Paula03 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Biedny Satorek, trzymam kciuki, żeby to nie była dysplazja! A poza tym to bardzo dobrze, że nie pobiegł do jamniczka :) Cieszę się! Quote
kavala Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Też trzymam kciuki za jego łapki, oby to nie było nic groźnego. Daj znać po badaniu. Quote
sator_k_ Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 No i niestety z agility i frisbee koniec. :( Nie jest to nic zaawansowanego i poważnego, ale prawa łapa ewidentnie jest nie dokońca osadzona. Wet powiedział, że ruchu nie muszę mu ograniczać, ale o skokach mamy zapomnieć... Zastanawaim się teraz czy jest sens jechac na obóz... To by było na tyle. Quote
Kashdog Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 No i co ja bez Was teraz zrobię :-(? Straszna szkoda.... Quote
Paula03 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Kompletnie nie wiem co napisać, bardzo mi przykro :( :( Quote
*Magda* Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Ojej :( A to taki zakaz już do końca czy tylko czasowy? Quote
sator_k_ Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Kashdog napisał(a):No i co ja bez Was teraz zrobię :-(? Straszna szkoda.... Nadal Was będziemy wspierać :) Paula03 napisał(a):Kompletnie nie wiem co napisać, bardzo mi przykro :( :( Mi też... magdabroy napisał(a):Ojej :( A to taki zakaz już do końca czy tylko czasowy? Niestety zakaz dożywotni. Zmiany są dyspalzyjne i jeśli nie chcę szybko psa zajechać to musimy zrezygnować z tego typu przyjemności. Quote
Paula03 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Wiesz, ale są inne sporty nie wymagające skakania, więc może chociaż tak umilicie sobie czas :) Quote
Ewa&Duffel Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Bardzo mi przykro :-( Ale dobrze, że to nie jest na razie poważne i Sator nie ma dokuczliwych objawów bólowych. Sporty nie są tak ważne jak zdrowie, zostaje wam jeszcze nauka sztuczek, obedience, pływanie. Dacie radę ;) Quote
sator_k_ Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Tak właśnie patrzyłam na regulamin obedience i wszystko idealnie - oprócz tego, że nawet tam jest skok przez przeszkodę... Wiadomo, że coś się wymyśli. Może wreszcie Sator mózgu poużywa do sztuczek, ale jest szkoda, bo włożyłam w to dużo pracy. Quote
Ewa&Duffel Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Wiesz co, ja myślę, że jeśli od czasu do czasu dasz mu trochę poskakać, to też raczej nic się nie stanie. W końcu Sator to uwielbia, a jednak liczy się też jakość życia, a nie tylko jego długość... Quote
sator_k_ Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Dlatego nie sprzedałam jeszcze frisbee ;) Ale na takie treningi jak np. na obozie to musimy sobie darować. Quote
bianka19 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 biedny Satorek, na pewno z tego wyjdzie i wszystko będzie już dobrze. ;) oglądałam od pewnego czasu waszą galerię, ale nie zostawiałam śladów. :eviltong: Quote
Kashdog Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Na treningach możecie sobie na skach biegać, gdzie Sator praktycznie przez nie przechodzi:evil_lol: A jeśli o obi chodzi to zawsze możecie ćwiczyć amatorsko, bez zawodów itd. A jak nie to Sator zawsze może zostać mistrzem sztuczek lub dogdancingu! :cool3: bianka19 napisał(a):biedny Satorek, na pewno z tego wyjdzie i wszystko będzie już dobrze. ;) . Wiesz co, dysplazja jest schorzeniem dziedzicznym, zależnym od genów. Nie można zapobiec i zatrzymać rozwoju schorzenia, gdyż jest ono uwarunkowane właśnie genetycznie. Quote
Ewa&Duffel Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Kashdog napisał(a): Wiesz co, dysplazja jest schorzeniem dziedzicznym, zależnym od genów. Nie można zapobiec i zatrzymać rozwoju schorzenia, gdyż jest ono uwarunkowane właśnie genetycznie. Z tym się oczywiście zgodzę, ale poprzez odpowiednie postępowanie/leki/dietę można spowolnić przebieg choroby lub też znacznie go przyspieszyć... Quote
Kashdog Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Ewa&Duffel napisał(a):Z tym się oczywiście zgodzę, ale poprzez odpowiednie postępowanie/leki/dietę można spowolnić przebieg choroby lub też znacznie go przyspieszyć... Dokładnie ;) Quote
kavala Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Nie martw się, najważniejsze jest zdrowie Satora, bez skakania też się da żyć. Ja bym mimo wszystko poradziła konsultację z innym wetem. Już wiele razy miałam z ludzkimi lekarzami taki przypadek, że jeden mówił co innego a inny co innego. Mieliście rentgena? Quote
bianka19 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Kashdog napisał(a):Wiesz co, dysplazja jest schorzeniem dziedzicznym, zależnym od genów. Nie można zapobiec i zatrzymać rozwoju schorzenia, gdyż jest ono uwarunkowane właśnie genetycznie. zgadzam się z Ewą. ;) Quote
kavala Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Kashdog napisał(a): Wiesz co, dysplazja jest schorzeniem dziedzicznym, zależnym od genów. Nie można zapobiec i zatrzymać rozwoju schorzenia, gdyż jest ono uwarunkowane właśnie genetycznie. Nie wiem czy do końca tak jest. Do dysplazji można mieć predyspozycje genetyczne, ale pewien % wpływu na jej rozwinięcie się ma środowisko i wszystko co z tym związane, czyli tryb życia, dieta itp. Quote
sator_k_ Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Na poczatek kilka słabych zdjęć na podwórku :) kavala lekarz ocenił to na podstawie zdjęcia właśnie. Mój tata jest lekarzem (tylko takim ludzkim ;)) i potwierdził to co mówił wet. Wiadomo, że nie ma się co załamywać, ale trochę przykro jest. W ramach nowej aktywności rozpoczęłam zbieranie materiału do filmiku czystko sztuczkowego. Zapewne obejrzycie go za jakieś 3 lata:eviltong: Quote
Ewa&Duffel Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='sator_k_'] W ramach nowej aktywności rozpoczęłam zbieranie materiału do filmiku czystko sztuczkowego. Zapewne obejrzycie go za jakieś 3 lata:eviltong: Trochę więcej optymizmu :lol: Piękny model :loveu:Tutaj tak dostojnie wyszedł :) http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/satorkowa/DSC07434.jpg Quote
cockermaister Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Nie załamuj się, na pewno znajdziesz jakiś sport który polubisz i ty i Sator :cool3: http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/satorkowa/DSC07434.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
łamAga Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/satorkowa/DSC07433.jpg piękny pies i piekne podwórko :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Tak mi przykro w powodu diagnozy ale trzymam kciuki zeby sie poprawilo i zeby nie bolalo go caly czas Quote
Recommended Posts