Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe wieści z Domu.

Kręciołek zachowuje się bardzo dobrze.
Na spacerze szaleje (codziennie robi kilkanaście dobrych km- ostatnio było ich 19 z czego jest bardzo zadowolony).

Podpisałam już "stałą" umowę adopcyjną.
Niestety nie jest dobrze ze zdrowiem- pojawiła się biegunka z krwią.
Pan chodzi z Nim do weterynarza- bierze leki. Jak będę miała więcej czasu wstawię zdjęcia i oczywiście postaram się pisać na bieżąco co się dzieje w kręciołkowym życiu.

Posted

Dziś wlaśnie czytalam z tamtego roku stary,zachowany,/skopiowany/ pw Magdyski oraz moj w spr.Kręcioła.A tu taka szczesliwa wiad.,że ma juz swoj dom i jest OK.Oby tylko zdrowie dopisywalo i byly to przejsciwe klopoty u Kręcioła.Trzymaj sie Kręciol i nie choruj za bardzo!

Posted

:multi::multi::multi: Nareszcie się doczekał.
Fajnie że wreszcie trafił na kogoś sensownego, kto docenił Kręcioła za to jaki jest. Oby ze zdrowiem było dobrze. Kręciolina wygląda na szczęśliwego i to jest najważniejsze.

Posted

Wiadomość z dn. 23.01. od Pana Kręciołka:

[FONT=Arial]"Witaj Magdo.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Kreciołek czuje się dobrze. Biegunka ustapiła, dostaje jednak antybiotyk (dzisiaj ostatni dzień) ze względu na stan zapalny i silne powiększenie prostaty. Jutro robimy USG. Zrobiłem Kreciołkowi jak Ci mówiłem trochę szersze badania krwi. Ogólnie jest dobrze z wyjątkiem niskiego poziomu hormonów tarczycy. Problem nie jest wielki (średnia niedoczynność) ale bedzie musiał dostawać Eltroxin w tabletkach. Troche robię mu tych badań ale piesio wchodzi powoli w starość i chcę wiedzieć jakie są jego problemy.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Kręcioł bardzo się zmienił. Jest spokojny, grzeczny, posłuszny. Bardzo się przyzwyczaił do nowego i chyba sobie chwali. Poczuł się bezpiecznie.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam,[/FONT]
[FONT=Arial]Robert"[/FONT]

Posted

Przepraszam bardzo za OT, proszę zajrzyjcie na wątek Malwinki.
Malwinka to cudowna młodziutka sunieczka w typie owczarka niemieckiego, miniaturowego :-) Jest piękna, nawet upaprana w schroniskowym błocie, ze zlepionymi kudłami zwraca uwagę. Już kilka osób chciało ją adoptować, niestety sunieczka w schronisku mocno choruje i wszyscy chętni zrezygnowali po poinformowaniu ża Malwa jest chora i na dokładkę nie wiadomo na co... Dlaczego nie wiadomo ? Ano dlatego że w schronisku nie ma czasu ani miejsca na diagnozowanie i leczenie "wydelikaconej" owczareczki... Nie choruje poważnie, ot nie domaga na tyle żeby informować o tym potencjalnych adoptujących, ale nie na tyle żeby poważnie leczyć... I tak mijają w schronisku kolejne dni pięknej cudownej suni...
Bo Malwinka jest cudowna, nie ma w niej ani miliprocenta agresji, kocha wszystkich ludzi i wszystkie zwierzęta, uwielbia zabawy i głaskanie, kontakt z ludźmi i zabawę z czworonogami. Kocha wszystkich, ma w niewielkiej posturze ogromne kochające serce...
Zabieramy Malwinkę ze schroniska, mamy zrezerwowane DT, tylko pieniążków rozpaczliwy brak... DT jest bardzo niedrogi, karmę mamy już na kilka tygodni tylko tych kilku groszy brak...Proszę pomóżcie dać Malwince szanse - przecież nie może się starzeć w schronie !
http://www.dogomania.pl/threads/191514-Owczareczka-delikatna-jak-porcelanowa-laleczka-–-zbieramy-grosiki-na-DT-!

• 4 weeks later...
Posted

I kolejne wieści :)

[FONT=Arial]Witaj Magdo.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Dzisiaj spacerek przedwiosenny wokół Łosiowych błot. Kręciołek w błocie po uszy ale podobało mu się. Piłka zawsze w pycholu i tak idzie całymi kilometrami. No i trzeba cały czas rzucać. Teraz chrapie obok mnie na kanapie ale jak tylko się ruszę zaraz będzie obok mnie. [/FONT]
[FONT=Arial]Ten tydzień i następny, Kręciołek jest sam w domu rano (Cziłała wyjechał na dwa tygodnie). Problemów przez ten tydzień nie było (no była jedna kupa w kuchni ale to z mojej winy bo dałem mu za dużo wołowiny - swoja drogą nie wiem co mu dawać do jedzenia).[/FONT]
[FONT=Arial]Generalnie Piesio jest kochany i zupełnie bezproblemowy. [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]W sprawie tarczycy zwróciłem się jeszcze do innego lekarza. Narazie leczenie odłożone do kolejnych badań na wiosnę. Prawdopodobnie leków wogóle nie będzie musiał brać. USG które robiłem też jest w porządku.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]No i jeszcze jedno. Kręcioł waży teraz 17,5 kg (+2,5).[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Robert[/FONT]

Posted

:multi: a jednak udało się znaleźć prawdziwy Dom, a Kręcioł okazał się bezproblemowym psem. Dłuugo czekał, po drodze przeszedł bardzo wiele, teraz niech cieszy się Swoim opiekunem i życiem w spokoju!

Posted

justynaz87 napisał(a):
:multi: a jednak udało się znaleźć prawdziwy Dom, a Kręcioł okazał się bezproblemowym psem. Dłuugo czekał, po drodze przeszedł bardzo wiele, teraz niech cieszy się Swoim opiekunem i życiem w spokoju!

Wiadomosc o Kreciolku super....taki domek!!! Pozdraowienia a moze jakies fotki.

Posted

I kolejny mail od Pana:

[FONT=Arial]"Witaj Magdaleno.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Kręciołek miewa się bardzo dobrze. Dobre jedzonko, witaminki, spacerki, ciepła miejscówka kiedy mróz za oknem, no i pan nie najgorszy. Chyba podoba mu się to wszystko bo pychol ciągle uśmiechnięty. Czasem kiedy kładzie się na legowisku (przeważnie na moim) słychać: hmmmm...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Kręciołowe stawy już trochę skrzypią i bolą. W poniedziałek przychodzi wyciąg z mięczaków morskich do ich leczenia.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Problem też z trawieniem. Chciałbym go przyzwyczaić do każdego jedzenia tak, żeby nie było kłopotów podczas wyjazdów. Je Eukanubę Intestinal + puszki RC a w piątki i soboty mamy dni eksperymentów kulinarnych. Dzisiaj jadł tuńczyka, jaja i ryż. Generalnie jest coraz lepiej.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Magdalenko, zdjęcia przyślę wkrótce. Co do wspólnego spotkania oczywiście tak :-) . Może jak troszkę pogoda będzie przyjaźniejsza. [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Nie przejmuj się, piesio będzie miał wszystko czego potrzebuje.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiamy"[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Taka mała moja dygresja:[/FONT]
[FONT=Arial]Myślę, że ma lepiej ode mnie ;)[/FONT]