*Gajowa* Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Zapraszam w odwiedziny do Kręciołka w niedzielę, pamiętajcie o 14tej psiaki mają obiad. Książeczki Kręcioła nie dostałam, a ciekawa jestem kiedy był odrobaczany i czy ma ważne szczepienia. Przelew dotarł - dziękuję. Quote
asiaf1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Magda nie może znaleźć jego książeczki. Odrobaczałam go razem z moimi psiakami max. 3 m-ce temu Quote
magdyska25 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 To bardzo nie dobrze, że książeczka zaginęła... Myślałam, że jest już u Gajowej. Był odrobaczany kilka razy, w przeciągu tego roku i zmian miejsca to praktycznie co nowe to odrobaczenie więc średnio dosłownie co 2 m-ce. Do Magdy na pewno dotarła. Więc trzeba Mu będzie założyć kolejną. Gajowa czy u Ciebie jest gdzieś blisko weterynarz? albo masz jakiegoś znajomego weta? Nie wiem jak u Was wygląda teraz dojazd ale mogę się tylko domyślać....centrum Warszawy jest nieprzejezdne... Quote
Dada M Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Jestem teraz w okolicach Tarchomina i jest dramatycznie - cięższe samochody nie są w stanie podjechać pod górę, wszystkie wiadukty są zatkane. Nie mam pojęcia, o której godzinie uda nam się wrócić do Zalesia - i już się boję, co tam zastanę. Z Konstancinem jest pewnie podobnie. Quote
*Gajowa* Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 U nas koszmar! Wczoraj cały dzień się odkopywałam, żeby móc wyjechać z posesji, a jutro znów ma dowalić śnieg :angryy:. Do weta trzeba jechać parę kilometrów tak, że musimy sie wstrzymać. Wczoraj Kręciołka przeniosłam do innego kojca z trochę mniejszą budą, dotychczasowa buda w której mieszkał z Muchą jest przeznaczona dla olbrzyma - kaukaza/benia i trudno mu było ją ogrzać. Kręciołek nie był chyba zadowolony ze zmiany, bo dziś rano w kojcu były dwie kupy, a dotychczas tylko podsikiwał w kojcu, kupa sie nie zdarzała. Buda w której teraz mieszka też jest spora /dla dużego ONka/ więc nieduża koleżanka Kręciołowi przydałaby się... byłoby cieplej. Quote
magdyska25 Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 To faktycznie poczekam aż przestanie w miarę padać... Cajus dziękuję Ci za wpłatę- 50 zł. Bardzo chętnie dałabym Kręciołkowi towarzystwo ale niestety nie stać mnie na opłacenie kolejnego psa praktycznie w całości... Jak On w ogóle znosi takie minusowe temp? Mam nadzieję, że dobrze. Potrzeba jakiś kocy? słomy? (nie wiem co dajesz psiakom do bud). Quote
Cajus JB Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Jeszcze kilka dni Kręciołku i zajmę się tyko Tobą. Kilka dni i ożywimy wątek. Nazbieramy deklaracje. Quote
*Gajowa* Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Krecioł ma sie świetnie, zresztą wstawiam dzisiejsze fotki . Teraz psiaki mają w budach słomę, kocy mam pod dostatkiem ale od końca października już ich nie używamy ponieważ szybko przyjmują wilgoć i wychładzają. Kilka dni temu Kręciolek podarł na strzępy piękną poduszeczkę, którą dostał od magdyski25, zrywa też stale kotarkę zasłaniającą wejście do budy. Dziś bawił się piłeczką z młodziutką Inari tu już przejął piłeczkę i biegnie do swojego kojca Quote
ewatonieja Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 widzę, że pozazdrościł koleżance skarpetek, śliczny z niego chłopak! Quote
Rubi18 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 jak u was z kas dziewczyny na Kreciołka?wiem ze ciezko,ale macie na oplaty na ten miesiac?:) Quote
magdyska25 Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 No pięknie, pięknie. Następnym razem nie dostanie poduszki!!! ;) Fajnie, że dogaduje się z Inari. Przynajmniej ma towarzystwo. Ciągle myślę o tym, żeby odwiedzić Was ale niestety kilka rzeczy mi to uniemożliwia a przede wszystkim pogoda. To jest dopiero zdradziecka bestia! Jego miejscem jest teraz kojec ten co miała Inari? Czy mi się tylko zdaje? :) Proszę przekazać Kręciolinie, żeby był grzeczny i się zachowywał. Rubi- hmm niby teraz jest na plusie ale wiesz jak to jest. Zaraz może się skończyć karma, dodatkowo trzeba zaraz zrobić szczepienia+odrobaczenie no i zapłacić za hotel 15.12 Deklaracji stałych jest 80 zł. a resztę ja płacę. Także krucho. Quote
Rubi18 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 a jaka Kreciolek je karme? postaram sie jakos pomoc jak nie kasa to chociaz karma:) Quote
*Gajowa* Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Kręcioł jest teraz w kojcu w którym był Hugo i niestety zachowuje się mało kulturalnie, załatwia sie nie czekając na spacerki. Zawsze rano jest kupa, a i w ciągu dnia też się zdarza mimo, że ma 4 spacery, sika też w kojcu...:placz:, a że podłoga drewniana i boki kojca też są obecnie zabezpieczone drewnianymi panelami więc zapach jest zabójczy :evil_lol:. Quote
*Gajowa* Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='Rubi18']a jaka Kreciolek je karme? postaram sie jakos pomoc jak nie kasa to chociaz karma:)[/QUOTE] Z karmą trochę namieszałyśmy :evil_lol:. Kreciołek ma wrażliwy żołądek i nie chciałyśmy mu znów zmieniać karmy i dlatego 20 kg karmy RC Club od morisowej i 10 kg Chapi wymieniłyśmy na 15 kg Brit Adult /to jadł dotychczas i je obecnie, jeszcze nie skończyliśmy worka/ i 15 kg Pronature Adult - to mamy w zapasie, kupione przez asięf1. Quote
ewatonieja Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 to pod wzgl. karmy zabezpieczony na jakiś czas, szukamy dom i o dom prosimy!! Quote
magdyska25 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Odezwał się do mnie Pan. Konkretny jak dotąd wszystko przebiega dobrze. Mamy ze sobą stały kontakt a że panuje świąteczna wariacja mogę dopiero 26.12 pojechać do Kręćka. Umówiliśmy się u Gajowej i mają się poznawać. Nie chce zapeszać więc jak na razie nic więcej nie będę pisać ;) Quote
*Gajowa* Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za domek. Kręcioł to taki fajny, towarzyski psiak i pod względem czystości się chłopak podciągnął... teraz tylko sika w kojcu ale ma za sąsiada Miśka z którym sie nie lubią :shake:. Dziś Kręcioł miał sesję fotograficzną, zobaczycie jaki to ładny psiul. Czekamy aż ciotka odtaje i wstawi fotki... Quote
idusiek Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 poproszę o maila , bo nie dam rady już dzisiaj wszystkiego wstawić... macie jedno na zachętę ;) Quote
Szarotka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Witaj Kreciol, dawno u ciebie nie bylam :):) Quote
Cajus JB Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ta bezbłędna różowa kość to adresówka czy tylko gadżet? Wygląda na niezbyt zadowolonego z koloru. :evil_lol: Quote
Recommended Posts