Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sator_k_ napisał(a):
Sator zainsalował się bokiem do moich nóg i nie pozwalał odejść, tylko go głaskać musiałam.:) Potem olał babcie, która się nim opiekowała podczas nieobecności, no i jakiś wrak piłki znalazł żeby się z nim ganiać. Wróciłam późno i deszcz padał, więc długo nie mogłam się z nim witać. Dzisiaj miał długi spacerek, ale jest okropnie, teraz znowu pada. Nie mam go nawet za bardzo jak do domu wpuścić, bo jest cały usyfiony, a jakby ściany pobrudził to by była awantura. Muszę jakąś szmatkę znaleźć, wytrezć go i niech trochę na dole obeschnie.
Tak po za tym to mi go strasznie w domu brakuje. Szczególnie w taki brzydki dzień. I jeszcze dowiedziałam się dzisiaj, że moia ulubiona tollerka będzie miała szczylki i się załamałam. Najpier borderka teraz tollerka, ale o czym tu marzyć. Nawet swojego psa nie moge mieć tak w 100%...Bycie zależnym od rodziców w pewnych sprawach jest okropne.

Szkoda, że rodzice nie zgadzają się na psa w domu :( Ja też sporo razy kłóciłam się z moimi, bo nie pozwalali mi na początku wpuszczać Duffla do pokoju (mam biały dywan, więc wiadomo, jak wygląda po psie), ale na szczęscie teraz jestem dorosła i tak naprawdę niewiele mają do gadania. Mi nie przeszkadza, że dywan się trochę pobrudzi, pies jest dla mnie ważniejszy.
I doskonale Cię rozumiem, bo ja uwielbiam, kiedy Duffel jest przy mnie, a najbardziej kiedy śpi spokojnie u mojego boku. Dobrze, że chociaż do przedpokoju możesz wpuszczać Satora...A na dworze ma budę, tak ?

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie, że ma budę. I altankę otwartą. Opócz tego, ponieważ on lubi szczekać w nocy zamykany jest w dużej szopie, a w zimę w garażu, bo szopa nie ogrzewana i w nocy to tam starsznie zimno jest. Także o fizyczne sprawy się nie martwię. Tylko jak siedzimy sobie na dole i ja widzę jak on sobie grzecznie na dywaniku leży to żal mi, że nie może sobie leżeć u mnie w pokoju...Albo siedzę, przed tym komputerem, a w tym samym czasie mogłabym poćwiczyć z psem, bo z drugiej strony, ja nie mogę spędzać całego wolnego czasu na dworze.
Przepraszam, że Was tak zamęczam moimi żalami.

A z radośniejszych rzeczy. Sator jak siedzimy na dole to maksymalną formą aktywności przejawia leżąc (:D). Zebrałam się i nauczyłam go kładzenia głowy, a pomagał mi kurczak ;)

Posted

Rozumiem co czujesz , dzwie sie że Twoi rodzice widzac go tak lezacego samotnie na dole nie zlituja sie i nie pozwola Ci go wziac do pokoju , przeciez to twoj pokoj i Ty w nim sprzatasz ;) no ale czasami sie tego nie przeskoczy ;) musisz byc twarda , Satorkowi i tak jest u Ciebie bardzo bardzo dobrze i na pewno nie placze z tego powodu ze nie moze byc u Ciebie w pokoju On i tak czuje twoja milosc :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

sator_k_ napisał(a):
I jeszcze dowiedziałam się dzisiaj, że moia ulubiona tollerka będzie miała szczylki i się załamałam. Najpier borderka teraz tollerka, ale o czym tu marzyć. Nawet swojego psa nie moge mieć tak w 100%...Bycie zależnym od rodziców w pewnych sprawach jest okropne.

No, niestety tak to już jest... Ja bym chciała barrrrrdzo drugie futro i co? I nic :roll:

Posted

Nie wiem w jakim celu to pytanie, ale tak ma kojec. Dokładnie to buda stoi właśnie w kojcu, a zamykany jest w nim średnio raz do roku ;)

dOgLoV
Sator nie siedzi samotnie tylko ze mną ;). A rodzice i tak tego nie widzą, bo są piętro wyżej :)

Nie chcę zapeszać, ale chyba po 1,5 roku nauki chodzenia przy nodze w końcu tego Satora nauczyłam :D. Na razie nie próbowałam jeszcze przy wielkich rozproszeniach (bo drogi dom-las nie można tym nazwać), ale myślę, że będzie dobrze. W wakacje planuje ostro za Satora się wziąć i zacząć chodzić w miejsca bardziej ruchliwe, bo takie mam marzenie żeby z nim PT zdać, ale nie wiem co nam z tego wyjdzie.:)

evel
Kiedyś będziemy miały po dwa, trzy, a może nawet cztery psy ;)

Posted

Bardzo fajnie żę założyłaś Satorowi blog teraz tylko uzupełniaj go regularnie i dodawaj fotki to będe często wpadał.
a ii prosze załuż jakiś darmowy alias to będzie adres krótszy(np. na bo.pl :satork.bo.pl )
pozdrawiam Hubert

Posted

sator_k_ napisał(a):

dOgLoV
Sator nie siedzi samotnie tylko ze mną ;). A rodzice i tak tego nie widzą, bo są piętro wyżej :)

"samotnie" to taka bardziej przenosnia byla ;)

Posted

Ale on miny stroi do tych zdjęć:diabloti:

dOgLoV napisał(a):

a sygnature macie rewelacyjna ;)

O:loveu::loveu: Komuś się moje dzieło spodobało :loveu::loveu:

Posted

Mi też się bardzo sygnatura podoba (nie tylko ta Satorowa, ale cała kompozycja). W sumie te moja ulubiona wersja. Jeszcze jedne bannerek kiedyś miałam, który mi się tak podobał.
Słuchajcie pokonuję lenia i uzupełniam galerię na blogu. Jestem z siebie dumna :D