Ewa&Duffel Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 sator_k_ napisał(a):Sator zainsalował się bokiem do moich nóg i nie pozwalał odejść, tylko go głaskać musiałam.:) Potem olał babcie, która się nim opiekowała podczas nieobecności, no i jakiś wrak piłki znalazł żeby się z nim ganiać. Wróciłam późno i deszcz padał, więc długo nie mogłam się z nim witać. Dzisiaj miał długi spacerek, ale jest okropnie, teraz znowu pada. Nie mam go nawet za bardzo jak do domu wpuścić, bo jest cały usyfiony, a jakby ściany pobrudził to by była awantura. Muszę jakąś szmatkę znaleźć, wytrezć go i niech trochę na dole obeschnie. Tak po za tym to mi go strasznie w domu brakuje. Szczególnie w taki brzydki dzień. I jeszcze dowiedziałam się dzisiaj, że moia ulubiona tollerka będzie miała szczylki i się załamałam. Najpier borderka teraz tollerka, ale o czym tu marzyć. Nawet swojego psa nie moge mieć tak w 100%...Bycie zależnym od rodziców w pewnych sprawach jest okropne. Szkoda, że rodzice nie zgadzają się na psa w domu :( Ja też sporo razy kłóciłam się z moimi, bo nie pozwalali mi na początku wpuszczać Duffla do pokoju (mam biały dywan, więc wiadomo, jak wygląda po psie), ale na szczęscie teraz jestem dorosła i tak naprawdę niewiele mają do gadania. Mi nie przeszkadza, że dywan się trochę pobrudzi, pies jest dla mnie ważniejszy. I doskonale Cię rozumiem, bo ja uwielbiam, kiedy Duffel jest przy mnie, a najbardziej kiedy śpi spokojnie u mojego boku. Dobrze, że chociaż do przedpokoju możesz wpuszczać Satora...A na dworze ma budę, tak ? Quote
sator_k_ Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Pewnie, że ma budę. I altankę otwartą. Opócz tego, ponieważ on lubi szczekać w nocy zamykany jest w dużej szopie, a w zimę w garażu, bo szopa nie ogrzewana i w nocy to tam starsznie zimno jest. Także o fizyczne sprawy się nie martwię. Tylko jak siedzimy sobie na dole i ja widzę jak on sobie grzecznie na dywaniku leży to żal mi, że nie może sobie leżeć u mnie w pokoju...Albo siedzę, przed tym komputerem, a w tym samym czasie mogłabym poćwiczyć z psem, bo z drugiej strony, ja nie mogę spędzać całego wolnego czasu na dworze. Przepraszam, że Was tak zamęczam moimi żalami. A z radośniejszych rzeczy. Sator jak siedzimy na dole to maksymalną formą aktywności przejawia leżąc (:D). Zebrałam się i nauczyłam go kładzenia głowy, a pomagał mi kurczak ;) Quote
łamAga Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Rozumiem co czujesz , dzwie sie że Twoi rodzice widzac go tak lezacego samotnie na dole nie zlituja sie i nie pozwola Ci go wziac do pokoju , przeciez to twoj pokoj i Ty w nim sprzatasz ;) no ale czasami sie tego nie przeskoczy ;) musisz byc twarda , Satorkowi i tak jest u Ciebie bardzo bardzo dobrze i na pewno nie placze z tego powodu ze nie moze byc u Ciebie w pokoju On i tak czuje twoja milosc :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
evel Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 sator_k_ napisał(a):I jeszcze dowiedziałam się dzisiaj, że moia ulubiona tollerka będzie miała szczylki i się załamałam. Najpier borderka teraz tollerka, ale o czym tu marzyć. Nawet swojego psa nie moge mieć tak w 100%...Bycie zależnym od rodziców w pewnych sprawach jest okropne. No, niestety tak to już jest... Ja bym chciała barrrrrdzo drugie futro i co? I nic :roll: Quote
sator_k_ Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Nie wiem w jakim celu to pytanie, ale tak ma kojec. Dokładnie to buda stoi właśnie w kojcu, a zamykany jest w nim średnio raz do roku ;) dOgLoV Sator nie siedzi samotnie tylko ze mną ;). A rodzice i tak tego nie widzą, bo są piętro wyżej :) Nie chcę zapeszać, ale chyba po 1,5 roku nauki chodzenia przy nodze w końcu tego Satora nauczyłam :D. Na razie nie próbowałam jeszcze przy wielkich rozproszeniach (bo drogi dom-las nie można tym nazwać), ale myślę, że będzie dobrze. W wakacje planuje ostro za Satora się wziąć i zacząć chodzić w miejsca bardziej ruchliwe, bo takie mam marzenie żeby z nim PT zdać, ale nie wiem co nam z tego wyjdzie.:) evel Kiedyś będziemy miały po dwa, trzy, a może nawet cztery psy ;) Quote
przeszlus Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Bardzo fajnie żę założyłaś Satorowi blog teraz tylko uzupełniaj go regularnie i dodawaj fotki to będe często wpadał. a ii prosze załuż jakiś darmowy alias to będzie adres krótszy(np. na bo.pl :satork.bo.pl ) pozdrawiam Hubert Quote
sator_k_ Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Człowieku wiesz ile ja się z tym blogiem wymęczyłam?:D Nie zmieniam nic.:) Wrzuć sobie w ulubione i nie będziesz musiał wpisywać adresu ;) Quote
przeszlus Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jest w zakładkach już pozdrawiam hubert Quote
KT Arts Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Hejka;) Właśnie odwiedziłam waszego Bloga:D:D Świetny jest;) Fajny pomysł z tym agillity Quote
łamAga Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 sator_k_ napisał(a): dOgLoV Sator nie siedzi samotnie tylko ze mną ;). A rodzice i tak tego nie widzą, bo są piętro wyżej :) "samotnie" to taka bardziej przenosnia byla ;) Quote
sator_k_ Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 To nie załapałam :) Dwa Satorki dzisiaj tylko Quote
łamAga Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Dwa ale jakże piekne :loveu::loveu::loveu::loveu: a sygnature macie rewelacyjna ;) Quote
Kashdog Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ale on miny stroi do tych zdjęć:diabloti: dOgLoV napisał(a): a sygnature macie rewelacyjna ;) O:loveu::loveu: Komuś się moje dzieło spodobało :loveu::loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Pozuje pięknie :loveu: Mi także wasza sygnatura bardzo się podoba, pasuje do Satora ;) Quote
sator_k_ Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Mi też się bardzo sygnatura podoba (nie tylko ta Satorowa, ale cała kompozycja). W sumie te moja ulubiona wersja. Jeszcze jedne bannerek kiedyś miałam, który mi się tak podobał. Słuchajcie pokonuję lenia i uzupełniam galerię na blogu. Jestem z siebie dumna :D Quote
KT Arts Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 http://img842.imageshack.us/img842/461/dsc06406b.jpg Jaki model:D:D Quote
sator_k_ Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Cuda się dzieją i znowu mam jakieś tam zdjęcia :) Najpier te aktywniejsze Quote
Paula03 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Hej! Nadrobiłam :D Sator jest super i tyle ;) A sygnaturkę to macie świetną! Quote
Ewa&Duffel Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Uwielbiam u niego to spojrzenie ;) :loveu: http://img25.imageshack.us/img25/2412/dsc06418is.jpg Quote
sator_k_ Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 [quote name='Paula03']Hej! Nadrobiłam :D Sator jest super i tyle ;) A sygnaturkę to macie świetną! Dziękuję :) [quote name='Ewa&Duffel']Uwielbiam u niego to spojrzenie ;) :loveu: http://img25.imageshack.us/img25/2412/dsc06418is.jpg W górze piłeczka była:razz: Quote
aniolek666 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Hejka super zdjęcia:) http://img109.imageshack.us/img109/7446/dsc06409dn.jpg ślicznie:loveu: Quote
Avaloth Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 na ostatnim ma świetną minkę :loveu::loveu: łaa nie wiedziałam że Kashdog ma taki talent (kolejny:mad:) do grafiki:loveu: cudny macie baner :) Quote
Recommended Posts