Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no nie wiem, ale moja Lady jak zawyje to normalnie boki zrywac :lol: Tak to prześmiesznie brzmi, jakby chciała a nie mogła, a zachrypła przy tym jakby hmmmm no nie wiem popijała i popalała od dzieciństwa???? Kiedyś gdzieś czytałam, że husky to zachrypły pies pólnocy :) U Lady się sprawdza, u Wegi niezbyt, bo nie chce się jej wyć i wydobywać jakichkolwiek dźwięków, no chyba że coś ciekawego do zjedzonka jest na stole i ona tak błagalnie prosi pomrukując, albo jak idzie do weta = błagalne spojrzenie, wycofka i pomrukiwanie w stylu :JA NIE CHCE

Posted

Arthas ochryple "szczeka" ("wouwouwouwouwou" z chrypką) za to wyje wyjątkowo czystym i delikatnym głosem "bwaubwaubwaubwauuuu" ;) jak śpi i go biorę na kolana to mruczy, taki jest wkurzony. I nie warczy, tylko ryczy, jak bestia ;)
Pozdr.

Posted

Daisy jak zobaczy znajomego ( lub obcego psa ) to skamle tak głośno że ludzie sie na nas gapią ............... :/

pozdr.

ps. Kiedyś to Daisy ze mną nawet rozmawiala ..... ja po polsku ona po psiemu .... ;)

pozdr.

Posted

Daisunia napisał(a):
husky w języku eskimosow znaczy "ochrypły" nazwano tak husky ... no wlasnie dlaczego ...
??

Taka jest jedna z wersji.
Słyszałam też tezę, że "husky" pochodzi od "eski", czyli eskimoski :roll:
A które jest prawdziwe? :-?
Moja teoria, pokrywa się jednak z teorią Agaci- słowo Husky pochodzi od słowa "hasać" i nie ma innej opcji! :wink: