puli Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 vege* napisał(a):[B]to mój pierwszy taki własny mój pies, na którym uczę się jak czegoś psa nauczyć i Nuka też się uczy jak wykonywać poszczególne komendy, ogólnie Nuka bardzo szybko się uczy w 1h opanowała 5 komend, a raczej sztuczek (czołgaj się, daj łapkę, przybij piątkę, proś, wejdź na krzeszło). Pies który tego dokona bedzie miał pewne miejsce w Ksiedze Rekordów. Sugerowałabym jednak jakąs dobrą lekture w celu poszerzenia wiedzy na temat mozliwości umysłowych psów i sposobu ich uczenia sie. Plus oczywiscie poradnik podstawowego szkolenia. Quote
vege* Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Martens napisał(a): No to w czym problem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: w tym, że ja chcę, żeby ona nawet na takie rzeczy uwagi nie zwracała i w ogóle ich nie zbierała :eviltong: Quote
G&R Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Martens napisał(a):Próbowałaś kiedyś tego w praktyce? 99% psów w takiej sytuacji ucieknie i wpoi sobie, że jak znajdzie coś smacznego, to broń boże nie można dać się złapać. Czyli skutek odwrotny. :shake: Owszem próbowałam:cool3: W przypadku mojego sznaucera, który dość często znajdował podobne "smakołyki" podziałało. Może to ten jeden procent, który nie ucieknie?:cool3: Co do tych pozostałych 99% - linka na wypadek ucieczki. Quote
Recommended Posts