Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
A wiecie, ze Kręciłek to ŚLICZNY pies? :lol:
Tak na niego patrzę i napatrzeć sie nie mogę! To nie ten sam, co w schronisku!

A no pewnie że śliczny-przystojniak się z Niego zrobił i tyle;). Tylko gdzie Ci ludzie po uszy w Nim zakochani...

Posted

Ostatnio jakaś Pani z Warszawy była zainteresowana adopcją kudłacza z dogo - Barda. Psiak pojechał do innego domu, ale osoba monitorująca wątek obiecała przekazać zdjęcia Kręcioła.
Kręcioł, jak widzę, z dziećmi się dogaduje :p

Sądzę, że nie ma powodu do ekscytacji, bo ta Pani otrzymała zdjęcia chyba w weekend i nie skontaktowała się z Tobą.

W końcu Kręcioł nie jest "młodym samcem do roku lub dwóch", jakiego to psa ludzie najcześciej szukają

Posted

Dada M napisał(a):

Kręcioł, jak widzę, z dziećmi się dogaduje :p

Moja siostra ma 10 lat- jak widać na zdjęciach faktycznie dobrze się rozumieją i razem szaleją;).
Widać że Kręciołek nie przeżył od człowieka złych rzeczy (oczywiście pomijając schronisko...). Chodzi mi bardziej o bicie itp.
Do mężczyzn-radość, do kobiet-radość, do ludzi przechodzących ulicą-radość.
Dla Niego bez różnicy czy to dziecko czy dorosły-najważniejsze żeby pomiział, pobawił się.
Do malutkich dzieci raczej nie polecam, gdyż bardzo entuzjastycznie pokazuje całemu światu jaki jest radosny i może skoczyć, przewrócić.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Kręcioł jest energiczny. Na pewno ktoś Go wypatrzy. Może nawet z okolic hoteliku.

W okolicach hoteliku ludzie już mają psy- jak się przyjrzałam to na każdej posesji jest co najmniej jeden pies...np. na przeciwko 2 psy, idąc dalej 3...

Posted

migdalena napisał(a):
Już jestem w posiadaniu preparatu na kleszcze.Kręcioł będzie miał zapas na 3 miesiące.Jak mam go przekazać?

Migdalena:loveu:

W ten weekend jestem na uczelni-jak dobrze pamiętam mieszkasz gdzieś blisko SGGW- także mogłybyśmy przed/po zajęciach spotkać się i wzięłabym od Ciebie preparat a przy kolejnej wizycie u Kręciołka dałabym go opiekunce.
W sobotę jestem na uczelni od 9-17 w nd od 13-16. Pasują Ci jakieś godz?

Edit:
Kręciołek ma ogłoszenie premium na kupsprzedaj, wyróżnienie na alegratce-> od rodziców.

Posted

migdalena napisał(a):
Nie doczytałam dokładnie,a napisałaś,że przed lub po zajęciach.Zdecydowanie przed,bo może skoczę na Paluch.Zatem przed 9,a tak dokładniej już przez telefon?

Kontakt tel. do Ciebie mam także odezwę się w pt i dogramy wszystko.

Posted

magdyska25 napisał(a):
W okolicach hoteliku ludzie już mają psy- jak się przyjrzałam to na każdej posesji jest co najmniej jeden pies...np. na przeciwko 2 psy, idąc dalej 3...

Zawsze może być gdzieś samotna suczka szukająca energicznego pieska.

Do góry Kręciołku

Posted

Samotna suczka jak najbardziej!!!;).

Chyba nadeszły te szczęśliwe dni Paluchowców- w przeciągu kilki dni poszły do adopcji 3 psy "z tych nieadopcyjnych".
Najpierw Harietta (Apsa i tak wiem że maczałaś w tym palce;)), Amel- tu już maczałaś 10 paluszków no i dzisiaj-Trevorek trójłapek, któremu nie pozwoliła umrzeć w schronisku Morisowa:loveu:.

No to teraz czas na Kręciołka!!! Niech szczęśliwe dni Go nie ominą!!!

Posted

Wracając od Trevora ( po adopcji) zajechałyśmy do hoteliku Kręcioła. Nie widziałam go odkąd tam trafił, prawie 3 tygodnie - jak on się zmienił! na plus. Boczki ładnie się zaokrągliły, znów wygląda jak pies a nie jak kościotrup. Czyli potwierdziło się, na szczęście chory nie jest :lol: wystarczyło odrobaczyć i karmić.

Posted

A wycałowałaś Go ode mnie:cool3:......bo Jemu pieszczot nigdy nie za wiele, zamęczyć ludzia może normalnie:lol:.

A i sierść się poprawiła-lśniąca jak złotko;).

Nie mówiłam że przystojniak nam wyrósł.

Morisowa- mówiła coś opiekunka na Jego temat?

Posted

Nie całowałam, ale wygłaskałam ;)
Opiekunka pytała, kto wymyślił, że on jest agresywny do psów :p
Mówiła, że ostatnio jednak nakryła go na tym, że potrafi leżeć - bo myślała, że on nie śpi tylko biega z piłką :eviltong: Choć rano jak go wypuszcza, to nie chce biegać, siku i pod drzwi - bo będzie ŻARCIE! Dostaje i sucha i puszki.

Posted

:evil_lol: a to aniołeczek nasz:diabloti:.

Widać że Jemu jest tam dobrze- jak ostatnio byłam u Niego to też mnie ciągnął do środka i od razu od kojca.
Aha przed tym musiał wparować pod nogi opiekunki żeby oznajmić że wrócił:evil_lol: