Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety albo raczej lepiej napisać "stety" Kręciołek nie pojedzie do tamtego mężczyzny, który okazał się nieodpowiedzialny, pies na łańcuch- na działce(?), umowa adopcyjna bee, wizyta przedaadopcyjna nie itp. Ogólnie przyjechał, stwierdził "OK" zapiął Go na swoją smycz- a miał przyjechać Go obejrzeć, zapoznać się- opiekunka oczywiście że nie może podjąć takich decyzji że najpierw będzie sprawdzone w jakie warunki ma trafić itp.
Więc stwierdził że wszyscy powariowali, że powinniśmy przestać ogłaszać Kręciołka, że to NIE PIERWSZY PIES przy którym chcą sprawdzać warunki a TRZECI!!!
Facet jak dla mnie nie nadający się do posiadania jakiegokolwiek zwierzaka-> trafia na "czarne kwiatki" bo nie sądzę żeby zaprzestał szukać psa!!! z 3 mu się nie udało...a najgorsze jest to że może pojechać do schroniska i po prostu wziąć jakiegoś...kto będzie sprawdzał warunki? bo napewno nie schronisko...
Facet mieszka na Tarchominie nr tel: 609 529 *** - przez tel miły, rzeczowy- same superlatywy.

Więc jak to się mówi- do 3 razy.....Mam nadzieję że następna osoba okaże się ODPOWIEDZIALNA, dla której pies to nie rzecz, którą można wziąć na łańcuch i "sprawdzać w roli łańcuchowego stróża".

Posted

...
Zawsze w takich wypadkach czuję lekkie rozczarowanie, bo przez chwilę człowiek robi sobie nadzieję, ale z drugiej strony to ogromna ulga, że takie rewelacje jak łańcuch (beznadziejny opiekun) wychodzą przed adopcją...

Posted

Dzisiaj byłam u Kręćka:)
Przytył- nie jest już szkieletem-zaokrąglił się porządnie- śmiałam się że jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie odchudzać;)
Zostało zrobionych ok 200 zdjęć z czego wybrałam 65 i nie mogę się zdecydować na mniejszą ilość więc wyślę link do albumu.
Dziękuję bardzo za plakat- oczywiście poproszę na maila: magdys19@interia.pl
Kręciołek już się bardziej uspokoił i kręcenie w kółko jest gdy czymś się zaaferuje, przy przywitaniu itp. Jak idziemy na spacer to ładnie idzie przed siebie.

Szalał z patykami bo głupia zapomniałam piłki wziąć.....
Opiekunka z hoteliku powiedziała że wyślę Jego kandydaturę do fundacji zajmującej się bezpośrednio adopcją do Niemiec....może tam Go ktoś zechce...

Zapłaciłam za miesięczny pobyt w hoteliku 465 zł. (31 dni po 15 zł. każdy).
Doszła wpłata od Tanitki- 30 zł. Za którą serdecznie dziękuję- w tym miesiącu Kręciołek ma ode mnie 100zł.
Obecnie na koncie jest 375 zł.
Po raz kolejny piszę że wszystkie wydatki, wpłaty są w pierwszym poście na bieżąco notowane.

Kręciołek i gdzie ten Twój dom....

Edit:

Kręciołek pozdrawia wszystkich:

Kto chce psa pozytywnie zakręconego?

Wpatrzonego w człowieka:

Posłusznego:

Szybkiego jak wiatr;):

Taki jest właśnie Kręciołek i nadal czeka!!!

A tutaj jest więcej Jego zdjęć- Zapraszam do miłej "lektury":cool3:!!!
http://magdyska25.wrzuta.pl/obraz/4wXphETwgvp/pb250509

Posted

Apsa,Morisowa!Jest mi WSTYD.Mam 2 łazienki i kilka pokoi...O losie czemu jesteś tak okrutny?
Wy dziewczyny nie jesteście Świruskami,tylko Spryciarami.Chcecie zostać Świętymi juz za życia i ...to się Wam udaje!!!

Posted

migdalena napisał(a):
Magdyska,moze uda Ci się wcisnąc dziewczynom Kręciołka?

Kotki i psy to znajomej. Ja mam tylko dwa i kotkę.

I jeśli to pytanie ogólne do postów wyżej. To ja nie dziewczyna.

Posted

APSA napisał(a):

PS. dziś się dowiedziałam, że jedna znajoma z drugiej strony sadku ma w mieszkaniu 8 psów i dwa koty :) Nam do niej daleeeko ;)

Apsa, kto? i się na spacerach nie spotkaliśmy nigdy? chyba, że chodzi o te charty z Kabat, ich całe stadko jest.

migdalena - komputer Ci się nie zawiesił, jak pisałaś o tej naszej świętości? bo jak się chciałam smsowo KWlowi pochwalić, jak nas nazwałaś, to mi komórka padła :evil_lol: nie była w stanie znieść takiej treści - jej właścicielka święta :diabloti:

Posted

Kręciołka nie chce nigdzie nikomu na siłę wciskać.
Migdalena- jeśli chodziło Ci o Apsę i Morisową to jak dla mnie One mają "ful".
Już myślałam żeby coś tanio wynająć (na kupno mieszkania mnie nie stać) ale sama się nie utrzymam z takiej pensji co mam a dodatkowo płacić za studia i myśląc "realnie" mieć 3-4 "moje" najbardziej potrzebujące psy.

Posted

[quote name='magdyska25']Kręciołka nie chce nigdzie nikomu na siłę wciskać.
Migdalena- jeśli chodziło Ci o Apsę i Morisową to jak dla mnie One mają "ful".
Już myślałam żeby coś tanio wynająć (na kupno mieszkania mnie nie stać) ale sama się nie utrzymam z takiej pensji co mam a dodatkowo płacić za studia i myśląc "realnie" mieć 3-4 "moje" najbardziej potrzebujące psy.

Magdyska.Byłam i widziałam.Dziewczyny są na maksa zapsione(tego zazdroszczę),ale to był tylko żarcik;)
Pozdrowienia dla Kręciołka!

Posted

Cajus JB napisał(a):
Teraz mogę startować z ogłoszeniami. Kręcioł ma jakiś tekst? Ma jakieś ogłoszenia? Jak nie to poproszę o tekst do ogłoszeń. zrobię Mu kilka.

Cajus z góry dziękuję bardzo za ogłoszenia- Kręciołek ma allegro, kupsprzedaj wyróżnione, ogłoszenia na gumtree, alegratce i wiele wiele innych... Niestety jak na razie cisza...
Tekst do ogłoszeń- biorę ten co napisała Marysia- jest też w pierwszym poście.