Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widać wyraznie ,że jego prawe oko jest calkiem chyba niesprawne ,albo b.malo na nie widzi.Może to z racji wieku ,a może też częsciowo po jakimiś urazie blisko oka /uszkodzenie nerwu/ ,prędzej jednak zmiany wiekowe chyba.
Tego chyba nie da się już usunąć -to jakby bielmo może ,czy jest szansa na wyleczenie ? Psi okulista może to stwierdzić ,ale to leczenie to spore koszty.
Gdyby mial swego pana/panią może by odzyskal wzrok w tym oku,jesli by szansa byla i leczyli go.

Posted

Oczy Kręcioła to zagadka. Nie wiem na ile widzi na prawe oko ale na pewno wzrok Kręcioła pogorszył się od momentu kiedy pierwszy raz Go spotkałyśmy (już chyba ponad rok minął). Szczególnie prawe oko bywało czasem czerwone no i "patrzy się do środka". Będąc w schronisku był u dr Garncarza ale widać pies nie przeszedł żadnego zabiegu i (po za tymi kroplami) nie jest leczony.

Ślicznie wygląda jak tak sobie swobodnie biega. Śmieszny ma teraz ogonek. A jak zachowuje się w nowym miejscu?

Posted

jakie on teraz krople dostaje?
w schronisku oglądał te oczy wet na prośbę Magdyski i wtedy pies dostał Vidisic (czyli sztuczne łzy); brał te krople kilka miesięcy, potem zrobili mu przerwę w leczeniu i po kilku tygodniach pojechał do Garncarza. Po tej wizycie u okulisty Kręcioł zakończył całkiem leczenie oczu. Nie wiem, co stwierdził Garncarz, ale wynikało, że nie zalecił leczenia.
Choć możliwe, że trochę inne jest podejście do psa domowego niż schroniskowca na bezpłatnej wizycie.

Posted

Najważniejsze ,że udalo się wam wyciągnąć Kręcioła ze schronu i to po takich ciężkich przejściach.Pewnie wet wtedy ostatnio zbył psa a wiadomo,inaczej leczy się psa prywat.wlaściciela-niestety.Choroba oka mogla być skutkiem np. jakiejś infekcji albo też może obrażeń oka po pogryzienia tuż przy tym oku-kto wie. Jednak to oko wymaga chyba operacji albo kilku zabiegów okulist.-a to już może dom staly mu zapewni.

Posted

Cały problem z diagnozami Gancarza polega na tym że schronisko ich nie ujawnia ani pracownikom-opiekunom, ani wolontariuszom :-( A wiem że dr. Gancarz jest naprawdę świetnym specjalistą, kochającym bardzo zwierzęta i nie wyobrażam sobie żeby gorzej traktował schroniskowce niż pańskie - to moim zdaniem nie mieściłoby się w jego definicji profesjonalizmu... a jest zakochany w swojej pracy.

Posted

Ale cieszy widok uśmiechniętego Kręciołka:loveu::loveu::loveu:
Ja zabieram się dzisiaj za allegro,żeby coś już "ruszyło".
Fajnie że ma suncie do towarzystwa-tylko że Ona za 3 dni pojedzie już do domku:multi:-na Jej miejsce chyba ma przyjechać inna-mam nadzieję że również się zaprzyjaźnią.
Wena na tekst do ogłoszeń...:cool1:
Spróbuje dzisiaj coś "wyskrobać".

Megi jeszcze raz dziękuję za miejsce dla Kręciołka:loveu:

Posted

Kolejne wpłaty dla Kręciołka:

Tanitka- 30 zł.
Cajus- 50 zł.

I sponsorowane allegro od Migdaleny- 20 zł.

Dziękuję po raz kolejny. Jesteście niesamowici!!!:loveu:

Tekst do allegro prawie skończony (chodź nie jest zachwycający:roll:).
Jutro kończę prace o 12 (znowu psuje się system na którym pracuje) także przysiądę nad nim.

Posted

migdalena napisał(a):
Wszystkiego dobrego dla nowych lokatorów!Czy to znaczy,że Piękna już w nowym domu?Tak niezwykłej suni jeszcze nie widziałam.

Piękna jest teraz w kojcu z psiakiem o zbliżonych do niej parametrach:) Do domku stałego jedzie w niedzielę:)

Posted

Tylko z pozoru jest cicho.Na pewno dużo osób "po cichu" przygląda sie Kręciołkowi.;)Niedługo będę miała swój pażdziernikowy grafik,to zaplanujemy odwiedziny u chłopaków(Trevor jest całkiem niedaleko).

Posted

Ja zaglądam;) No proszę....Nie było mnie trochę w internecie, zaglądam z myślą o biednym Kręciołku, a on w cale nie jest już taki biedny(oczywiście jeszcze tylko dom potrzebny)....Akcja bardzo szybka:cool3:
Finansowo niestety nie mogę wspomóc...(przynajmniej na razie....):shake:
Ale piszcie co mam robić-chętnie pomogę(w miarę możliwości i czasu;))

Posted

Na pewno oprócz wsparcia finansowego potrzebne są ogłoszenia.
Jak coś mogę wysłać na PV treść do ogłoszeń- jutro spróbuje stworzyć plakaty.
Kolejny bazarek również jutro-rzeczy od Megii:loveu:

Edit: Czy ktoś ma możliwość "wstawienia" Kręciołka do jakieś gazety?miesięcznika?
Ja napisałam już dość dawno do PP ale nie otrzymałam odpowiedzi....

Posted

Kręciołek sie rozkręca:evil_lol: Na poczatku był spokojny i cichy a teraz potrafi już szczeknąć a po wypuszczeniu z kojca, pierwsze co robi to biegnie obszczekiwać bernardynkę Melę:angryy: Zdarza mu się też zapomnieć że potrzeby fizjologiczne załatwia sie poza kojcem, a jak już sie zapomni to kupę robi np na dachu budy...:-o Sporo było już u mnie psiaków ale tak pomysłowego to jeszcze nie widzieliśmy. Ciągle ma problem z trzymaniem prosto głowki - moze to po pogryzieniu a moze przez to ze na jedno oczko nie widzi. Ale to jedno w zupełnosci wystarcza mu do bezkolizyjnego, megaszybkiego biegania:loveu: