nic złego jej nic nie spotka. Nie będę ukrywała jej wad, bo nie chcę , by kolejny właściciel porzucił ją przez nie. Teraz brudzi trochę w domu, ale jest to normalne dla psów z taką przeszłóścia i dla psów , które mieszkały w kojcu. Można tego oduczyc, ale trzeba zdawac sobie z tego sprawę, że najpierw trzeba dac jej poczucie stabilizacji, a później zając sie oduczaniem złych nawyków. Muszę dodac, że miomo, że jest bardzo chudziutka -sierśc ma jak jedwab.
Sabcia-chuda slicznotka:multi:
:-(
Saba jest wyjatkowym pieskiem, który potrzebuje duzo milosci. Choc tyle przeszla w zyciu nadal ufa ludziom. Potrzebuje wlasciciela, ktory bedzie z nia spedzial duzo czasu na zabawie i pieszczotach.;) Wczoraj spalam z saba w lózku a ona przytulila sie do mnie i leciutko podchrapywala. Ona jest bardzo pieknym psem i lubi sie bawic. Saba ma 2 lata, a wyglada jak by miala z 8 miesiecy ten pies tyle przezyl w 2 lata trzeba jej pomóc i znaleźc szybko domek w, ktorym bedzie sie czula bezpieczna i kochana.

Pomóżcie znaleźc Sabie domek

Posted

Potrzebuje kilka informacji, żeby ogłosic sunie na stronie.
Stosunek do ludzi, psów, kotów i innych zwierząt
Czy w sytuacjach nei pewnych zachowuje się agresywnie itp..
Jak najwięcej informacji.
No i podstawa - kontakt w sprawie adopcji! :)

Posted

Soema z tą czystością to nie będzie tak chop siup. Ona brudzi chyba ze strachu. Ale nie chcę się wypowiadać na 100 % bo nie mam takiej wiedzy. Amalamutka ma ją u siebie i wie duuużo więcej o psach.

Posted

do góry maleńka. Soema sorki ale ja nie wszędzie mam dostęp do dogo, bo mi wywala nagminnie, dlatego raz wątkiem raz mailem. Przepraszam za bałagan

Posted

Jaka tu cisza....
Czy Saba szuka nadal domu? Do Fundacji zgłosił się dom z Łodzi, będzie sprawdzany.. Jak będzie okey, to pewnie będzie chciał się z sunią spotkać w hotelu ;)

Posted

asik007 napisał(a):
Tak Soema domek nadal poszukiwany, ale najpierw sterylka. Jak coś będziesz wiedziała o domku to pisz. Dzięki wielkie za pomoc :lol:

Tak, tak :) Fundacja też sterylki pilnuje. Zobaczymy co to za domek, zresztą same też zobaczycie pewnie :)
3mam kciuki

Posted

agnest napisał(a):
Soema masz mój numer telefonu. Jakby co, to już dzwoniłam do Asi z hotelu. Nie ma problemu czekamy na pierwszy spacer.

Mam Twój numer?:oops: do Asi mam... a do Cię chyba nie :oops::oops:

Posted

agnest napisał(a):
Co z tym domkiem? Udało się coś?

Czekamy na efekty wizyty...
Wybaczcie, że to chwilkę będzie trwać, ale jakaś boksiowa katastrofa jest ostatnio :shake: boksery wyrzucane, katowane.. oddawane..:roll:

Posted

CoolCaty napisał(a):
A Sabusia już wysterylizowana?

Może jej była właścicielka pomoże zrobic sterylkę. Zobaczymy...
Sabunia śpi z nami w łóżku a mój mąż zakochał się w niej. Zresztą cała rodzinka. Mój 2 letni synek robi z nią co chce ( w ramach przyzwoitości:multi: oczywiście). Wczoraj, gdy bacia machała łapka na muchy , Saba broniła małego. A nawet raz złapała lekko babcię za rękę, ggdy ta chciała w zabawie zabrac kocyk mojemu synkowi. Jaka obrończyni ;). No i nie zgadniecie , gdzie nasza Sabcia lubi spac najbardziej? W łóżeczku Kubusia. Zrobiłam zdjęcia. Prześlę Agnest i poproszę , by wstawiła.

Posted

Państwo z Łodzi, po przesłaniu im ankiety adopcyjnej przez Fundację - przestali się odzywać.:roll:
Odezwał się dom w Krakowie, czekamy na wypełnienie ankiety, a potem na przebieg decyzji.