Ewa&Duffel Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Świetne zdjęcia ! To mi się chyba najbardziej podoba :D http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/Stadion%20lesny%2022%201%2011/DSC_0932.jpg Widać dobry kontakt między wami :) Quote
przeszlus Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='zuza:D']To chyba muszę chwilę poczekać z ćwiczeniami, bo jak na razie porządnie jeszcze nie obrósł.. :lol: O ogon za to mogę być spokojna:eviltong:. Tsss :D Kashdog jestem zawszepod wrażeniem twoich zdjęć :loveu: http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/Stadion%20lesny%2022%201%2011/DSC_0942.jpg to mi się strasznie spodobało Quote
sator_k_ Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 1. Kashdog bardzo dziękuję za zdjęcia. 2. Nasz dobry kontakt kończy się kiedy w pobliżu znajduje się inny pies, a ja nie mam w rękach dysku ew. piłki. Ale jeśli chodzi o frisbee to rzeczywiście jestem bardzo zadowlona. 3. Muszę na Satora naskarżyć. On ogólnie ma roblem z olaniem psa, ale dzisiaj to już przeszedł samego siebie. Dał taki popis, że... 4. Nakręcenie na dyski, ma swoje minusy. Nie mogłam spokojnie nagrać Kasi i Fifki, bo Sator tak się rzucał do frisbee, że ledwie go utrzymywałam... Quote
przeszlus Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 no jednek coś za coś. Chyba że byłby taki kontak (klikerowo) że od dysków jeszcze wolałby ciebie czy coś, albo hiper posłuszny Quote
Avaloth Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 spoko, mój wczoraj też miał odpał.. masakra z tymi naszymi poczwarkami.. Quote
sator_k_ Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 U nas to jest najgorzej z tym, że na spacerach nie spotykamy się z innymi psami. Po prostu jak raz w tygodniu miniemy jakiegoś z daleka to jest cud. A jak przyjdzie weekend i ładna pogoda to się nagle wszytskim przypomina, że mają psa i co chwila takowych ludzi spotykamy. Nie mam nawet czasu żeby Satora uspokoić, bo jak mi się pies już trochę zajmuje czymś innym to kolejny pies idzie. Tu jest też mój błąd, bo jak u nas nie było psów to trzeba było chodzić do jakiegoś parku, a że mam daleko to mi się nie chciało. Przed wakacjami pewnie tego nie zmienię, ale potem muszę pokonać wewnętrznego lenia, bo chciałabym z Satorem na semi pojechać. Quote
KT Arts Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ale powiem wam że u mnie jest to samo.. Toro sprzedałby mnie za zabawę z innym psem.. A już nie mówię o gwałtach:D Na ludzi się nie zamierza ale za to z każdym psem próbuje hehe :D W sumie cóż się dziwić, w końcu to faceci :)(nie obrażając facetów);p Toro mi tylko nie świruje jeśli chodzi o psy z sekcji bo je zna i dość często się z nimi widzi.. tylko jak nam się gdzieś pojawi jakiś inny pies to ja już nie jestem w stanie go odwołać, jeśli nie jest na tyle blisko żebym zdążyła go złapać i zapiąć.. Quote
sator_k_ Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Niufciak nawet nie wiesz jakiej otuchy mi dodałaś. :) Quote
Ewa&Duffel Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 A u nas to znowu dziwnie jest z innymi psami, bo jak jest bez smyczy i zobaczy jakiegoś, to popatrzy chwilę i ignoruje, czasem, jak widzę, że się zainteresował, mówię "nie wolno" i zaraz sobie odpuszcza, w skrajnych przypadkach jest "do mnie" albo "do nogi" i każę siedzieć dopóki pies się nie oddali. Nie pamiętam, kiedy ostatnio podbiegł mi do psa bez pozwolenia. Ale za to jak jest smyczy, idziemy chodnikiem a z naprzeciwka się zbliża inny pies, to jakaś masakra jest...zatrzymuje się, czai, zapiera, nie chce iść dalej, wyrywa w stronę psa jak jakiś dzikus...no nie rozumiem tego :shake: Quote
przeszlus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Niufciak napisał(a):Ale powiem wam że u mnie jest to samo.. Toro sprzedałby mnie za zabawę z innym psem.. A już nie mówię o gwałtach:D Na ludzi się nie zamierza ale za to z każdym psem próbuje hehe :D W sumie cóż się dziwić, w końcu to faceci :)(nie obrażając facetów);p Toro mi tylko nie świruje jeśli chodzi o psy z sekcji bo je zna i dość często się z nimi widzi.. tylko jak nam się gdzieś pojawi jakiś inny pies to ja już nie jestem w stanie go odwołać, jeśli nie jest na tyle blisko żebym zdążyła go złapać i zapiąć.. Nie obrażając !!! :D Ewa&Duffel napisał(a):A u nas to znowu dziwnie jest z innymi psami, bo jak jest bez smyczy i zobaczy jakiegoś, to popatrzy chwilę i ignoruje, czasem, jak widzę, że się zainteresował, mówię "nie wolno" i zaraz sobie odpuszcza, w skrajnych przypadkach jest "do mnie" albo "do nogi" i każę siedzieć dopóki pies się nie oddali. Nie pamiętam, kiedy ostatnio podbiegł mi do psa bez pozwolenia. Ale za to jak jest smyczy, idziemy chodnikiem a z naprzeciwka się zbliża inny pies, to jakaś masakra jest...zatrzymuje się, czai, zapiera, nie chce iść dalej, wyrywa w stronę psa jak jakiś dzikus...no nie rozumiem tego :shake: Normalka u psów na smyczy. Język psów jest bardzo skomplikowany.Na smyczy czują się nie pewnie,ona uniemożliwia im chocby ucieczke.To tak jakby człowiek był na łańcuchu a do niego szedł bandyta,a bez smyczy to tak jakbyś mogła uciekać. Quote
przeszlus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 A i bym zapomniał :p wy macie takie dyski: http://www.whippy.pl/hero-superhero-niebieski-p-110.html?osCsid=994c13bc06d0128ad4cf631af1089fa9 ? które lepsze te powyższe czy te :klik: ? logicznie myśląc te droższe,choć nie zawsze tak jest Quote
KT Arts Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ewa mój robi tak samo tylko oprócz tego co wymieniłaś kładzie się nawet na środku jezdni a ja muszę na siłę przeciągnąć go dalej i to tylko jak jest w szelkach bo obroże cwaniak ściąga ehh.. Ciekawe ile te nasze gamonie jeszcze łączy.. :) Quote
zuza:D Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Zdjęcia super!;) My też bierzemy się za frisbee, ale na razie możemy tylko rollery;). (będzie jeśli pańcia się nauczy rzucać:D) [SIZE=2]U nas ciężko jest gdzieś się dostać nie spotykając psa.. Tylko, że niestety nie na smyczy, tylko za ogrodzeniem.. Wszystkie psy rozdarte.. Jak tu można pozostać skupionym??:diabloti: Quote
przeszlus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='zuza:D']Zdjęcia super!;) My też bierzemy się za frisbee, ale na razie możemy tylko rollery;). (będzie jeśli pańcia się nauczy rzucać:D) [SIZE=2]U nas ciężko jest gdzieś się dostać nie spotykając psa.. Tylko, że niestety nie na smyczy, tylko za ogrodzeniem.. Wszystkie psy rozdarte.. Jak tu można pozostać skupionym??:diabloti: wiem coś o tynm ;) tyle że u mnie jeszcze gorzej xD Quote
zuza:D Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 przeszlus napisał(a):wiem coś o tynm ;) tyle że u mnie jeszcze gorzej xD A jak Max reaguje?? Quote
Paula03 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/Stadion%20lesny%2022%201%2011/DSC_0942.jpg Ale super! Sator nakręcony ;) Quote
przeszlus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 zuza:D napisał(a):A jak Max reaguje?? To zależy, ogólnie to z wszystkimi by się bawił(dobrze żebył z socjaliozwany bo za kury płacenie wystarcza) ale większość go atakuje to albo się zaczyna bronić albo wieje :) A z suczkami to luz. A za ogrodzeniem to się przygląda jakby mięso widział xD Quote
sator_k_ Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='przeszlus']A i bym zapomniał :p wy macie takie dyski: http://www.whippy.pl/hero-superhero-niebieski-p-110.html?osCsid=994c13bc06d0128ad4cf631af1089fa9 ? które lepsze te powyższe czy te :klik: ? logicznie myśląc te droższe,choć nie zawsze tak jest My mamy superhero czylie te pierwsze, Które lepsze nie wiem, ale mogę to ustalić. Wogóle może niedługo jakiś filmik się pojawi ;) Quote
przeszlus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 sator_k_ napisał(a):My mamy superhero czylie te pierwsze, Które lepsze nie wiem, ale mogę to ustalić. Wogóle może niedługo jakiś filmik się pojawi ;) hi czekamy znowu sobaczyć latającego Satorka :) Quote
sator_k_ Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 przeszlus napisał(a):hi czekamy znowu sobaczyć latającego Satorka :) Nie tylko :P YT nie chce współpracować. Musiałam drugi raz wczytywać filmik :/ Quote
przeszlus Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Może sprubój wimeo albo tinypiccem ? eeee to szacun :) ja dodałem tylko raz beznadziejny film zkomurki :( Quote
sator_k_ Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Już jest :) http://www.youtube.com/watch?v=Wmx7N4ydA1Y Miłego oglądania ;) Quote
evel Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Mam pytanie - po pierwsze: jakie macie dekle? Bo chyba mi umknęło :oops: A po drugie - Sator przy łapaniu frisbee ląduje na tylnych łapach, a coś mi się o uszy obiło, ze to niezbyt dobre dla zdrowia... Się zastanawiam jak to osiągnąć z moim suczem, bo Zu też ma tendencję do spadania na tylne łapy :roll: Ponoć agility powinno pomagać, bo przecież przy skokach pies ląduje jednak na przednich łapach ale chyba różnie z tym bywa... Może więcej overów, żeby psu "wdrukować" to spadanie na przednie łapy jednak? Macie jakiś pomysł? Quote
Kashdog Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Fajnie, fajnie, ale wiesz na jaki ja filmik czekam :diabloti: Quote
Recommended Posts