Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny:loveu:
Potrzebuję Waszej pomocy.
Wczoraj weszłam na wątek Lenki ze zmianami neurologicznymi, która w tej chwili jest w Obornikach Śląskich.
Błagam wskoczcie na wątek, coś doradźcie, szukamy płatnego DT.
Będzie ciężko, ale może coś doradzicie. Przecież Lenka nie może w takim stanie siedzieć w Obornikach:-(:-(:
http://www.dogomania.pl/threads/1854...OTELIK-300-zł!

Za moment nie będzie wątku na którym nie byłam z błaganiem o pomoc:shake:.
DT dla Lenki pilnie poszukiwane.

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kręciołek jest w tym samym boksie co moja sunia.
W związku z tym, że wyjada (nie żebym mu broniła-specjalnie przynoszę wiecej) karmę, którą daję Muszce to myślę, żeby kupic dla niego taka samą albo dołożyc sie do tej co ja kupuję. Ja mieszam Acanę dla dorosłych z boshem.
Dziś byłam z Kreciołkiem i Mucha razem na spacerze. To bardzo sympatyczny pies, wesoły i bardzo ruchliwy :-)

Posted

Kręciołek rano i wieczorem wychodzi na spacery z nasza sunią. W ciągu dnia z tego co wiem wyprowadzaja go tez dzieciaki. Wczoraj wieczorem leżeliśmy na łączce po długim spacerze i było mizianie po brzucholu.
Dziś niestety Kręciął ma biegunkę-poprzedmim razem podejrzewano, że to przez nas bo Lidka, która na zmianę ze mną wyprowadza psiaki dała mu 2 plasterki kiełbasy ale tym razem nic nie dostał (karmę ma tą co i nasza sunia) a znów ma biegunkę.
Kto w jego sprawie kontaktuje się z właścicielką hotelu?

Posted

Piszę w imieniu Magdy, która psem się interesuje a na razie na wątek nie często zagląda bo całymi dniami pracuje i studiuje. Dodatkowo teraz padł jej komp więc nie ma już w ogóle dostępu do internetu.

A od siebie dodam, że Kręciołek się pewnie nie podda. Wiele przeżył a nadal wesoły i żwawy. Chce mieć normalny dom i być szczęśliwy :p. Tylko nie ma farta... Mam nadzieję, że z pomocą tylu osób wreszcie znajdzie stałe, szczęśliwe i bezpieczne miejsce na Ziemi.

Posted

Widzę, że kalumnie posypały sie na moją głowę - częściowo słusznie, bo w obliczu choroby i odejścia mojego Gutka nie zainteresowałam sie losem Kręciołka w nowym domu :(

Potwierdzam, że to nie ja adoptowałam Kręciołka, i udostępniłam swoje konto jego ludziom, bo mieli problem z zalogowaniem. Wróciłam "do swojej tożsamości" w momencie kiedy szukałam pomocy dla psa Luckiego.

Posted

Magda nadal ma nieczynny komputer. Prosiła żebym przekazała, że wpłaty doszły i wszystkim za nie bardzo dziękuje.
W sobotę (Magda) jedzie w odwiedziny do Kręcioła. Strasznie mi Go szkoda, bo ostatnie lata to taka tułaczka, najpierw z boksu do boksu, teraz z hotelika do hotelika, z domów do hoteli i z powrotem. Ale dzielne z niego psisko i przy pomocy tylu osób mam nadzieję, że niedługo znajdzie stały domek.

Posted

Kręciął już po porannym spacerze. nie wiem dlaczego Ci ludzie go oddali? on jest bardzo przytulasty, jak się zatrzymujemy to przychodzi, żeby go pogłaskać. Z nami ma spacery rano i wieczorem a w ciągu dnia wychodzi z dzieciakami.

Posted

Przepraszam, że nie pisałam ale jak Justyna przekazała (dziękuję) komputer mi się spalił.
Teraz jestem przelotem u koleżanki i dorwałam się do internetu aby uregulować wpłaty i przede wszystkim napisać/uspokoić, że Kręcik jest mi bardzo bliski i się Nim interesuje.

Oczywiście bardzo dziękuję za wpłaty i przywrócenie miesięcznej deklaracji od Tanitki.
Dzisiaj zapłaciłam "z góry" za miesięczny pobyt Kręciołka (300 zł.) i jedzenie, żeby za darmo nie wyjadał Muszce ;)
Zostawiłam 400 zł.
100 zł. za porozumieniem stron dla Asi.
Miałam dzisiaj wyjechać do 2.08 dlatego ten miesięczny pobyt był płacony z góry ale samochód siadł. No nic jak kłody pod nogi to hurtowo.

Wpłaty:
10 zł.- Rossa
50 zł.- Cajus
30 zł.- Tanitka
400 zł.- Malibo57

Edit:
Dzisiaj byłam u Kręciołka- wszystko dobrze (oprócz tego że znowu ma biegunkę....) nie wiem już czy to nie przypadkiem kwestia ciągłych zmian.
Asia mam prośbę abyśmy były w stałym kontakcie.
Kręciołek jest strasznie kochany aż szkoda gadać.
Powinien jak najszybciej znaleźć odpowiedzialnych ludzi.
Pomimo tego, że ma ciągły kontakt z ludźmi i tak dla Niego to za mało. No co się dziwić, chciałby mieć swoich na wyłączność.

• 2 weeks later...
Posted

czy Kręcioł miał robione jakieś badania?
Od kilku dni ma biegunkę, czasami robi mniej wodnisto ale dzis sie z niego leje dałam mu nifuroksazyd -zobaczę co będzie wieczorem.
To sie ciągle powtarza-moje psy są na tej samiej karmie co on czyli acana i nie maja problemu.

Posted

jakoś w ciągu ostatnich 3 dni nie zauważyłam, żeby któreś z nich -nie licząc Hugo który raz ma a raz nie ma miało rozwolnienie.

Jeżeli Acana jest zła to jaka jest dobra?

Posted

W poprzednim hotelu w Jabłonnie jadł Brit dla seniorów i z tego co wiem było wszystko dobrze.

Badania miał podobno robione przez byłych właścicieli ale wiadomo jak to jest.
Ja nie otrzymałam żadnych wyników a prosiłam o nie kilka razy.

Nie wiem jak tutaj wygląda sytuacja badań.
Czy jest weterynarz "na miejscu", taki który przyjeżdża do psów, czy na własną rękę trzeba psa wozić do swojego sprawdzonego?

Oczywiście ja jestem jak najbardziej za takimi badaniami ale co proponujecie w tej sytuacji?
Na razie znowu zmiana karmy?
Pamiętajmy też o tym, że Kręcik jest z suczką i dobrze by było gdyby miały takie samo jedzenie bo jedno drugiemu może podbierać.

• 2 weeks later...
Posted

I jak u Kręćka?
Próbuje się skontaktować z Magdą ale albo nie ma zasięgu albo tel jest zajęty.

Czy ktoś mógłby mi pomóc w ogłoszeniach?
Ja nie mam jeszcze stałego dostępu do internetu a nie chce siedzieć u znajomych do późna.