Szarotka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 jamor napisał(a):Myslałem ze to temat na cito. do niedzieli moga mnie jakies ciotki zmolestowac . Spadam spac. Mam nadzieje, ze Cie zona obroni, Jamor nie daj sie molestowac :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
zenobiusz flores Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Hmmmm ...............prawie Bobrek . To sa zywiolowe , wybitnie i n t e l i g e n t n e a nie agresywne psy .......mam nadzieje, ze jamor go przyjmie ....... Quote
morisowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='obraczus87'] Poza tym zawsze w takich sytuacjach zastanawia mnie jedna rzecz. Wczesniej pies nie mógł trafić do osób, u których teraz przebywa. Ale teraz może. Ja nie mogę przyjąc żadnego psa na tymczas i choćby sie paliło i waliło to po prostu nie mogę. Ale gdyby był cień szansy to bym na pewno brała te bidy na tymczas. Ponieważ Kręcioł obecnie jest u mnie odbieram ten tekst jako osobistą wycieczkę do mnie. Więc coś sobie wyjaśnijmy. Jakie warunki i ograniczenia mam rozpisywać się nie zamierzam. Kręcioł do mnie trafił na dt awaryjnie, na tydzień-dwa. Ponieważ wiem, że nie mogę go trzymać miesiącami z różnych przyczyn (a raczej ds ten pies może za szybko nie znaleźć) nie proponuję tego. Bo myślę. Nie zamierzam podejmować decyzji jedynie w odruchu serca, a potem co? Zadzwonić i kazać zabierać? Ale w miarę moich możliwości pomagam. Biorę "bidy na tymczas" - wtedy, gdy mogę i takie jak mogę. Ponieważ, gdy biorę pod opiekę jakieś zwierzę (wiesz, kotom też pomagam) to biorę za nie odpowiedzialność. Co do hotelu. Pominę te kilka wypowiedzi, powstrzymam się od wdawania w dyskusje :roll: Przynajmniej póki co bardzo się staram... Quote
morisowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Kręcioł noc grzecznie przespał, rano najpierw spacer z moim i Horacym, potem z nim - z pewnymi sprawami poczekał na spacer więc dobrze jest :lol: Jak się kręcę po mieszkaniu to czasem popiskuje (bo jest zamknięty w kuchni) poza tym spokój. Dziś damy krew do badań. Zdjęcia będą, choć liczę na odwiedziny KWLa i pomoc, bo pies mi się kręci :evil_lol: a jak kucnę, to mogę zrobić zdjęcia pięknego Kręciołowego nosa :cool3: Quote
obraczus87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='morisowa']Ponieważ Kręcioł obecnie jest u mnie odbieram ten tekst jako osobistą wycieczkę do mnie. Więc coś sobie wyjaśnijmy. Jakie warunki i ograniczenia mam rozpisywać się nie zamierzam. Kręcioł do mnie trafił na dt awaryjnie, na tydzień-dwa. Ponieważ wiem, że nie mogę go trzymać miesiącami z różnych przyczyn (a raczej ds ten pies może za szybko nie znaleźć) nie proponuję tego. Bo myślę. Nie zamierzam podejmować decyzji jedynie w odruchu serca, a potem co? Zadzwonić i kazać zabierać? Ale w miarę moich możliwości pomagam. Biorę "bidy na tymczas" - wtedy, gdy mogę i takie jak mogę. Ponieważ, gdy biorę pod opiekę jakieś zwierzę (wiesz, kotom też pomagam) to biorę za nie odpowiedzialność. Co do hotelu. Pominę te kilka wypowiedzi, powstrzymam się od wdawania w dyskusje :roll: Przynajmniej póki co bardzo się staram... ok, dziekuje bardzo za wyjasnienie sytuacji i uświadomienie mi pewnych spraw.. Quote
coronaaj Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 jamor napisał(a):Myslałem ze to temat na cito. do niedzieli moga mnie jakies ciotki zmolestowac . Spadam spac. Nie brykaj tak Jamor bo Jamorowa wkroczy...:mad::mad: Quote
jamor Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 jesli juz sie zdecydujecie to miejsce bede trzymał dla niego do piątku do godz. 21.00. Quote
magdyska25 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='jamor']jesli juz sie zdecydujecie to miejsce bede trzymał dla niego do piątku do godz. 21.00. Ok dzięki za wyjaśnienie. Skonsultuje się jeszcze z mądrymi głowami;) bo transportu ni w tą ni w tamtą nie mam na pt za to szkołę do 20... A jednak pierwsza noc za nami bez niespodzianek. Kręciołek jestem z Ciebie dumna:loveu:. Trzymaj się nam chłopie bo tu wojny o Ciebie się toczą!:cool3:...a raczej o "swoje racje" bo (jak to ktoś powiedział mi dzisiaj)- obiektywnego spojrzenia się nie ma;). Żeby było jasne- ja nie uwzięłam się na żaden hotel/ludzi itp. nie wymyślamy sobie żadnych historyjek pt. "Pies nie dostawaj jedzenia"! A oczywiście że musiał dostawać chociażby z tego względu że ponad miesiąc bez jedzenia(?) nie wyobrażam sobie tego. Nikt tutaj nie oczernia Megii i nie pisze że głodziła psa!!! Ja zauważyłam że jest chudy/Morisowa również-poza tym nie da się tego nie zauważyć. I to nie jest moje żadne widzi mi się. A oczernianie ludzi, którzy przyczynili się do wyjścia Kręciołka ze schroniska/pomagają Mu jak tylko mogą? To też jest nie w porządku... Ja zazdroszczę ludziom, którzy mają czas na bywanie tak gdzie chcą (a nie gdzie muszą iść). Ja niestety znajduje mało tak wolnego czasu. Dziewczyny a teraz bez złośliwości-> może przyjedziecie do awaryjnego DT? Myślę że wspólny spacer z Kręciołkiem, porozmawianie, pokazanie Go "na żywo" trochę rozwieje Wasze wątpliwości. Ja mogę w każdy dzień ok. 17:30-tylko trzeba skonsultować to z DT. Kręciołkowe wyniki będą po 17. Waga: 14,7 kg. Samopoczucie: bardzo dobre:). Miziak kochany. Quote
obraczus87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 A w jakiej dzielnicy jest awaryjny DT?? :) Quote
magdyska25 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='obraczus87']A w jakiej dzielnicy jest awaryjny DT?? :) Na Mokotowie. Co do funduszy kręciołkowych: Deklaracji stałych jest marnie...:shake:: Chociaż mamy wszystko na plusie czułabym się bezpieczniej gdyby portfelik kręciołkowy- a raczej deklaracji stałych uzbierało się trochę więcej...:roll: Także proszę bardzo... Za benzynę- 50 zł.- zapłaciłam "ze swoich". W tym miesiącu daje dla Kręciołka 70 zł.- więcej niestety nie dam rady... Quote
Szarotka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja mam nadzieje, ze Kreciol trafi do Jamora. Quote
Rubi18 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ja moge obiecac ze co miesiac bede dawc 100zl :) bedzie dobrze dziewczyny!! Quote
magdyska25 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Rubi18 napisał(a):ja moge obiecac ze co miesiac bede dawc 100zl :) bedzie dobrze dziewczyny!! Dziękuję bardzo:loveu:!!! Co do wyników: Zbytnio się na tym nie znam:roll:, więc i wypowiadać się nie będę ale rozmawiałam z Morisową i najlepiej będzie znowu Go odrobaczyć (i to kilkakrotnie). Może będzie lepiej jak się sama wypowiesz i powiesz co pow wetka. Quote
migdalena Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 W piatek mam dyżur telefoniczny,duże ryzyko..:shake: Jednak odezwę sie w czwartek,moze coś mi konkretnie zaplanują i jakoś się uda?Na 100% mogłabym w poniedziałek,czy to utopia??? Może hotelik da się ubłagać,bo Magdyska i Morisowa są niezmotoryzowane:cool1:?HOTELIKU CO TY NA TO? Quote
Szarotka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 To Warka kolo Warszawy, mysle, ze ok. 60 km, ale moge nie miec racji:oops::oops: Wiem, ze gdzies na dogo jest watek transportowy, popytajcie tam. Quote
morisowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 a dlaczego w grę wchodzi tylko piątek, bo nie bardzo rozumiem? Jamor w niedzielę nie może? Quote
marysia55 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):zuzlikowa pisala, ze allegro moze wystawic;);) czyli jeszcze potrzebny dobry tekst i dobre zdjecia...wzruszające teksty pisze marysia55:cool3: trzeba zapytac czy da rade coś skrobnąć widzę,że Gosiaczek dba aby wypełnic mi czas w nocy :lol: zuzlikowa napisał(a):...oczywiście zrobie allegro czarnuszkowi i zdecydowanie należy molestować marysieńkę...bardzo zdecydowanie!:loveu:...cudnie mi się pracuje z jej tekstami! zuzlikowa też do tego rękę przyłozyła :p magdyska25 napisał(a):Co do allegro:Dziękuje bardzo:loveu:.Zaraz napiszę prośbę na PV o jakiś fajny opis. magdyska zaryzykowała i napisała pw.:-) więc weszłam na wątek i zdążyłam juz nawet zrobić sobie z niego ściągę. Postaram się w miarę szybko napisać tekst tylko jeszcze muszę sprzedać komuś grypę ;) Quote
Lu_Gosiak Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 cholera niewiedzialam jak to napisac, zeby nie bylo na mnie - ale nie udalo sie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Maryś co poradze, ześ taka nasza poetka dogo i Twoje teksty sa rewelacyjne:loveu::loveu: Quote
marysia55 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):cholera niewiedzialam jak to napisac, zeby nie bylo na mnie - ale nie udalo sie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Maryś co poradze, ześ taka nasza poetka dogo i Twoje teksty sa rewelacyjne:loveu::loveu: :oops::oops: nooo dziękuję Gosiu :loveu: wiesz żem członek dogorry więc wszystko wysledzę:crazyeye:. A z tekstami różnie bywa , wiesz jak to jest jednym się podobają innym mniej :cool3: Quote
Lu_Gosiak Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 marysia55 napisał(a): . A z tekstami różnie bywa , wiesz jak to jest jednym się podobają innym mniej :cool3: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: chyba kojarze którzy to Ci inni;);) na tym wątku ich nie ma:diabloti: Quote
morisowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='morisowa'] wyniki krwi przepraszam, już uzupełniam byłam w zwykłej najbliższej lecznicy, wetka powiedziała (jak APSA), że takie wyniki białych krwinek mogą być spowodowane zarobaczeniem (ode mnie: jak ma tasiemca, to pojedyncze odrobaczenie "na wyjściu" w schronisku ma duże szanse nie wybić tego). Jej zalecenie: aniprazol trzy dni z rzędu i powtórka za dwa tygodnie. Mocznik wg niej mało przekracza a skoro kreatynina w porządku, to by się nerek nie czepiała. Po uzgodnieniu z Magdyską Kręcioł rozpoczął walkę z ewentualnym życiem wewnętrznym. 1,5 tabl x 3 x 2 = 9 tabletek Przejrzałam zapasy, odwiedziłam weta. W efekcie do zapłaty 15 zł. Czyli razem z badaniem krwi 55 zł. Quote
morisowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 z wujem KWLem portrecik na posłanku (oczywiście już się podniósł sprawdzić czym w niego celuję) zuzlikowa życzyła sobie, bym zrobiła Kręciołkowi fotkę leżąc na brzuchu ... próbowałam ... ale czarnuch mnie zaatakował a KWL zabrał cyfrówkę :oops: słodziak :loveu: A na koniec sensacyjna wiadomość!!! Kręcioł bawi się pluszakami! :-o Bardzo się ucieszył z zabawki, rzucałam mu, ganiał, przeciągaliśmy się, świetne :lol: Quote
zenobiusz flores Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 No i prosze bardzo , widac wyraznie - napada i pozera ludzi . Quote
Recommended Posts