Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jamor napisał(a):
Myslałem ze to temat na cito. do niedzieli moga mnie jakies ciotki zmolestowac . Spadam spac.

Mam nadzieje, ze Cie zona obroni, Jamor nie daj sie molestowac :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87'] Poza tym zawsze w takich sytuacjach zastanawia mnie jedna rzecz. Wczesniej pies nie mógł trafić do osób, u których teraz przebywa. Ale teraz może. Ja nie mogę przyjąc żadnego psa na tymczas i choćby sie paliło i waliło to po prostu nie mogę. Ale gdyby był cień szansy to bym na pewno brała te bidy na tymczas.
Ponieważ Kręcioł obecnie jest u mnie odbieram ten tekst jako osobistą wycieczkę do mnie. Więc coś sobie wyjaśnijmy.
Jakie warunki i ograniczenia mam rozpisywać się nie zamierzam. Kręcioł do mnie trafił na dt awaryjnie, na tydzień-dwa. Ponieważ wiem, że nie mogę go trzymać miesiącami z różnych przyczyn (a raczej ds ten pies może za szybko nie znaleźć) nie proponuję tego. Bo myślę. Nie zamierzam podejmować decyzji jedynie w odruchu serca, a potem co? Zadzwonić i kazać zabierać?
Ale w miarę moich możliwości pomagam. Biorę "bidy na tymczas" - wtedy, gdy mogę i takie jak mogę. Ponieważ, gdy biorę pod opiekę jakieś zwierzę (wiesz, kotom też pomagam) to biorę za nie odpowiedzialność.

Co do hotelu. Pominę te kilka wypowiedzi, powstrzymam się od wdawania w dyskusje :roll: Przynajmniej póki co bardzo się staram...

Posted

Kręcioł noc grzecznie przespał, rano najpierw spacer z moim i Horacym, potem z nim - z pewnymi sprawami poczekał na spacer więc dobrze jest :lol: Jak się kręcę po mieszkaniu to czasem popiskuje (bo jest zamknięty w kuchni) poza tym spokój. Dziś damy krew do badań.
Zdjęcia będą, choć liczę na odwiedziny KWLa i pomoc, bo pies mi się kręci :evil_lol: a jak kucnę, to mogę zrobić zdjęcia pięknego Kręciołowego nosa :cool3:

Posted

[quote name='morisowa']Ponieważ Kręcioł obecnie jest u mnie odbieram ten tekst jako osobistą wycieczkę do mnie. Więc coś sobie wyjaśnijmy.
Jakie warunki i ograniczenia mam rozpisywać się nie zamierzam. Kręcioł do mnie trafił na dt awaryjnie, na tydzień-dwa. Ponieważ wiem, że nie mogę go trzymać miesiącami z różnych przyczyn (a raczej ds ten pies może za szybko nie znaleźć) nie proponuję tego. Bo myślę. Nie zamierzam podejmować decyzji jedynie w odruchu serca, a potem co? Zadzwonić i kazać zabierać?
Ale w miarę moich możliwości pomagam. Biorę "bidy na tymczas" - wtedy, gdy mogę i takie jak mogę. Ponieważ, gdy biorę pod opiekę jakieś zwierzę (wiesz, kotom też pomagam) to biorę za nie odpowiedzialność.

Co do hotelu. Pominę te kilka wypowiedzi, powstrzymam się od wdawania w dyskusje :roll: Przynajmniej póki co bardzo się staram...

ok, dziekuje bardzo za wyjasnienie sytuacji i uświadomienie mi pewnych spraw..

Posted

[quote name='jamor']jesli juz sie zdecydujecie to miejsce bede trzymał dla niego do piątku do godz. 21.00.

Ok dzięki za wyjaśnienie.
Skonsultuje się jeszcze z mądrymi głowami;) bo transportu ni w tą ni w tamtą nie mam na pt za to szkołę do 20...

A jednak pierwsza noc za nami bez niespodzianek. Kręciołek jestem z Ciebie dumna:loveu:.
Trzymaj się nam chłopie bo tu wojny o Ciebie się toczą!:cool3:...a raczej o "swoje racje" bo (jak to ktoś powiedział mi dzisiaj)- obiektywnego spojrzenia się nie ma;).

Żeby było jasne- ja nie uwzięłam się na żaden hotel/ludzi itp. nie wymyślamy sobie żadnych historyjek pt. "Pies nie dostawaj jedzenia"! A oczywiście że musiał dostawać chociażby z tego względu że ponad miesiąc bez jedzenia(?) nie wyobrażam sobie tego.
Nikt tutaj nie oczernia Megii i nie pisze że głodziła psa!!!
Ja zauważyłam że jest chudy/Morisowa również-poza tym nie da się tego nie zauważyć.
I to nie jest moje żadne widzi mi się.
A oczernianie ludzi, którzy przyczynili się do wyjścia Kręciołka ze schroniska/pomagają Mu jak tylko mogą? To też jest nie w porządku...
Ja zazdroszczę ludziom, którzy mają czas na bywanie tak gdzie chcą (a nie gdzie muszą iść). Ja niestety znajduje mało tak wolnego czasu.

Dziewczyny a teraz bez złośliwości-> może przyjedziecie do awaryjnego DT? Myślę że wspólny spacer z Kręciołkiem, porozmawianie, pokazanie Go "na żywo" trochę rozwieje Wasze wątpliwości.
Ja mogę w każdy dzień ok. 17:30-tylko trzeba skonsultować to z DT.

Kręciołkowe wyniki będą po 17. Waga: 14,7 kg. Samopoczucie: bardzo dobre:). Miziak kochany.

Posted

[quote name='obraczus87']A w jakiej dzielnicy jest awaryjny DT?? :)

Na Mokotowie.

Co do funduszy kręciołkowych:

Deklaracji stałych jest marnie...:shake::
Chociaż mamy wszystko na plusie czułabym się bezpieczniej gdyby portfelik kręciołkowy- a raczej deklaracji stałych uzbierało się trochę więcej...:roll:

Także proszę bardzo...

Za benzynę- 50 zł.- zapłaciłam "ze swoich".
W tym miesiącu daje dla Kręciołka 70 zł.- więcej niestety nie dam rady...

Posted

Rubi18 napisał(a):
ja moge obiecac ze co miesiac bede dawc 100zl :) bedzie dobrze dziewczyny!!

Dziękuję bardzo:loveu:!!!

Co do wyników:

Zbytnio się na tym nie znam:roll:, więc i wypowiadać się nie będę ale rozmawiałam z Morisową i najlepiej będzie znowu Go odrobaczyć (i to kilkakrotnie). Może będzie lepiej jak się sama wypowiesz i powiesz co pow wetka.

Posted

W piatek mam dyżur telefoniczny,duże ryzyko..:shake:
Jednak odezwę sie w czwartek,moze coś mi konkretnie zaplanują i jakoś się uda?Na 100% mogłabym w poniedziałek,czy to utopia???
Może hotelik da się ubłagać,bo Magdyska i Morisowa są niezmotoryzowane:cool1:?HOTELIKU CO TY NA TO?

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
zuzlikowa pisala, ze allegro moze wystawic;);) czyli jeszcze potrzebny dobry tekst i dobre zdjecia...wzruszające teksty pisze marysia55:cool3: trzeba zapytac czy da rade coś skrobnąć

widzę,że Gosiaczek dba aby wypełnic mi czas w nocy :lol:
zuzlikowa napisał(a):
...oczywiście zrobie allegro czarnuszkowi i zdecydowanie należy molestować marysieńkę...bardzo zdecydowanie!:loveu:...cudnie mi się pracuje z jej tekstami!

zuzlikowa też do tego rękę przyłozyła :p
magdyska25 napisał(a):
Co do allegro:Dziękuje bardzo:loveu:.Zaraz napiszę prośbę na PV o jakiś fajny opis.

magdyska zaryzykowała i napisała pw.:-)
więc weszłam na wątek i zdążyłam juz nawet zrobić sobie z niego ściągę. Postaram się w miarę szybko napisać tekst tylko jeszcze muszę sprzedać komuś grypę ;)

Posted

cholera niewiedzialam jak to napisac, zeby nie bylo na mnie - ale nie udalo sie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Maryś co poradze, ześ taka nasza poetka dogo i Twoje teksty sa rewelacyjne:loveu::loveu:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
cholera niewiedzialam jak to napisac, zeby nie bylo na mnie - ale nie udalo sie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Maryś co poradze, ześ taka nasza poetka dogo i Twoje teksty sa rewelacyjne:loveu::loveu:

:oops::oops: nooo dziękuję Gosiu :loveu: wiesz żem członek dogorry więc wszystko wysledzę:crazyeye:. A z tekstami różnie bywa , wiesz jak to jest jednym się podobają innym mniej :cool3:

Posted

marysia55 napisał(a):
. A z tekstami różnie bywa , wiesz jak to jest jednym się podobają innym mniej :cool3:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: chyba kojarze którzy to Ci inni;);) na tym wątku ich nie ma:diabloti:

Posted

[quote name='morisowa']

wyniki krwi
przepraszam, już uzupełniam
byłam w zwykłej najbliższej lecznicy, wetka powiedziała (jak APSA), że takie wyniki białych krwinek mogą być spowodowane zarobaczeniem (ode mnie: jak ma tasiemca, to pojedyncze odrobaczenie "na wyjściu" w schronisku ma duże szanse nie wybić tego). Jej zalecenie: aniprazol trzy dni z rzędu i powtórka za dwa tygodnie. Mocznik wg niej mało przekracza a skoro kreatynina w porządku, to by się nerek nie czepiała.

Po uzgodnieniu z Magdyską Kręcioł rozpoczął walkę z ewentualnym życiem wewnętrznym.
1,5 tabl x 3 x 2 = 9 tabletek
Przejrzałam zapasy, odwiedziłam weta. W efekcie do zapłaty 15 zł. Czyli razem z badaniem krwi 55 zł.

Posted

z wujem KWLem

portrecik

na posłanku (oczywiście już się podniósł sprawdzić czym w niego celuję)

zuzlikowa życzyła sobie, bym zrobiła Kręciołkowi fotkę leżąc na brzuchu ... próbowałam ... ale czarnuch mnie zaatakował a KWL zabrał cyfrówkę :oops:

słodziak :loveu:

A na koniec sensacyjna wiadomość!!!
Kręcioł bawi się pluszakami! :-o
Bardzo się ucieszył z zabawki, rzucałam mu, ganiał, przeciągaliśmy się, świetne :lol: