Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajnie, że Kręciołek dobrze się czuje w nowym miejscu. Jeżeli chodzi o główkę to wydaje mi się, że już mu tak zostanie . I tak wygląda słodko :loveu:
Co do załatwiania się w kojcu to może on nie zdaje sobie sprawy, że na pewno codziennie ktoś Go wyprowadzi żeby mógł się załatwić. Do tej pory przez 7 (!) lat mieszkał na wybiegach lub w pawilonie i tam musiał się załatwiać w środku.

• Replies 916
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak na razie z ogłoszeń nikt się nie odzywa-allegro również nie daje pożądanego rezultatu także zbieram "ekipę plakatową" gdzie się da- w pracy mam chętne już 3-4 osoby- czyli jakieś 100 plakatów (tylko gdzie ja tyle wydrukuje:roll:-zostanę po godz. to drukarka w pracy wreszcie się przyda:diabloti:).

Co do załatwiania się w boksie-myślę że jak na tyle lat spędzonych w schronisku i tak szybko załapał i z tego co rozumiem zdarza Mu się coś czasami zrobić.
Kiedyś dla Niego kojec to było miejsce gdzie spał, jadł i załatwiał swoje potrzeby fizjologiczne.
Także uważam że potrzebuje więcej czasu.

Edit:
Kręciołek nie jest ani duży ani kłopotliwy także Megii obniżyła cenę miesięcznego pobytu z 390 zł. na 350 zł.
Dziękuję:)

Posted

[quote name='zonia']Ja mogę go wstawić do "oferty" tylko potrzebuję jakiś baaardzo krótki opis-ograniczona ilość znaków...:roll:[/quote]

Zoniu wysłałam Ci na PV Jego baaaardzo krótki opis.

Czy ktoś ma możliwość wydrukowania i powieszenia w swojej okolicy kręciołkowych plakatów???

Nie było żadnych tel w Jego sprawie... Megii lepiej podawać nr tel do Ciebie czy męża?

Posted

[quote name='magdyska25']Zoniu wysłałam Ci na PV Jego baaaardzo krótki opis.

Czy ktoś ma możliwość wydrukowania i powieszenia w swojej okolicy kręciołkowych plakatów???

Nie było żadnych tel w Jego sprawie... Megii lepiej podawać nr tel do Ciebie czy męża?[/quote]

Lepiej do mnie - ja zawsze odbiorę:)

Posted

Ok. W sumie to już podaję do Ciebie;) ale wolałam się upewnić.

[B]JEŻELI KTOŚ CHCE PRZYŁĄCZYĆ SIĘ DO "AKCJI MAILOWEJ",[/B] która mam nadzieję pomoże znaleźć Mu dom- [B]PROSZĘ WYSŁAĆ MI NA PV SWÓJ MAIL (wyślę wtedy zdjęcia Kręciołka razem z opisem) I POROZSYŁAĆ PO ZNAJOMYCH.[/B]

Z góry dziękuję:loveu:

Posted

Dziś Kręciołek miał wizytę Pani Weterynarz:) Obejrzała jego oczka - stwierdziła stan zapalny. Z jednym oczkiem lepiej z drugim gorzej. Krople jeszcze mamy także podajemy ale nie wiem co robić jak się skończą. A poza tym teraz, już po wizycie naszej wetki spojrzałam w książeczkę Krecioła i nie widzę w niej wscieklizny... może w schronie jest jakieś zaświadczenie?

Posted

[quote name='megii1'] A poza tym teraz, już po wizycie naszej wetki spojrzałam w książeczkę Krecioła i nie widzę w niej wscieklizny... może w schronie jest jakieś zaświadczenie?[/quote]
bez wścieklizny by nie wydali, ale normalnie takie informacje są w komputerze, a do książeczki wpisują dopiero przy adopcji - mógł lekarz przeoczyć i nie wpisać
Trzeba w schronisku spytać, poprosić, to wypiszą zaświadczenie. Po adopcji dalej wszystkie informacje są w komputerze pod numerem psa.

Posted

Już wyjaśniłyśmy z Megii kwestię szczepień.

Wściekliznę ma, chorób zakaźnych-nie.
Tak jak wcześniej było napisane na wątku.

Dziękuję Zoniu za ogłoszenie.

Kurczę ja już nie wiem co robić...:shake:.....boje się że posiedzi sobie jeszcze w hoteliku...Wiadomo to nie schronisko-nie grozi Mu tam pogryzienie, głód i zimno. Ma opiekę praktycznie 24h/dobę, spacery + wybieg ale to nadal nie jest DS.

Kto ma jakieś pomysły:niewiem: