Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PORZUCONA SUNIA OWCZAREK NIEMIECKI

PILNIE SZUKA DOMU
URATUJ PRZED SCHRONISKIEM

Pewna Pani powiadomiła nas, że w okolicach jej domu błąka się piękny, duży pies rasy owczarek niemiecki.
Szybko okazało się, że jest to ofiara ludzkiej bezduszności.
Sunia spodziewała się potomstwa, więc stała się zbędna i została skazana na pastwę losu przez właściciela.
Kobieta, która do nas dzwoniła wzięła ją na swoją posesję i tam narodziło się 7 nowych psich istnień.

Berta jest w młodym wieku, jest bardzo łagodna do ludzi.

Dopóki karmi maluchy będzie przebywać u tej Pani.
Póżniej będziemy musieli oddać ją do schroniska.

To zwierzę już tak dużo przeżyło, jest wyjątkowo ładne i świetnie nadaje się na psiego przyjaciela.

Naszym celem jest znalezienie jej domu, aby nie musiała przekraczać bram schroniska.

PROSIMY PAŃSTWA O POMOC
W ZNALEZIENIU JEJ DOMU.

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI

tel. 600 297 542
rajton_bost@poczta.onet.pl

Zdjęcie przesłane przez Panią, która dała jej tymczasowe schronienie.

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda,że ta Pani nie zdążyła wysterylizować ją aborcyjnie przed porodem -byłoby 7 problemów mniej, no i pewniejsze byłoby bezpieczeństwo suni w nowym domu.
Może, jeżeli od porodu minie odp. czas, pomyśleć o zbiórce pieniędzy na dogo i wysterylizować małą przed wydaniem?
Myślę,że sterylka to teraz priorytet.

Posted

Aniu i Kajberku wyjaśniam, że to nie jest pies tej Pani. Sunia została przez nią znaleziona na ulicy w starej szopie z małymi. Wzięła je do siebie na podwórko.

Zgadzam się, że sterylizacja jest priorytetem. Im mniejsza populacja bezdomnych zwierząt tym mniej bólu i cierpienia bezbronnych stworzeń.
W tej chwili sunia jest po porodzie, więc nie można przeprowadzić zabiegu. Nie wiem jakie będą jej dalsze losy. Jeśli trafi do schroniska to zostanie tam wysterylizowana. Jeśli znajdzie właściciela, który będzie chciał ją adoptować, a nie będzie w stanie sam sfinansować zabiegu to my ją wysterylizujemy.

Posted

To w razie czago dajcie znac, na sterylkę sie pewnie ciotki zrzucą.
Jak będa wątpliwosci, czy nowy właściciel ja wysterylizuje, to lepiej się zrzucmy i zróbmy to przed wydaniem.
Były juz takie watki, gdzie sunie szły do domow, a potem się okazywało,że tam rodziły....
A czy u Was w schronisku maja obowiązek wydawać zwierzeta tylko po sterylizacji i czy zawsze tego przestrzegają?
Piszę tak, bo młoda ON-ka może byc łakomym kąskiem dla pseudohodowcy- w końcu szczeniaki ON-ka "chodzą" po 300-400 zł.
Bardzo Was proszę ,dopilnujcie tego.

Posted

W Radomsku schroniska nie opuszcza żadna sunia bez sterylizacji.
Jeśli chodzi o sterylizację to proszę się nie martwić.
Jako członkini Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami zawsze stoję po stronie ograniczania populacji bezdomnych zwierząt przez ten zabieg. Przede wszystkim zapobiega to skali cierpienia porzucanych suczek spodziewających się potomstwa i ich póżniejszego losu.
Suni i małych tak jak wszystkich innych naszych podopiecznych nie oddamy bez całkowitej pewności, że będą żyły w odpowiednich warunkach bytowania u ludzi, którzy podarują im dom i serce.
Adoptujących zobowiązuje umowa adopcyjna, a póżniej domy są sprawdzane.

Dziękujemy za zainteresowanie i jak zawsze postaramy się znależć pieskom domy, w których odnajdą szczęście.

Posted

Dzięki wielkie za odwiedziny. My też kochamy Onki i inne też.
Rozmawiałam dzisiaj z Panią u której są pieski. Sunia teraz odżyła. Pani ją odkarmiła, Bercia ma czym karmić dzieciaki, które też czują się dobrze. Oby dalsze życie też było takie udane.

Posted

Berta świetnie nadaję się na psiego towarzysza. Do tego jest ładna i ma ten błysk w oczkach. To on przekonuje do adopcji. Skrywa w sobie smutek, rozczarowanie światem, błagalny apel o pomoc, ale przede wszystkim nadzieję, na lepsze życie.

Posted

Pani wraca za parę dni. Zaczynamy wtedy wydawać szczeniaczki. Dzisiaj dzwonił do mnie Pan, który prosił, żeby sprawdzić, czy sunia ma tatuaż, bo wydał identyczną w tej okolicy ze swojej hodowli. Jeżeli to ona to ją zabierze, jeżeli nie to trafi do schroniska.

Posted

Sunia jest u tych Państwa. Spróbuję ich dzisiaj przekonać, żeby zatrzymali ją do czasu znalezienia domku.
Pani boi się jej zajrzeć do uszka, więc musi to zrobić jej narzeczony, albo ja. Będziemy na dniach wydawać szczeniaczka to zajrzę.

Posted

Temida napisał(a):
Sunia jest u tych Państwa. Spróbuję ich dzisiaj przekonać, żeby zatrzymali ją do czasu znalezienia domku.
Pani boi się jej zajrzeć do uszka, więc musi to zrobić jej narzeczony, albo ja. Będziemy na dniach wydawać szczeniaczka to zajrzę.

Oby sie zgodzili ją zatrzymać na jakis czas.