Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam w odwiedziny do Kręciołka w niedzielę, pamiętajcie o 14tej psiaki mają obiad.
Książeczki Kręcioła nie dostałam, a ciekawa jestem kiedy był odrobaczany i czy ma ważne szczepienia.
Przelew dotarł - dziękuję.

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To bardzo nie dobrze, że książeczka zaginęła...
Myślałam, że jest już u Gajowej.
Był odrobaczany kilka razy, w przeciągu tego roku i zmian miejsca to praktycznie co nowe to odrobaczenie więc średnio dosłownie co 2 m-ce.

Do Magdy na pewno dotarła. Więc trzeba Mu będzie założyć kolejną.
Gajowa czy u Ciebie jest gdzieś blisko weterynarz? albo masz jakiegoś znajomego weta?

Nie wiem jak u Was wygląda teraz dojazd ale mogę się tylko domyślać....centrum Warszawy jest nieprzejezdne...

Posted

Jestem teraz w okolicach Tarchomina i jest dramatycznie - cięższe samochody nie są w stanie podjechać pod górę, wszystkie wiadukty są zatkane.
Nie mam pojęcia, o której godzinie uda nam się wrócić do Zalesia - i już się boję, co tam zastanę. Z Konstancinem jest pewnie podobnie.

Posted

U nas koszmar! Wczoraj cały dzień się odkopywałam, żeby móc wyjechać z posesji, a jutro znów ma dowalić śnieg :angryy:.
Do weta trzeba jechać parę kilometrów tak, że musimy sie wstrzymać.
Wczoraj Kręciołka przeniosłam do innego kojca z trochę mniejszą budą, dotychczasowa
buda w której mieszkał z Muchą jest przeznaczona dla olbrzyma - kaukaza/benia i
trudno mu było ją ogrzać. Kręciołek nie był chyba zadowolony ze zmiany, bo dziś rano
w kojcu były dwie kupy, a dotychczas tylko podsikiwał w kojcu, kupa sie nie zdarzała.
Buda w której teraz mieszka też jest spora /dla dużego ONka/ więc nieduża koleżanka
Kręciołowi przydałaby się... byłoby cieplej.

Posted

To faktycznie poczekam aż przestanie w miarę padać...

Cajus dziękuję Ci za wpłatę- 50 zł.

Bardzo chętnie dałabym Kręciołkowi towarzystwo ale niestety nie stać mnie na opłacenie kolejnego psa praktycznie w całości...

Jak On w ogóle znosi takie minusowe temp? Mam nadzieję, że dobrze.
Potrzeba jakiś kocy? słomy? (nie wiem co dajesz psiakom do bud).

Posted

Krecioł ma sie świetnie, zresztą wstawiam dzisiejsze fotki .
Teraz psiaki mają w budach słomę, kocy mam pod dostatkiem ale od końca października już ich nie używamy ponieważ szybko przyjmują wilgoć i wychładzają. Kilka dni temu Kręciolek podarł na strzępy piękną poduszeczkę, którą dostał od magdyski25, zrywa też stale kotarkę zasłaniającą wejście do budy.
Dziś bawił się piłeczką z młodziutką Inari

tu już przejął piłeczkę i biegnie do swojego kojca

Posted

No pięknie, pięknie. Następnym razem nie dostanie poduszki!!! ;)

Fajnie, że dogaduje się z Inari. Przynajmniej ma towarzystwo.
Ciągle myślę o tym, żeby odwiedzić Was ale niestety kilka rzeczy mi to uniemożliwia a przede wszystkim pogoda. To jest dopiero zdradziecka bestia!

Jego miejscem jest teraz kojec ten co miała Inari? Czy mi się tylko zdaje? :)

Proszę przekazać Kręciolinie, żeby był grzeczny i się zachowywał.

Rubi- hmm niby teraz jest na plusie ale wiesz jak to jest.
Zaraz może się skończyć karma, dodatkowo trzeba zaraz zrobić szczepienia+odrobaczenie no i zapłacić za hotel 15.12
Deklaracji stałych jest 80 zł. a resztę ja płacę.
Także krucho.

Posted

Kręcioł jest teraz w kojcu w którym był Hugo i niestety zachowuje się mało kulturalnie, załatwia sie nie czekając na spacerki.
Zawsze rano jest kupa, a i w ciągu dnia też się zdarza mimo, że ma 4 spacery, sika też w kojcu...:placz:, a że podłoga drewniana i boki kojca też są obecnie zabezpieczone drewnianymi panelami więc zapach jest zabójczy :evil_lol:.

Posted

[quote name='Rubi18']a jaka Kreciolek je karme? postaram sie jakos pomoc jak nie kasa to chociaz karma:)[/QUOTE]

Z karmą trochę namieszałyśmy :evil_lol:. Kreciołek ma wrażliwy żołądek i nie chciałyśmy mu
znów zmieniać karmy i dlatego 20 kg karmy RC Club od morisowej i 10 kg Chapi wymieniłyśmy na 15 kg Brit Adult /to jadł dotychczas i je obecnie, jeszcze nie skończyliśmy worka/ i 15 kg Pronature Adult - to mamy w zapasie, kupione przez asięf1.

Posted

Odezwał się do mnie Pan. Konkretny jak dotąd wszystko przebiega dobrze. Mamy ze sobą stały kontakt a że panuje świąteczna wariacja mogę dopiero 26.12 pojechać do Kręćka.
Umówiliśmy się u Gajowej i mają się poznawać.

Nie chce zapeszać więc jak na razie nic więcej nie będę pisać ;)

Posted

Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za domek. Kręcioł to taki fajny, towarzyski psiak i pod względem czystości się chłopak podciągnął... teraz tylko sika w kojcu ale ma za sąsiada Miśka z którym sie nie lubią :shake:.
Dziś Kręcioł miał sesję fotograficzną, zobaczycie jaki to ładny psiul.
Czekamy aż ciotka odtaje i wstawi fotki...