KWL Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Za kaukaza płacimy 450 zł na miesiąc. Kręcioł jest psem dla mnie średnim-mniejszym. Tak na oko 15kg. W "starym" boksie mieszkał z samcem i dwoma suczkami - więc dogadywał się, chociaż nie jest uległy. Mam nadzieję że pogryzienie i pobyt w szpitalu nie zmienią tego wesołego miłego psa. Quote
monika083 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 KWL napisał(a):Za kaukaza płacimy 450 zł na miesiąc. Kręcioł jest psem dla mnie średnim-mniejszym. Tak na oko 15kg. W "starym" boksie mieszkał z samcem i dwoma suczkami - więc dogadywał się, chociaż nie jest uległy. Mam nadzieję że pogryzienie i pobyt w szpitalu nie zmienią tego wesołego miłego psa. oo czyli cenowo nie byloby tragicznie, Tylko czy tam sa miejsca wolne ,ktos sie dopytywal? Quote
Olga7 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Jesli chodzi o dt w Serocku to sprawa jest już w toku-Magdyska tez jest w kontakcie z Megii i uzgodnila chyba coś już .Co do kosztów pobytu psa to ceny sa od 10-20 zl /doba .Myslę,że Kręciol nie jest duzym psem i cena tez nie będzie duża .;) . Nadal też ZuziaM oferuje miejsce u siebie.,jednak transport psa po znacznym pogryzieniu chyba zaraz nie będzie możliwy-to ok.450 km ,ale to juz decyzje Magdyski i ciotek z W-wy/opiekunek/. Quote
magdyska25 Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Najprawdopodobniej Kręciołek pojedzie do Serocka. KWL dostałam info że miałeś już dawno odwiedzić ten hotelik!:razz: Co do stosunku do innych psów (zresztą tak jak napisał KWL)- z suniami ok. Z psami bywało różnie- ogólnie akceptuje ale na spacerze nie podchodź bo pokaże kto tu rządzi. Nie to żeby rzucał się na wszystkie przechodzące psy-nie zwraca na nie uwagi. Pomimo że w schronisku przebywa już wiele lat jest całkowicie "wychowanym" psem. Wie jak zachować się na spacerze, wie jak "podlizywać". Jest bardzo sympatyczny i kochany:loveu: (jeden z moich ulubieńców). Kochane psisko ale szczęścia to On nie ma.... Nie sądze żeby jakoś radykalnie zmienił się po pobycie w szpitalu (chodzi mi o psychikę)- nadal pewnie nie zgodzi się z większością samców ale przecież większej styczności może z Nimi nie mieć... Edit: W Serocku koszt dziennego pobytu takiego jak Kręcioł (do kolana o drobniejszej budowie)-> 12-13 zł z wyżywieniem. Quote
malagos Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Negocjujcie cenę, zawsze to kilka zł oszczędnosci :cool3: Halo, potrzebne deklaracje!! Quote
maarit Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Ja mogę tylko podrzucać:shake: A może niech ktoś mu założy profil na N-K:roll:- opisze historię i każdego "znajomego" poprosi o polecanie profilu psiaka. Tak więcej osób o nim usłyszy... No i może ktoś z N-K sie dorzuci... :razz: zdarza się... naprawdę. Quote
Ninti Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Jestem, dziękuję za zaproszenie na wątek. Finansowo na razie nie mam możliwości pomóc :-(... Jedno jest pewne, On nie może wrócić do normalnych boksów z tego szpitalika. Gdyby ktoś robił bazarek postaram się znaleźć jakieś fanty, najpewniej książki. Quote
malagos Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Ciekawe, jak się biedak czuje w tym szpitaliku... Quote
justynaz87 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Kręciołek oczywiście nadal w szpitalu. Pewnie przez pobyt tam wyleczy rany po pogryzieniach, odpocznie od obecności innych psów ale nie są to raczej komfortowe warunki - klatka jest mała. Miejmy jednak nadzieję, że szybko dojdzie do siebie i nabierze sił. Quote
Niuni&Pupi Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Do kogo wysłać zdjęcia fantów na bazarek dla psiaka? Nie mam doświadczenia w robieniu bazarków i naogół podrzucam fotki rzeczy osobie, która się tym zajmuje... Nie jest tego dużo, ale zawsze coś. Quote
magdyska25 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Kręciołek ma szansę wreszcie wydostać się ze schroniska pod koniec następnego tygodnia!!! Czas goni a jak na razie mamy nie wystarczającą ilość deklaracji stałych.... Kto jeszcze może pomóc...:-(:-(:-(??? 13zł.*30 dni= 390 zł.... My mamy w najlepszym wypadku 250 zł...:shake: Próbuje coś wymyślić...ale ciężko mi to idzie... Co do N-K-nie mam tam profilu. Co do bazarku- może ja bym wzięła "fanty" i porobiła bazarek? Kilka razy już robiłam... Quote
wroobelterrorystka Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 skoro cel bazarku w którym brałam udział nie zmienił się, więc wpadłam na pomysł, że jedną kwotę wyslę na adresata bazarku a drugą ma Kręcioła:) będzie to skromne kilka złotych:oops: proszę o dane do przelewu:) Quote
magdyska25 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 wroobelterrorystka napisał(a):skoro cel bazarku w którym brałam udział nie zmienił się, więc wpadłam na pomysł, że jedną kwotę wyslę na adresata bazarku a drugą ma Kręcioła:) będzie to skromne kilka złotych:oops: proszę o dane do przelewu:) :loveu: Dziękuję bardzo! Jutro podam w pierwszym poście nr konta dla Kręciołka. Quote
Filipki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Bardzo wzruszyła mnie historia Kręciolka . Mamy 4 kundelki ( 3 adoptowane) , stale tymczasowicza u Murki i wirtualne w Mielcu, więc nie składam stałej deklaracji, ale jednorazowo na początek pomożemy, żeby z braku funduszy nie stracił szansy. Proszę o nr konta. Quote
magdyska25 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Nr konta wysłany. Jeszcze raz dziękuję!!!:loveu: Teraz tylko muszę pilnować aby nie trafił do "pierwszej lepszej" klatki i znowu nie został pogryziony....:shake:.....tfu tfu. Quote
monika083 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 nikt do bidusia nie zaglada... dziewczyny ,a moze ten hotelik ,w Mielcu (podkarpackie) 270 k od W-wy http://hotelterier.pl/ Quote
monika083 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Rubi18 napisał(a):prosze o przesłanie nr konta to pomoge:) dziekujemy za pomoc :loveu: mysle ,ze jak juz bedzie wiadomo dokad i kiedy psiuniek jedzie beda rozsylane pw z numerem konta ,bo teraz chyba nawet nie wiadomo kto bedzie zbieral kase...czy juz mozna gdzies slac??? ´CIEKAWE W JAKIM PSIAK JEST TERAZ STANIE,MYSLE ,ZE TRZEBA NA CITO GO DO JAKIEGOS HOTELIKU WYSLAC Quote
justynaz87 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='monika083']nikt do bidusia nie zaglada... dziewczyny ,a moze ten hotelik ,w Mielcu (podkarpackie) 270 k od W-wy HOTEL DLA ZWIERZĽT " TERIER " BRZYCIE k/ MIELCA "Kręciołek ma szansę wreszcie wydostać się ze schroniska pod koniec następnego tygodnia!!! Czas goni a jak na razie mamy nie wystarczającą ilość deklaracji stałych.... Kto jeszcze może pomóc...:-(:-(:-(??? 13zł.*30 dni= 390 zł.... My mamy w najlepszym wypadku 250 zł...:shake: Próbuje coś wymyślić...ale ciężko mi to idzie..." Magdzie chodziło o hotelik u megii - będzie tam miejsce dla Kręcioła - w Serocku, więc niedaleko :p Quote
Olga7 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Jak duży jest ten nasz Kręciol ? Moze uda się uprosić u Megii ,żeby ten pierwszy m-c policzyla jak za malego psa -tj.10 zl/doba ...? ;):p .. On taki średni moze jest -do kolana chyba ..ale cena za dobę może być mala -mniejsza ...:evil_lol: ;)-poki nie uzbiera sie więcej moze .. No i on musi być blisko W-wy i ciotek-opiekunek - te dalekie dt odpadają ,bo koszty rosną wtedy i czas dojazdu dlugi .. Quote
magdyska25 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Kręcioł ok. 5.09 prawdopodobnie może już jechać do hoteliku!!! Do Megii- Serock. Jest to już ustalone. Megii powiedziała że poczeka z miejscem dla Kręciołka ale dłuższy czas raczej nie "zaklepie"......jest tyle bid. Co do kwoty już na miejscu mogę coś negocjować. W pierwszym poście podałam nr konta (czy mam podawać również swoje dane?)! Proszę o podanie swojego nicku i tytułu przelewu "Dla Kręcioła" abym się nie pomyliła. Zbieramy "fanty" na bazarek/kto może coś dorzucić? Założyć bazarek dla biedaka? Ja zakładam jeden ale potrzebne fundusze!!! Czas nagli... Apsa- czy transport nadal aktualny? Quote
magdyska25 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Doszła pierwsza wpłata od: wroobelterrorystka - 10 zł. Dziękujemy!!!:loveu: Quote
Recommended Posts